Sunday, December 14, 2008

sekarang aku berada kat kedah lgi
ini kali ketiga berjauhan ngan suamiku

kahwin tak sampai 2 bulan
tapi asyik berjauhan je
sob..sob
tapi sebenarnye kali ni
aku lebih tabah lagi
tidaklah sesedih kali pertama

walau mcmana pun
mmg rindu giler kat hubby

aku tahu die lebih rindukan aku
tambahan pulak die keseorangan kat sana

aku ade beberapa cerita sedih kat kedah ni
entahlah
yang sedihnye bile ada seorang staff mada kat sini yang aku lebh senang gelar pakcik
die banyak tolong aku dengan ikhlas

pensyarah aku
bukan setakat tolong
malah asyik nak buli aku
sehinggakan aku kene naik teksi

tapi pakcik ni kesiankan kat aku
bile die cakap
'saya ni tengok awak kesian, teringat kat anak saya...'

masa tu aku syahdu sangat, masih ada manusia yang berhati perut
aku mmg tak sanggup rasenye nak bekerjasama dengan pensyarah aku
tapi disebabkan master aku
aku tabahkan hati

terlalu banyak perkara yang pensyarah aku wat yag betul2 melukakan hati aku
sudahla aku ni sekarang berstatus isteri orang
tapi bile aku nak balik awal setelah perkara selesai
ayat die
'ala.... suami awak tu dah besar..'

tak ke die faham erti rindu???
tak ke die rasa erti seksa berjauhan??

baru-baru ni aku ada pergaduhan kecil dengan pensyarah aku dalam sms
die yang start bagi sms agak kurang ajar
aku pun balas ape yang terbuku kat hati aku
dah lama aku pendam
aku tak pernah pun kurang ajar pada dia
i mean depan dia
tapi die betul2 mencabar kesabaran aku

tapi kahirnya kau mengalah
hanya selepsa satu sms
aku rasa tak sedap la kan

akhirnya aku minta maaf
bagi aku
mengalah tak bererti kalah
tpai aku still ada respect pada dia

tapi die terus melepaskan kata-kata untuk sakitkan hati aku
aku tahu die rasakan diri die bagus
takpelah

andai aku nak sambung study lagi pasni
theres a big no no to a person like her

and jika ditakdirkan aku jadi pendidik satu masa ni
aku nak jadi pendidik yang baik
yang mengambil berat perihal student aku

sesungguhnya, menjumpai pensyarah seperti dia
betul-betul menguji kesabaran aku
hingga aku rasa
aku tak sanggup berdepan dengan dia lagi seumur hidup aku........

Ya Allah, kuatkanlah semangat aku....

3 comments:

Mr PenyuBiru said...

isk..isk..aku tumpang simpati.

keje dah separuh jalan, nak tak nak kena teruskan jugak sampai abis. harap tabah menghadapinya.

aku agak tentu pensyarah tu belum kahwin lagik. dia jeles ngan ko latu.hehe

rbz said...

bnyk2 le bersabar ye...
aku rs pensyarah ko tu mase dia blajar dulu slalu kena buli kot...tu yang dia balas balik kat student dia...
naper entry ko ni xde title...?

love is forever said...

pensyarah pung manusia gak.. tak lepas dari melakukan kesalahan atau kesilapan, ya betul tu mengalah tak erti kalah, life must goes on dear, ignore jek....eh aku lak emo..keh keh keh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...