Thursday, September 4, 2008

sape pandai wat char kue tiaw?

semalam,
sementara menunggu buke pose
saya meneruskan persiapan kawen saya ni
iaitu, menampal setem pada kad2 jemputan saya ni
leka jugaklah
tgk2 jam dah nak dekat waktu buke
ada lagi kawan2 yg tak respon
tak bagi alamat
itu saya buat kemudian2 ler..





semalam saya buke nasi minyak
kawan baik saya si radhu yang buat
saya tunggu 'nasi minyak' lain
tapi takpe
mungkin nak tunggu 'nasi minyak' die lambat lagi
so die buat dulu nasi minyak ni..
saya tak amik gambar pun
kang, die kata overrr pulak nak amik2 gambar
hik hik

pastu semalam timbalan pengarah kat tempat ni
prof musa bagi semua staf die kurma
saya hepi sgt
bukan ape
sebenarnya masa hari pertama pose tu
saya makan kurma ni kat umah makcik saya
sedapnye, dalam hati
pastu, ingat nak beli kat koop tempat saya tu
tapi rase cam bazir pulak
sebab kakak saya dah bagi kurma yg lain
aleh2 dapat pulak
kurma ni lembut kan, tentu korang pun makan yg ni
yela korang kan kaya
kurma ni mahal sikit la dari yg biase
sikit je mahalnye...




ni nak citer makanan sikit ye
jgn kempunan lak bulan pose ni
hari kedua pose tu
saya buke char kue tiaw
walaupun benda ni 2 hari lepas
tetap nak tunjuk kat korang

jeng jeng jeng



saya ni mmg hantu char kue tiaw la
yang ni saya pesan kawan saya belikan
sedapla jugak
rm3
korang pandai tak buat bende char kue tiaw ni?
cube ajar sikit.....

hari ni dah hari ke 4 pose
besh nyerrr........

selamat berpose dan berterawih korang...
;)

10 comments:

boo-lah said...

Aik.. dh jadik putih gebu blog akak hr ni.. mana2 bunga2 tu? Wah sedapnya kurma dgn char kue tiaw tue.. akak dh try kurma dr yusuf taiyob..? memang sedap kurma2 dia byk pilihan pulak tue..

br ingt.. sy nk cr resipi kue tiaw kungfu kat myresipi.com..

intan zura said...

bullah: mmg terpaksa menjadi putih gebu sebab blog ni mule menunjukkan kegilaan menjelang ramadhan ni.. hehe. oh nanti akak pun nak cari resepi2 kat situ la bullah, bagus2 bg idea ni.. ;)

generasi said...

aku xtau cara nak buat..
tapi kalau makan aku tau lah hehehehe

love is forever said...

huh! paste pic char kueh teow lak... dah prepare yek..bestnya org nak kawin nih..eee teringat zaman dolu kale.....

apek terror said...

senang je g pasar beli then balik letak dalam pinggan hias dgn bawang goreng n timun...sos..siap sudah...

email bak cni aku maik address kat lu...

intan zura said...

generasi: aku pun tau cara makan je.. ;p

fina: hehe, mmg best yer fina.. hehe

apek: girl_peace66@yahoo.com (email cam kanak2 sebab dibuat dari zaman matrix, sekian, harap maklum)

KARKADEWA said...

char kue tiaw..???
terbayekk...!!!
lame x makan...
ni yang rase nak berbuke besok dgn menatang nih...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bnyk nyer setem dier...nak cikit.nak pos kad raya...

he he he

eh...kita pun makan kurma dari brand yg sama dengan intan nyer...hehheheh

puterikurekure said...

wah! kite berkongsi selera yang sama la intan. char kuey teow memang faveret kite, tapi harusla menepati citarasa.

hehehe.

intan zura said...

karkadewa: nak buke char kue tiaw jugak la ptg ni.. cewah, baru kul 8.20 ni.. errkk

yanie: oopps, suda abis la yanie, sila beli di pej pos ye syg.. hehe

puterikure2: sama2, sedap kan? tapi kene yg pandai masak la kan, setakat ni makan yg sedap je, tak pernah tak sedap pulak.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...