Wednesday, July 30, 2008

Dark Knight

sekadar ingin bercerita dan berkongsi pendapat.......





saya telah pun tonton citer Dark Knight yg begitu popular itu
itu pun 2 3 hari yg lepas
secara peribadi, cerita itu tidak lah sehebat mana
mungkin bagi saya durasi filem itu yg terlalu panjang sedikit membosankan
ada beberapa bahagian dalam cerita itu yg sepatutnya diringkaskan
dan menjadi lebih menarik
tapi sebetulnya, watak Joker yang dilakonkan Heath Ledger (yg sudah mati itu)
sgt berkesan, dan watak si Joker itulah yg menghidupkan cerita
ye, sy sgt suke watak itu!!! (lebih suke si Joker dari Batman, aisehhhh)
betul sy tak sangka, Heath Ledger mampu membawakan watak itu dgn begitu menjadi..
tapi sayangnya, dia sudah mati di saat nama dia semakin meningkatkan selepas filem ini
apakan daya, sedih jugak lah kan?.......
dan sy sebenarnya sedikit hairan, kenapa perempuan itu yg dipilih menjadi heroin;
bukankah biasenya filem2 hebat begini menampilkan heroin baru yg cantik tidakpun muda dan kdg2 heroin yg sudah ada nama?...
tapi dalam filem ini, perempuan itu (walaupun manis) tetapi sudah sedikit tua dan tidaklah berapa cantik (teruk betul kah komen ku ini?)
tapi walaupun begitu lakonan beliau masih menjadi, itu lah yg penting..

dalam citer ni, ada lah byk gak bab2 yg menyentuh hati dan perasaan
salah satunya bab dua feri itu
saya sedikit tersentuh dgn bab ini
terutama ketika banduan itu membuang remote itu
sy sangke die nak letupkan feri lagi satu rupenye die buang
terharu kan???

oh ya, bagi sy untuk filem tahun ini
sy lebih suke citer Wanted lakonan Angelina Jolie yg kurus dan seksi itu (cehh!)
mungkin kerana jalan cerita yg padat dan setiap saat saya menontonnya penuh dgn debaran dan rasa teruja
tapi tepuk dada tanya selera, lain org lain citarasa bukan?

oh ya, di next entri saya citer tentang apa yg saya buat semalam
hari ni isra mikraj jd sy puasa
nasib baik ibu ingatkan saya
(kalau tidak habislah sy terlepas hari yg indah ini)
tentu anda juga bukan?
selamat berpuasa!

8 comments:

norash said...

salam..mmg teringin nak posa..tp still alah2 lg..tak leh nak posa..uhuhuhuh

marjerin said...

wah..hr nih israk mikraj ke?

intan zura said...

norash: tak mengapa, sudah awak tidak bedaya.. mana boleh puasa..

marjerin: ye cik marjerin... maafkan sy kerna tidak mengingatkan.. sebab sy pun diingatkan oleh ibu sy.. ;p

AzuraloveNizam said...

Yeah..Joker is da'hero..

neverletmego said...

best sgt dark knight..:)..
huhu

Princess Redbloodsnow said...

erksss...x bape besh ekkk
x jadik ler nak nengok
aritu z dok merengek² kat abg z
ajak die pi tgk citer neh..die mati² x nak nengok
die kate borink citer batman..hehe

t nak nengok citer wall'e ah...

intan zura said...

azura: ya betul!

nadia: best2 juge, cume ade some part yg terlalu lama dan boring

princessred: kalau g tgk wayang berbaloi, boleh cube..walaupun ade part boring, tapi secara total puas hati! ;p

niell said...

saya suke cerita dark knight
besh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...