Monday, June 30, 2008

wanted







go and check out this movie...
its a brilliant work...
so great... i dont even want to blink my eye..

10 stars the least....

Thursday, June 26, 2008

i'm still lucky

yeah, i am...
actually, semalam top-up hset..
then, after nak go out after office hour tu, i took the card which i already gores and then i threw it away...
so, malam tadi i start smsing my mom..
sedar2 die tulih kedit negatif (i used digi actually)
so, i was like, 'eh, cmne leh negatif, oh god, i must tersilap topup semalam'
geram jugak, but then, i used my usual word which to make me cool, calm, relax
which is-takde rezeki
yeah, dah takde rezeki, nak wat cmne kan?
but pagi tadi, sampi ofis awal, tgk kat tong sampah, (seb baik lum ada org)
so, i found my top up card
so, i pun top up and its working, means, it still unuse
ahhh.... then i thought, oh God (Allah), i'm still lucky!!

hehe, end of this entry dear gentle readers...

Friday, June 20, 2008

2007-2008

its like we're still in the new year mood
when we suddenly realized it was actually in the middle of 2008
did time moving that fast..??
what did i do all these 6 months?
err... nothing....

sigh~

i felt like i just left 2007 yesterday, but when i watch the date
it was already 20 june 2008..
i just want to start a new target for this 2008, but then i have to aim another target for 2009
did i missed so much in 2007...
what did i do for all the 12 months last year?

i was a master student and i still am...
i did thought i waste so much time all these time
i didnt focus so much in my study,, i realized that
i mean, i did focus when it come to the classes i took
i even scored well for most of my subject... (Alhamdulillah)

but, when it comes to my thesis
i just dont have the courage, the spirit to do it
i just hope i have it,
i know i didnt have to wait for that to finished it
but, i'm alone here..
i missed my mum all the time..
i dont blame my supervisor for not doing the best i guess...
i'm sorry to say this
but, she have to learn more to become a good lecturer/supervisor
but its true... (honestly its true!!!!)

but still, all the blame should be put on me.....
now, slowly... i began to focus on my thesis
i dont care if its going to take how much time
but, i will do the best for my master thesis...
i will finish it,,,just give me some time....
people, please understand...............

apart from all that upset story... (isnt it upset?)
2007 is the year i met him...
its also the year i became his fiance..
oh.. how sweet....
its only took a year for me to know him well
to decide the person to be my knight..awww....
to know how much he loves me..
to understand his character well
to understand how much he loves his mother!!
honestly, i'm proud to have him, hes such a lovely son to his mother..
he cared so much about his mother..
and i can see how strong their relationship...
how close they are..and i'm proud i will be part of it...
2007 is also the year my sister became a wife to a lovely man, my abg long
a year my parents dapat menantu..eheh
they were getting old but they still the one i love whole-heartedly...
i just love u both, i mean it!!!

ahh... its already 4 pm...
its true time moving so fast, right?
stop all the last-year-sad-story...
today is already 2008....

and believe it or not, 4 months from now
i will be a wife..
so, lets move on..
when it comes to this marriage thing,
i dont care time moving that fast
so.... october... here i comes!!

eheh.......
till then.
see u at next blog...

if u care, leave any comment...
tatatititutu

Tuesday, June 10, 2008

kenangan ulu yam



saje nak upload sikit gambar reunion kitorg bebudak hostel dulu
actually, nak g reunion kat dewan perdana felda, anjuran alumni (senior2)
tapi tak sangke that majlis betul2 formal siap ade voting session and kene pay lagi
so kitorg decide berkelah ke ulu yam
so kire reunion (wpun sikit yg join)
tapi still memorable n hepi gitu...
yg ada dalam gambar
aku (berseta tunang), chuly, suzi (berserta pakwe), amoi, nina, atong, ain,shella,noi
tapi yg aku tak dapat gambar
lela, andak


Monday, June 9, 2008

persiapan??

belum banyak persiapan aku buat walaupun dalam perkiraan ada lagi 4 bulan
boleh ku katakan persiapan hanya 40%
belum abis beli hantaran, belum tempah mak andam, belum tempah dewan, belum tempah katering, belum tempah kompang...
sume belum???
so ape yg dah?
uish... byk nye jugak yg belum...
yg dah mungkin hanya persediaan mentalku.. hahahaha...
tapi aku dah beli barang kemas sbg hantaran dari pihak lelaki yg mana aku yg beli sebab yg nak pakai nye aku.. keh2..
so have to find yg betul2 menawan kalbu
at least i found yg betul2 cantik..
the bracelet n the ring..
of course it cost him a lot...
but, yang di bawah ini hanya gambar hiasan, hehe
the real one kalau nak tgk, kene dtg masa wedding aku nanti
sure aku tunjuk



btw, i'm so happy everything going under control..
beli barang sikit2, so dapatlah kirenye perbelanjaan tu tak lari...
bulan2 pun kuar sikit2 jek kumpul hantaran..

