Tuesday, September 2, 2008

Ramadhan & Rumah

hari ni dah hari kedua puasa
Alhamdulillah
semalam rasa cepat je waktu berlalu
baru je macam dgr pengumuman puasa
aleh2 puasa dah lepas satu hari

dan ofismate aku
telah pun selamat melahirkan baby pertamanya
malam tadi
aku tumpang gembira
cume, aku mestilah bosan kat sini time die takde
huhu
nasiblah kak lela kene ganti puasa 30 hari
hehe

bile dah tibe bulan puasa ni
rasenye tarikh perkahwinan aku pun
cam dah nak dekat sgt
suspen pun ade
takdelah suspen
sume dah setel
time puasa ni time aku nak rilex
beribadah jika aku mampu
itu harapan aku lah
nak buat persiapan agar dapat jadi isteri mithali

rumah sewa untuk pas kawen pun aku dah jumpe
mmg rumah itu mmg idaman kami
mule2 sewa dulu
bile dah agak stabil nanti
ingat nak beli

sekarang nak fikir tentang duit pula nak beli perabot
duit oh duit
nak beli peti ais, sofa, set bilik tidur
emmm
banyak jugak gune duit kan

mudah2an bulan puasa ni
ade rezeki melimpah ruah yang tak terduga

ok lah korang
dah cuti banyak hari ni
cam banyak pulak kerja tertangguh

selamat berpuasa ye
bagi yang belum shopping baju raya
boleh lah start shopping
bagi yang belum start terawih
boleh start dari malam ni

selamat menambahkan amalan......
;)

9 comments:

generasi92 said...

ala kau beli lah kat coss aku tgk kat srat kabar dia cakap buat promosi 60bulan...

apek terror said...

lu kawen bile nie? kad x sampai mcm mane gua mau cari hadiah beb...

AzuraloveNizam said...

takpe intan..bebarang umah tu beli yang mana penting dulu..slow2..lelama complete..ok..

~Cinta Milo Ais~ said...

huhu..selamat berpuasa kak intan...and selamat membuat persiapan jadi isteri org hehe

love is forever said...

dah bau nasi minyak rrrr...slow2 kayuh maaa

intan zura said...

generasi: coss? ok nanti aku tgk.. thanx for sharing idea, mmg nak beli yg murah2 jek

apek: kawen, nanti aku bagi kad ek, ko dtg tau

azura: tulah, ingat nak beli peti ais je dulu, hik hik, lain2 kemdian

miloais: mekaceh sayang...

fina: dah bau ek? hik hik. doakan semua jalan lancar tau........

sri ayu said...

selamat berpuasa; intan
lama pulak x jenguk
bizi sikit

;)

intan zura said...

sri ayu: selamat berpose, jgn puasa yang yok, pagi2 bukak periuk.. ;p

D.i.e.y.L.a said...

huishh~

merah lagi baby tu.

mesti kaki ngan tangan die kecik gile.

waa geram!

hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...