Friday, September 26, 2008

petunjuk ke kenduri ku

arini nampaknye ofis da lengang
kete pun da kurang
mungkin ramai yg dah cuti
dah mula gerak balik kg
takut jam agaknye

aku masih di plan yg sama
balik malam ini
sesudah berbuka puasa mungkin

kalau ikut hati, semalam aku da boleh balik
tp memandangkan aku balik bersama kakak ku
terpaksa la aku menunggu die abis mengajar ptg ni

tak sabar sebenarnye
tak sabar jumpe family ku
tak sabar nak makan masakan ibu
tak sabar nak bau wangi rumahku

betul ape?
rumah kita ada bau tersendiri
itu yg sering aku rindukan
home sweet home, kata omputih

dalam pada yg sama
aku tak sabar nak buat kuih raya
tidaklah banyak
sikit2 je
masih sempat kan?

mungkin pasni aku jarang online
dan tak dapat nak update blog setiap hari mcm skrg
sebabnye
aku dah quit keje
then, kat umah ade celcom bb tapi adek ku punye

anyway, aku try update
tapi yg pasti
insyaAllah
ater wedding aku nanti
aku akan upload gambar kawen aku
samapi korang tak larat tgk
hikss

oh ye
bercakap pasal kawen
aku nak bgtau plan ke kenduri ku dgn detail disini
so tak payah la tanya2 lagi pasni ye

ponek den nak menerang kat sorang2

1. dari highway, keluar exit senai, yg ada lambang kapal terbang tu
2. terus je ikut signboard senai airpot tu
3. samapi korang nampak signboard senai airport kiri, senai depan
4. tak payah belok kiri, terus ikut senai (tp kalau dah terambik senai airport pun takpe, just u turn depan epot tu)
5. pastu ada traffic light, ambik kanan, kalau ke depan masuk kawasan perindustrian senai
6. terus samapi jumpe tr light lagi, belok kiri ke seelong, bace signboard ok?
7. terus je, jauh...........

8. jgn belok mana2 simpang
9. sampai korang tibe kat simpang t dan korang tak leh terus, ambik kanan ke ulu tiram
10. terus... berbukit, byk rumah kiri kanan
11. then, ke kanan lagi, die ada tulis ulu tiram
12. terus lagi, nampak rumah, kedai
13. nampak tak mobil sebelah kanan??
14. depan sikit tu ada simpang ke kiri
15. masuk ikut simpang tu
16. terus....
17. sebelah kanan akan nampak dewan raya felda ulu tebrau, tp dari jauh tak nampak, so jgn bawak laju2 kang kene brek mengejut pulak, bahaya
18. masuk simpang depan dewan tu, parking dalam dewan
19. masuk dalam, makan... hiksss, kat situlah kenduri aku, jgn g silap ari sudah... ;)

secara ringkas

exit senai- lalu ikut seelong (kiri)-terus (jauh)- ambik simpang kanan( ulu tiram)- kanan lagi (u tiram)- lepas mobil ambik kiri- dewan raya sebelah kanan

payah sgt tanya org ye, malu bertanya, sesat jalan.... ape2pun, leh refer pada peta kat kad kawen ok?

doakan majlis ku berjalan lancar...



di kesempatan ni
aku nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri
buat semua kawan2 yg ku kenali di sini

selamat berhari raya
maaf zahir batin.........

10 comments:

ad3ck said...

tak dapat kad jemputan pong? ehehehe. selamat hari raya. ;)

haslina said...

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN..
a'ah x de kad jemputan kea..

boo-lah said...

balik raya drive bebaik..hehe..

intan zura said...

ad3ck: kad jemputan kan ade online la tapi.. ;)

haslina: tak payah kad jemputan, dtg je, sebab dah bagi plan pun kan?

bullah: insyaAllah, bullah pun sama ye

generasi said...

selamat ari raya..
emm selamat pengantin baru xlama lagi..

AzuraloveNizam said...

wawaa..dah nak kawen yer..selamat pengantin baru..welcome the club my dear..

btw..selamat hari raya juga..maaf zahir dan batin...

Mr PenyuBiru said...

Buat Intan, Dikesempatan ini aku ucapkan Slmt Hr Ry Mf Zhr & Btn, Semoga ceria di Aildilfitri. Peace ya!

ps : naper tak tepek maps je.

apek terror said...

tau la...

13may said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin...

dan selamat pengantin baru in advance :)

==|eiMy iMiA|== said...

hehhee letak maps lagi senang intan...hehhee...anyway..semoga majlis intan berjalan lancar...amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...