Friday, July 25, 2008

masih milik aku.......

al kesah...
tadi aku g masjid
amik tunang aku after solat jumaat
then, sebab jalan penuh kete, sesak
so, kami decide tunggu jap kawasan masjid
bagi lengang sikit
baru kuar
then, dok la tepi toilet (eeeee)
makan rambutan yg didermakan oleh kawan baik aku

so, bile dah agak lengang, kitorg pun bangun
nak g makan tengahari
dah sampai kedai makan
aku tanya tunang aku
'mana hp ayang?'
dia cakap tak tahu
aku ni gelabah la
tpai masa tu ingat tunang aku main2 je, kot die sorok
sebab kitorang selalu main sembunyi2 barang
'tipu lah..'
'sumpah tak tipu..'
kitorang pun gelabah, dipendekkan cerite
kitorang pun rempit la g masjid semula
siap bonggol2 aku langgar
da tak kira ape
sampai masjid aku nengok hp aku ada lagi
ya Allah , lega aku
rase cam tak caya
ade org tak perasan hp aku
mungkin sebab hp aku tersorok dalam beg pink aku yg cute tu
lega sgt!!!

sudah tertulis hp itu masih rezeki aku..
Alhamdulillah
untuk makluman aku pakai hp Nokia 3230
canggih jugak tau..
ececeh...

5 comments:

Rai said...

Masih rezeki you, dik ... btw, you are 10 years younger than me.

intan zura said...

haah, alhamdulillah mmg rezki sy lagi
oh yeke
hehe
apesal klik link akak tak leh tgk?

Hafizd said...

aah..masih lg rezeki anak2 katenye...

intan zura said...

rezki anak2
heee
lum ade anak lagi pun
heee ;p

abg syg said...

kt manusia x lepas dr sifat lupa n lalai.....
oleh itu Allah jd kn setiap makhluk Nya berpasang2gn...
supaya saling melengkap antara satu sama lain...
jd fikir lah manusia untuk hidup berbahagia d unia n akhirat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...