Wednesday, September 10, 2008

mimpi ngeri

malam tadi aku mimpi ngeri

macam ni mimpi tu
aku ngan kawan baik aku, radhu
naik kete berdua
entah dari mana nak ke mana
aku yg drive

tibe tibe
kete tu tak leh start
masa tu tempat tu gelap gelita
kiri kana macam belukar la
lampu kete pun tak leh hidup

aku tgk cermin belakang
'radhu, kete kita dah block jalan la'
ade beberapa buah kete lain kat belakang
so aku ketepikan kete
jgn tanya cmne aku ketepikan
aku pun tak tau
kata mimpi, mestilah pelik2 kan

tibe2
kete belakang aku pun ketepi
die pun tak bukak lampu
punyelah kitorang suspen + ngeri

enjin pun leh start
lampu pun leh nyala
tapi kejap padam kejap hidup

aku pun ckp
'eh, kita berenti kat rumah terdekat la ek,
takut lak kete ni kejar kita'

so, aku pun masuk parking umah org tu

aleh2, kete tu pun ikut parking
tapi jauh sikit

kitorang masuk rumah tu
padahal tak kenal pun
aleh2 ade sorang brother ni kuar
kire die dok rumah amily la
mak pak die semua ada
hensem la jugak
ciss...

dalam mimpi tu
brother tu leh jatuh hati kat kitorg berdua
asyik jeling2 nak ngurat
hampehh

esoknye, kitorang jalan2
yg tak tahan tu
esok aku g jumpe blogger2 yg aku sering bace blog diorg
apekebenda la mimpi aku tu

balik dari jalan2 tu
dah samapi rumah yg kitorang tumpang tu
kitorang nak balik

'cepat radhu, takut org tu dtg balik, kejar kita'
radhu pun bagitau ahli keluarga dia
'ko dah kol mak ko?'
konon konon macam kitorg ni
bertarung nyawa la
kot kot kene bunuh dek laki tu ke
'lum lagi, nanti dah sampai aku bagitau'

bila kitorang nak jalan nampak lah org jahat tu
tapi kali ni dia bawak geng lagi 2 org
so kitorg mengambil plan utk
berhenti kat mana2
bila kitorang dah gerak dalam 5 minit
diorg pun gerak sambil bawak senjata macam2
korang nak tau ape senjata diorang tu?
tong sampah besar giler
yg warna hitam tu
hahahahahahaha

sambung balik...
bile diorg nampak kitorang berhenti kat tempat org ramai
diorg pun kecewa

tibe tibe
keluar lagu linkin' park
aiikkk

rupenye jam hp aku bunyi
suh bangun sahur
cisss...
potong stim betul

aku pun citer kat tunang aku
tunang aku ckp
'mungkin sebab ayg risau sgt kete tu tak servis, tu yg mimpi kete tu'

emm
ade betul jugak ek
kete tu patutnye servis 23/8
tapi sampai la ni aku tak servis lagi
bukan ape
duit banyak sgt kuar
setiap malam aku asyik tanya tunang aku
bile nak servis,
bila nak servis....

tapi nampak gayanye
next week kene servis ni

mimpi ngeri tu menakutkan aku la pulak
seriusly, aku leh cam org2 jahat tu
clear giler muke diorg
sape la ek
yg malang masuk mimpi aku jadi penyangak tu
entah2 korang kot
hehehehe


8.05 pagi tadi, nak ke ofis

hari ni dah hari ke 10 pose
selamat berpose korang...
tambahkan amalan k

;)


(utk 13 may, tgk blog myzy, nak tahu cara wat blink2 tu ye)

17 comments:

D.i.e.y.L.a said...

haha..
kelakar gile mimpi.
dasyhat2..
=P

sri ayu said...

lama da x komen kat cni
kelakar mimpi awak tu
lucu pulak

boo-lah said...

haha.. baik kak intan pegi servis cepat takut jd apa2 yg x diingin.. cakap dgn mekenik tu masuk buku 555.. haha.. lawak je..! xpe kalo dekat2 tu naik je dulu.. nak blik JB nnti servis..

apek terror said...

kalau hensem macam gua x kan jatuh hati kat tunang org...tu dh langgar rule org2 hensem sedunia tu...

generasi said...

hahahaha kelakar bukan seram...
emm kak kita pernah jumpe ke sebelum nie

13may said...

kamu ni mcm2 laa...hahha hahha

btw, thanks untuk info kelip kelip tuh...nak jenguk blog tu kejap

intan zura said...

dieyla: dahsyat ek..

sri ayu: lucu ke seram ayu?

bullah: tulah, ingat next week nak g

intan zura said...

apek: hensem la sikit dari lu.. haha

generasi: jumpe? kenape, awak cam kenal akak ke?

13may: sy mmg mcm2.. ;)

generasi said...

emmm mcm pernah jumpa lah
tapi xingat

intan zura said...

generasi: awak umur bape? study ke sekolah ke keje ke? ke tinggal di serdang? jumpe kat bazar ramadan kot, hehe

generasi said...

emm umo 16. mestilah masih sekolah.
emm jumpa kat mane xpasti lah. tapi muka akak mcm pernah jumpa tau

intan zura said...

generasi: perghh, muda belia betul adek ni.. tak sangka lak, tgk entry macam org dah matang.. bijak betul dah boleh ckp pasal DSAI.. emm, leh caya ke ni? anyway, yeke.. dok jb kot? tapi usia kita jauh sgt ni, susah gak nak kata, plus, akak sekolah pompuan tau...

generasi said...

emm mungkin kita jumpa kat tempat lain mungkin angsana,danga,cs atau tempat2 lain

intan zura said...

generasi: oh adek org jb, pernah g seta? bukan budak asrama asbjb ek?

ad3ck said...

ku yang bace neh pong jadi chuak huhu. orang kata mimpi tuh mainan setan. tp camna bulan puasa boleh mimpi gak. mesti salah kata orang tuh eheh.

intan zura said...

ad3ck: entahla, mungkin bahana asyik tgk movie, terikut2.. ;)

Suki Cida said...

hehehe... mimpi macam james bond ar... tak pa mainan tido... salam perkenalan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...