Friday, November 14, 2008

perasaan bergelar isteri

aku tak tau nak update ape sebenarnye ni

tapi nak juge aku ceritakan sedikit kisah2 aku time nikah aritu

aku tak lah neves sgt
ok2 je
tapi hubby aku mmg neves la
akad sampai 2 kali
tapi syukur
akhirnya semua selamat

tak sangka lak hubby aku tu leh tak lancar sebutan die
tgk cam steady je, hikss

biase lah kalau kat johor
ade kene baca ikrar kan
so aku ingat aku ni steady giler la

aleh2 time baca ikrar utk suami tu
aku menangis teruk betul
malu2..
serius, aku malu
tersedu sedan sampai tak leh nak baca lagi

tapi bile semua setel
aku lega

aku paling suke perasaan time sanding
tak tau nape
rasa best time tu
mcm puteri la konon
hehehehe

so bile semua ni dah selesai
org tanya aku
apa perasaan jadi isteri org??

bagi aku, masa bercinta dgn hub pun
aku sebenarnya dah cukup kenal die
i mean kitorang mmg dah tunjuk perangai sebenar
and everything
so bile da kawen ni
aku rasa ia cume pengikat kasih utk menyayangi dan mesrakan hubungan yg halal ini

tak lah mcm org lain
ada yg kata
pas kawen baru tahu perangai sebenar ke apa ke

tak tau la kot pas2 ni
tapi bagi aku
die dan aku
mmg dari awal lagi kitorang tak hipokrit

but...
above all that
aku sangat bahagia
rasa sgt disayangi
dihormati

nikmat perkahwinan ni
bukan saja setakat kasih sayang suami isteri dari segi belaian je
bagi aku its more than that
how we remember each other everytime

dapat solat jemaat dgn hub selalu
baca quran dgn hub

sangat nikmat kan??

so, pada yg belum kawen tu
cepat2 la kawen
pahala amalan berganda tau

jgn tunggu lama2..

oh ye, aritu aku honeymoon kat pulau perhentian
dapat sponsor dari kawan ku, cik ramziah
thanx sgt2!!!!

next week aku update kisah honeymoon aku ni k....

muahss

7 comments:

Mr PenyuBiru said...

honeymoon pulau perhentian?? samalah kita hehe. bestkan!

13may said...

hehhe hehhe...

updet pls :P

Hafizd said...

waaa... besnye kawin.. sape nk kawin ngn saya??? hehe...


smaga bahagia ke akhir hayat. Amin..

nnti post gmbo2 kt pulau perhentian bynk2 eh..

norash said...

tahniah yer..lepas nih "perasaan bergelar ibu" pulak kan..sungguh meriah tgok wedding intan yer..

puterikurekure said...

:)
percutian di sponsor?
best nye!

kite pon kena sponsor gak. sponsor duit poket dari ayah. hehehe~

best kan dah ada family sendiri.

intan zura said...

penyubiru: yeke sama?...

13may: akan selalu diupdet

hafizd: terima kasih.. amin....

norash: amin.. tak sabar jugak nak jadi ibu ni

puterikure2: tulah,ade jugak yg sudi sponsor

CHERry said...

pssst..kpd sahabatku,berminat nk tanye "perasaan bergelar suami" lak.
meh ler berkongsi dgn org2 yg bujang spt daku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...