Friday, September 19, 2008

new house + honeymoon

hari ni da hari ke 19 puasa
cepat tul waktu berlalu kan..
lagi 11 hari kita nak raya..

hooray!!!
best kan raya
tambah pulak time kanak2 dulu
da besar ni,
kurang sikit feeling nye
tapi still best
pagi2 makan ketupat
g solat raya
cium tangan parents
jumpe sedara mara
bebudak kecik yg kecoh2
gelak2
g kubur arwah atuk...
mcm2 lagi lah
semua ni rasanye setahun sekali la

tambah pulak skrg ni kat radio da start kuar lagu raya
tapi sekali sekala je
tunggu next week kot baru byk sikit
pagi tadi otw ke ofis
dgr lagu raya yg anuar & ellina tu
best betul
feeling abis..
hikss

aku pun makin bz
iyelah
tarikh majlis makin dekat
plus, nak quit keje lak tu

so, ape2 yg aku patut setelkan
aku setelkan within these 2 weeks
by friday next week
aku da balik jb
and quit keje
BEST SGT!

lagipun leh bantu parents kemas2 umah
nak raya kan
pastu nak kenduri

esok, aku g rawang
g tgk umah baru
sebab insyaAllah hari ni dapat kunci rumah sewa kami tu
sewa la dulu
kalo rasa ok, selesa
baru plan nak beli
tapi tidaklah masa terdekat ni

aku da siap packing semua brg
nak masukkan kat umah baru tu
tak sabar la pulak
after rasenye 6 years dok kat kolej kat upm ni
akhirnya dok umah sewa
plus, dgn org tersayang
my future hubby
tak sabar rasenye nak memasak

bukan ape kat sini
setiap hari aku tapau
naik muak dah
jemu jelak
agaknye org kat sini pun da jemu tgk muke aku
sikit2 budak ni
aku tgk budak ni da 6 tahun kat sini

haha


lagipun aku mmg suke masak
tapi sebab dok sorang
kalau masak
lagi bazir
dah la makan sikit je

aku sebenarnye tgh berangan nak honeymoon
tapi tunang aku kata
tunggu dulu..

teringin nak g pulau perhentian
nak g pulau redang
suke kat pualu2
tenang je
tambah lak dengar bunyi ombak..
alahaiii
syahdunye...

tapi bulan 12 ni kitorang g cameron
ok la tu
tapi actually beramai2 ngan family aku
tak leh nak over2
kang diorg kata mengada2... heeee

aku ingat nak g after kawen


ade sape2 nak sponsor???
aku nak g pulau ni.........

;)

hiksss....

19 comments:

[LADYKiKi] said...

wahhh kiki pun suka pulau2.. syok tahun depan nak g bercuti kat pulau2... huhu jom ar join tapi ke plan dulu..

Redbloodsnow said...

gi pulau² syiok kan kak...
err...tunggu zie jd jutawan, baru zie sponsorkan yek..hahaha

:P

intan zura said...

kiki: best kan pulau2... pulau redang, pulau perhentian.. bestnye kiki nak cuti2..

zie: mintak2 la cepat zie jadi jutawan ek.. haha

boo-lah said...

Kak Intan.. kad dah smpai.. cantik! wah syoknya nak pi cameron.. sijuk!

puterikurekure said...

kite pon suka pulauuuu.....

pulau rocks!

:D

intan zura said...

bullah: iye ke, mekaceh sudi puji kad simple itu..

puterikure2: haah best kan pulau... sejuk je mata memandang

shalin said...

waaa..dah nak tawen..bestnya tawen..saya masih solo..sedih..tiada siapa mahu tawen ngan saye..huhuhu
bestnye gih pulau
dapat bercanda bersuka ria.

==|eiMy iMiA|== said...

intan...nak follow??? hehehe dok dlm beg besaq pun takpa la...kuikuikui

Dayu said...

raya zaman bdk2 lah seronok, jalan colle t duit raya..gi umah org bukan nak makan kuih pun, nak duit raya semata *lawak2*
tapi bdk skrg takde dah...

bestnya!! nak kawin dah!! sukanya *tba2 terasa nak kawin cpt*

debikdebuk said...

..

Ok la.. aku support ko pegi pulau mana saja yg ko nak gi nanti...






aku kasi moral support je laa.. Errmmm...pegi pulau lepas kawen?? wow... bagus tu.. hahahhaha...


...

intan zura said...

shalin: nanti da sampai jodoh shalin, ada la tu ye..

eimy mia; nak duit betul2 eimy!!! nak duit, nak jugak, tak kireee.... hikss

dayu: budak skrg, wpun masih kecik, ade yg malu nak g raya.. macam2 kan?

debik: takpe lah, moral support pun jadik le... mmg la kene g pas kawen..mana leh g sebelum kawen tau, bahaya, muahahaha

Mr PenyuBiru said...

aku dulu honeymoon kat pulau perhentian. best lepak kat pulau tu. kalu lah duit tu bleh carik dirinya sendirik dan masuk dalam akaun kita tiap², harus ku stay kat pulau tu.hehe..

neverletmego said...

nadia sponsorkan diri k tak?

intan zura said...

penyubiru: nampaknye kita kene mengajar duit masuk ke akaun sendiri la kan, tak perlu susah payah kita cari die pastu masukkan... isk3

nadia: sponsor diri, ramai leh sponsorkan nad.. hiks

apek terror said...

duk rawang jauh siot...x de life la sane..

intan zura said...

apek: what to say kan.. dah my hubby keje sana.. ikut jela, yg penting to me, life dgn insan tersayang... ;)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

same!!
kte pon nx sgt g perhentian!~
cantek gle kan?
wahh intan..sti da brangan mcm2 neh kn..
beshnyeee!!~

intan zura said...

nanie: harap ade org sudi sponsor kan nanie? ;) hikss

Tacy said...

Great work.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...