Tuesday, July 29, 2008

buat bodoh je kan?

pagi ni aku cam tak puas hati sgt ngan bos aku
entahlah
kalau diingat, mmg nak naik angin
aku dah la tak bape sehat ni
die pulak nak menyakitkan hati org je
semalam, sorg pegawai aku kene tengking ngan die
terkejut aku
harini die buat aku cam kuli lak
sabar2
aku sejak dua menjak ni dah pandai sikit lawan die
tunang aku cakap, org macam die, kalau kita tunduk diam je
lagi die naik kepala
entahlah, kalau ikut hati nak quit je
tapi tunang aku kata keje je, and buat bodoh
mmg nak wat bosoh
tapi kalau hati sakit jugak, cmne ek?


k lah, lupekan pasal benda tu,
aku lagi banyak perkara yg menggembirakan yg boleh aku fikir
kan kan kan?
lagipun dah nak kawen ni,
baik aku tenangkan hati dan fikiran
layan blog sendiri and blog org lain
syok jugak ek
hee

oh ye, malam tadi aku teman tunang aku sahur
harini die puasa nazar
Alhamdulillah
so ini gambar malam tadi
sahur simple je
tapi sedap tau!
heee ;p

enjoice!





14 comments:

Dean said...

uih!
ne bekfes ke mkn mlm?
mkn mlm saving ne~ :D

intan zura said...

dean: ini sahur namanya
makanan2 tgh malam ini hanya ada di tempat sy, heee

NuNu said...

Intan kite nk link blog awk leh ke?

ratna said...

benti keje? jgn...jgn...nak kawen kan...

intan zura said...

nunu: silakan nunu! ;-)
ratna: tulah pasal, da nak kawen, tak leh stop keje kan.. kewangan tak stabil nanti~

Hafizd said...

sedapntye..

npe xpose skalik~

intan zura said...

hafizd: tak pose sebab rase kureng sehat... perlu minum air masak yg byk (alasan!)

marjerin said...

bos-bos ini memang semua macam tuh.

intan zura said...

marjerin: betul tu.. sungguh menensenkan.. adekah kita yg patut jadi bos? heeee

Mr penyubiru said...

sahur?? gambar tu nampak cam waktu siang. hehe..

intan zura said...

penyubiru: kejadian ini berlau pukul 11 malam tadi. harap maklum. mungkin cahaya lampu seakan2 cahaya matahati. *lalalalala*

crockfina said...

sindrom biasa yang terjadi bagi orang yang dah berkerja, x puas hati dengan boss....lagi2 kalau boss tu "sangat bagus"....hehehehehe...

elex jek, dia pukul gendang ko ikut jek rentak dia slow2, bila dia letih nanti sumbang la gendang dia, janji jangan ko letih dah la...hehehehehe

intan zura said...

crockfina: cehh! kalau die pukul gendang, aku pukul die boleh tak?

note: bos sy seorg perempuan berusia 37 tahun.. heee

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...