Tuesday, July 22, 2008

dilema, apa pendapat korang?

aku sedang bingung utk membuat keputusan yang agak besar dalam hidup aku ni
tak tahu lah
dilema untuk berhenti kerja atau tidak
bukan untuk selamanya tapi sehingga aku dapat keje yg lebih baik..
sekarang aku bekerja dgn pensyarah merangkap supervisor master aku
gaji ok
suasana kerja pun ok
yg tak ok cume sikap bos aku tu yang kadang2 buat aku tensen
tensen giler
rasa cam nak berhenti bulan 11 ni
after aku kawen, leh dok ngan laki aku kat rawang
leh jaga makan pakai dia
kalau aku keje sini (serdang), nampak gayanya hujung minggu jelah jumpe
nak ulang alik setiap hari, jauh tu!
macam tak daya lak aku, even ada sorg makcik kat tempat aku ni
dok rawang & ulang alik setiap hari
tapi aku tak daya!
penat dah tentu..
banyak yg aku fikir
kalau aku dok sini, dahla jauh dari suami ku (yg kini masih lagi seorg tunang)
pastu hari-hari tensen la
dah memg keje ni bosan dan tensen (bukanlah setiap hari)
plak tu pengantin baru terpaksa jauh ngan suami
cume, cam rugi plak hidup takde gaji
aku pening pulak ni
entahlah
tunang aku kata berhenti jela
mungkin sebab die sian tgk aku yg selalu membebel tensen
haruskah aku berhenti korang??
dan bergantung pada gaji dia seketika sehingga aku selesai abiskan master aku
then aku cari keje?
haruskah?
aku ingat nak berhenti la
tak tahu la ape pandangan ibu ayah aku dgn dilema ini...
Ya ALLAH, kau bagi lah aku jawapan yang terbaik...

5 comments:

Anonymous said...

sejujurnya saya bertanya
adakah dgn gaji suami sudah cukup buat anda berdua hidup selesa
adakah dgn berhenti kerja buat anda rasa jauh lebih tenang?
adakah anda rasa kerja ini hanya suatu penambahan gaji atau ia amat penting?
seharusnya, semua jawapan ini sudah ada di hati anda bukan?
plihlah suatu yang terbaik ,namun pasti risiko nya tetap ada, itulah kehidupan bukan?

Gobok Buruk said...

apapun keputusan terakhir di tgn adik...
buatlah pilihan terbaik...
ambil kira pandangan keluarga, teman2 dan paling penting...apa kata hati...

selamat menempuh alam berumhtangga..

intan zura said...

anonymous: terima kasih ye pandangan yang sgt bermakna. sy akan mengambil kira pandangan anda

gobokburuk: terima kasih juga, moga saya dapat membuat keputusan yg terbaik dengan mengambil kira pdgn keluarga & teman seperti yang dinasihatkan.. thanx again ye..

norash said...

saya rase kalo berenti keje tu lg la rugi..cuba dulu dalam seblan 2 bln lg..kalo dah tak terdaya sgt...wat keputusan yang terbaik ok..

kalo nak tau adik saya duk or keje kt perak..her husband duk kt johor..skarng ni adik saya tgh sarat pregnant twin 8 bln..suami jauh..kesian bangat..

intan zura said...

norash: terima kasih sumbangan pendapat. sy sgt hargai. mungkin betul kata norash, keje dulu, tgk cmne kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...