Friday, August 1, 2008

hidup tanpa dia.......

hari ini...
hari aku sedikit berubah dari hari2 semalam
sebenarnya, tunang aku dah pun berpindah ke Rawang
yang jaraknye satu jam perjalanan dengan aku
tunang aku kini sudah memulakan kerjayanya di sana
Alhamdulillah
walaupun sedikit rasa sunyi timbul di hati,
tapi sebenarnya inilah yang kami harapkan

rindu.

rindu.

rindu.

tapi ini semua pengorbanan kan?
demi masa depan yang kami impikan..

walaupun sebelum ini kami memang sering berjauhan
tapi dua minggu kebelakangan ini
tunangku tinggal berdekatan dgnku
setiap pagi dan malam makan sama2
rasa lain sedikit la bile jauh begini
memang jarak perjalanan 1 jam je
tapi takkan nak travel sejauh ini berjumpe
lainlah sudah kawen nanti

mungkin ramai antara korang yang tak tahu
sebenarnya tunang aku baru je abis belajar mei yang lalu
dan Alhamdullilah kini di sudah memulakan kerjaya nya di tempat yg kami harapkan
ya, hari ini sebenarnya dalah hari pertama tunangku bekerja
1 Ogos 2008

walaupun aku rindu pada dia
tapi jauh di dalam hati aku sgt bersyukur
setakat ini, bagiku perjalanan hubungan kami mudah hingga segala perancangan juga manjadi lancar, syukur padaNya..

aku doakan dari jauh agar tunangku dapat menjadi pekerja yg baik
yg dedikasi
dihormati rakan sekerja, org bawahan, org atasan..
mudah2an...
lagipun di tempat kerjanya ini ada lagi 2 kawannya mendapat jawatan yg sama
cuma lain department
senanglah boleh tinggal serumah (tapi sebelum kahwin la kan?)

walaupun aku akan masih tinggal di UPM walaupun sudah nikah nanti
aku nak jugaklah balik selalu ke rawang

korang, saje nak minta pendapat korang..
andai kata korang di tempat aku
pasangan korang (suami/isteri) tinggal jauh
yang mana memakan masa 45 min naik kete, 1jam naik komuter
korang akan ulang alik setiap hari ke, korang just balik hujung minggu je?
sebab lagi 2 bulan lebih aku kahwin
aku nak jugak pendapat org dalam buat keputusan ni kan


note:
rumah aku mestilah kat rawang sebab aku kerja belum tetap
aku just student and pembantu penyelidik, tapi tunang aku tu kerja tetap, mestilah nak sewa/beli rumah di sana
lagi satu, aku ni homesick sikit, kalau rindu kat ibu, semua keje tak leh buat, kat suami tak tahulah cmne lagi.. hee

12 comments:

norash said...

salam..just bg pendapat jek..kalo saya, saya sanggup berulang alik..sbb saya pun penah merasa..jarak rumah ngan tmpat keje lbh kurang 1 jam...lame2 awak akan terbiasa..ape2 pun wat keputusan terbaik k...

nazzman ibrahim said...

baru2 akan susah sikit bila dah lama ok la tu....hmmmm rindu kat ibu sampai tak leh buat kerja ekkk kalau suami plak rasanya lagi teruk la ahaks

intan zura said...

norash: thanx pdgn itu, rasenye sy mmg nak ulang alik cmtu

nazzman: ya betul, dah lama ok la kan.. mmg sering homesick, sampai nangis2 je seharian.. cengeng!

Hati Ema @ Red said...

45 minit tak jauh la...

Kalau saya..sy drive jer ulang alik...

Bg saya tempat isteri di sisi somi..
Kalau dah muktamad x de choice tu mungkin la kan...

Tapi kalau saya ... sy sanggup berhenti keje... hehehehe ...

lagi pun kerja sy bukan best sgt pun..hehehehe

intan zura said...

hati ema: ikut hati sy nak berenti juga
tapi memandangkan kami baru je nak mula hidup, bakal suami juga baru keje dan sy masih seorg student (master) got no choice.. tapi bile awak kata tmpat isteri di sisi suami tu, sejuk lah pulak sy dgr, terima kasih ye..

Marjerin said...

ala..baru satu jamm perjalanan

alif-mikail said...

bila nak ator kad kawin :P

intan zura said...

marjerin: satu jam tu kejap je kan kan kan? heee ;)

alif: kad kawin lum siap pun ;)

Hafizd said...

for me...tunggu pak dolah announce rege minyak barukkkk~

tp still lambat lagi la...hihi [masak2 kot]

sayang suami tinggal2 kan..


sayang isteri nk wat ape eh... hmmm =p

neverletmego said...

hemm..
i keje kat kl n my fiancee kat pj..n his house kat subang..
i hav to travel everyday ..ermm.ingat payah gile..rupenye u g suffer dia..but its ok..make good decision..its ur life n dont do sumthng to pleased people..

intan zura said...

hafizd: sygkan isteri, ajak shopping selalu, aci tak?

nad: thanx nad... intan pun ingat nak travel setiap hari..sume org mcm kata 1 jam tu kejap je... ;p

neverletmego said...

yheh..memang pun..sejam je..:)..kawan nad pun ada stay seremban ...,ulang alik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...