Tuesday, August 19, 2008

aku dikejar pemandu bas????

ok, citer ni bukanlah ape pun
saje lah aku nak tulis kat sini
mungkin boleh jadi bahan sengih korang
plus, nanti one day aku bace balik
leh la aku senyum sorang2
blog kan macam diari jugak
tul tak?

kesah nye macam ni
last week, rabu
aku balik jb drive sengsorang
dah biase dah aku drive sorg2
dah lebih 3 tahun, sejak ade kete sendiri

perjalanan amik masa lebih kurg 4 jam nak sampai jb
dari serdang ni
aku drive dgn kelajuan yang stabil
kata aku pemandu berhemah
haruslah drive dgn stabil
mmg aku tak drive lebih had
satu, malas la nak saman2
dua, yg lebih penting aku syg kete aku ni
yelah, kete kecik, drive laju bahaya gak

then, after seremban before ayer keroh tu
jalan dah clear sikit
tak banyak kenderaan
ada satu bas transnational dua tingkat
bawak laju
masa tu ada 3 lane
so disebabkan aku nak bagi can kat bas tu
aku pun dok lane paling kiri
dalam hati aku
'lawa pulak bas trans ni, biasenye buruk2, ni mesti bas baru'

tibe2, pemandu tu bawak slow gile kat lane tgh
(aku masa tu kat lane kiri)
depan aku lori, so aku pun potong die
then, masuk lane kiri balik sebab nak bagi chance die potong
then die lalu sebelah aku die bawak slow balik
aku pun pandang pemandu bas tu
dalam hati, bas ni apesal?
(bas tu double decker sebab tu pemandu tu rendah je)

sekali pemandu tu sengih2
aku pun pandang depan terus
aku bawak biase jelah
sekali die bawak slow sgt nak sebaris ngan aku
aku pun potong die
then, die laju giler
nak saing aku
aku pun slowkan kete aku
die tetap dok kat tengah tu
kirenye die betul2 nak sebelah kete aku
die siap hon2 setiap kali aku potong
die hon, bagi lampu and seolah2 kejar aku
aku pun dah start tersnegih sambil geleng kepala
nak gelak pun ada

aku dgn tekad menekan pedal minyak and nak blah
die pun siap bawak laju sgt2 and stay sebelah aku

dalam hati aku
siut tul la brother ni
bile die dah kat depan
aku slow sgt
die keluarkan tgn die
bagi isyarat ke depan
then, die keluarkan hp die
yg membawa maksud nak no hp la kan
aisehh
brothher ni malu kan aku jelah
dahla org dalam bas tu dok tgk aku
ada gak kata aku miang kang

dalam hati aku berdoa cepatlah ade roadblock (bole pulak)
aku dah bengong layan brother ni
nak blah tak boleh
nasib aku tak bawak bmw
leh jugak aku rempit laju2 kat situ
heee

rupenye bro tu nak kuar ayer keroh
sebelum die kuar simpang tu
siap bagi lampu and bagi isyarat tgn jap2
ape yg die suh aku jap entahlah
pastu siap kuarkan hp sekali lagi
pastu die pun masuk simpang tu
and hon 3 kali
hahahaha

kirenye lama gak kejadian ni
adelah dalam 15minit
aku dok berlumba ngan bro ni

kelakar tak korang?
alahai, atas jalan pun ade org leh ngorat org ek
hehehehehe

citer ni hanya sebahagian citer lucu dalam hidup aku
korang ade ke kesah macam ni
jgn jeles ek
;p

6 comments:

sri ayu said...

kalau sy, mesti nervous sgt, agaknye berpeluh2 kena kejarr bas..

LaiNi said...

kelakar mmg kelakar.. tapi kena berhati² tau. Nasib baik la intan bukan jenis yang cepat nervous yang x dapat nak kawal kete. bahaya tau. apatah lagi sensorang. Masa² skrg ni masa² kecemasan. Kata org tua darah manis. Syaitan tu ada di mana², dia x suka org nikah. Dia nangis bila org nikah. So.. berhati² slalu k. Kalau situasi tu berulang lagi, buat dek je ok.

-pesanan penaja-

apek terror said...

gua selalu kene mcm tu bezanye just mak datin org gurl yg drive alone ganggu jalan gua...kadang2 rase malu gak..

intan zura said...

sri ayu: naseb sy tak nervous tau

laini: betul tu, bahaya jugak kalau difikir balik..

apek: perasan je lebih hang ni.. haha

zamz said...

nak ngorat la tu hahaha...

intan zura said...

zamz: die saje suke2 .. tapi merisaukan org kan kan kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...