Monday, September 15, 2008

wedding prep

update tentang persiapan kawen ku

semalam pagi
pergi fitting baju kawen
tunang aku jela, aku belum lagi
sebab ingat nak wat a week before majlis
tunang aku wat dulu
sebab susah die nak turun jb nanti
aku takpe
dekat je
plus time tu
aku dah quit keje

masa tgk die cuba baju sanding
bertanjak, bersampin, berkeris
rasa excited sgt
perasaan yg sukar digambarkan
tak sabar nak melalui detik itu
bergelar raja sehari

aku nak snap gambar
tapi while kat dalam butik andam tu
jadi macam excited lain
tgk baju2 yg aku pilih
kejap nak tukar ni kejap nak tukar tu
sebab semua cantik
mak andam pun layankan aje
tapi akhirnya aku stick pada pilihan yg dulu

pas raya aku ngan mak aku
akan ke hulur ke hilir
setelkan persiapan
beli apa yg patut yg lum setel
mujur jugak aku dah berhenti keje
tak perlulah mintak ayah jadi driver ibu aku
senang sikit aku ngan ibu yg pergi
kitorang mmg kuat berjalan
nanti kang ayah aku
kalau dah penat sikit
mule lah nak marah
biaselah, org laki

kad kawen pun aku dah start pos
baru pagi tadi aku masukkan dalam peti pos
itupun baru half
yg area jauh2 sikit
area2 sini
aku ingat nak pos khamis ni
tgk cmne..

mmg agak awal jugak aku pos
majlis sebulan lebih lagi
tapi sebab skrg musim nak raya
senang aku pos awal
bagi org dapat book tarikh utk ke majlis aku
hopefully gitu lah....

;)

waiting for the day~

11 comments:

Mr PenyuBiru said...

saat yg paling kusut dan pening kepala sudah tiba.semoga dapat prepare seme tu dgn lancar.time ni lah ade tensen skit.

intan zura said...

penyubiru: thnx for the reminder.. ;)

puterikurekure said...

bila tu yang majlisnya?
mesti ada perasaan..
"hensemnya laki aku ni" bila dapat tgk dia ngan bersampin, bertanak tu kan?

i feel the same too.....
=P

sukiminna said...

tahniah..tahniah...tahniah...
:)semoga sume jalan lancar hek..xnk jemput ke kawan2 bloggers datang meriahkan majlis? hee..

generasi said...

emm nie yg aku xsuke dengar pilih banyak tapi pilih pilihan yg lame...

intan zura said...

puterikure2: taksabar tau tunggu suami hensem ... hiks

suki: mekaceh... meh le dtg, tp kad da abis, dtg gitew je bleh??

generasi: sebab mak andam kata, baju tu cantik... first choice is always the best choice??

menteil said...

tak teringin ke nak bagi aku?
walhal aku ini suke mencari gadis di kenduri kawen..

intan zura said...

menteil: kad kawen da abis le, dtg gitew je la.. bleh? ;)

sri ayu said...

wowweee
dah tak lama je lagi majlis awak
harus berdebar2 ni kan?

intan zura said...

sri ayu: mestilah berdebar.. hiks..

sukiminna said...

huu..raya ni insyaAllah fmly suki bru nk g risik..tu pun suki da cuak..kui3. kawin nnt akad nikah cane lah ek..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...