tapi aku actually dah tempah baju nikah
for both of us..
dari segi persiapan macam perabot pengantin
sume dah ade since dah beli last year utk akak aku kawen
of course still nampak baru
so tinggal the rest yg aku state kat atas
kursus kawen pun actually aku dah ambik bulan 12 tahun lepas
sebab masa tu rush g amik cos khabar angin kata nak naik harga n longer the session
amik kat putrajaya
so bagi aku kursus tu banyak jugak bagi ilmu
so amik berdua lebih baik
cume jgn mengada2 la
sebab org tahu kita lum kawen
yelah, mana ade org da kawen amik kursus kawen, tul tak?
hehe...
so kepada sesape yg dah ade plan nak bertunang atau kawen
better g amik skrg
(especially ditujukan kpd radhu n mirul,hehe)
sebelum they higher the price. rite?
so, till then... see u at next post~

Friday, June 6, 2008

its my birthday!!


6 jun..
well, i'm turned 24 this morning( i was act born in the early morning)
so, 24 still young, rite?
thanx kepada sesape yg sudi wish..
actually malam tadi tido awal (tido bilik member sebab takut diganggu,heee)
so, bgn pun awal,
bile bgn banyak lah birthday wish dari ibu, kakak tersayang
my fiance?
rupenye malam tadi die tertido
n pagi tadi die lupe (how could him?hehe)
sempat la die merajuk aku tak bagi die msg pagi tadi
then, aku pun lagi lah merajuk
coz yg patut merajuk, bukan ke aku???
bile aku merajuk
then, die pun kol nyanyi lagu birthday kat aku
'happy birthday to u.... happy birthday to u.. happy birthday to ayang, happy birthday to u..'
naseb bek ingat gak
anyway, thanx cyg...
mane present???
'present rahsia...'
emm.... since we're miles away..
nak wat cmne...have to wait to get the present..
so, its like celeb my birthday alone????
;(

p/s: next saturday shud be my birthday makan2... hopefully the pre conference tak jadi so that i can balik jb..please.....

Thursday, June 5, 2008

sambungan citer hangat kat bawah

sebenarnye tak nak pun sambung..tapi disebabkan aku nak beri kesah detail utk bacaan kakak n ibu aku malam ni, so let me tell the details...

actually, ade byk perkara aku mushkil...
masa aku ckp kat die 'saya nak tido ni, esok keje'
die leh jawab 'ok, sy tgk sejam je ye' (tgk cd)
so kalau org normal bleh ke at muke tak malu je cmtu..
but then,nasib menyebelahi aku sebab cd tu tak leh main pulak..
tapi si budak ni masih stay kat situ sampai kul 3.40..
ade kah kebetulan...? means, die mmg kata nak stay sejam tgk cd, but even bile cd tu tak leh main die tetap dok situ sampai sejam..and cerita bende yg pelik2 pada aku..
mmg tak pelik kalau aku ni kawan die, tapi aku baru je kenal die beberapa minit
die leh citer hampir seluruh kesah cinta die..
fuhh..kire berpinar la biji mata aku ni mndgr kesah cinta die pada pukul 3 pagi..
huh...

masa die sibuk nak duit syiling aku tu
aku tanya die 'nak watpe duit siling, nak kol sape?'
die kata hp sy rosak
tapi sepanjang tu die asyik pegang hp die
bile die tunjuk hp die (gmbr si idris tu)
aku nengok cam ok lak,tak rosak pun
mungkin tak leh call out kot..(positif thinking lah)

pastu sebab die asyik ckp pasal myspace n fs die, so aku tanya
'ape fs awak?'
die ckp angel_su..but then bile aku carik kat fs, takde pulak fs angel_su
ish,muskil betul

pastu die asyik tanya aku
'awak ada kawan? ' ada gak dlm 2-3 kali die tanya soalan tu
'rajin borak ngan kawan?' 'kawan katne?'
ape ek motif nak tanya pasal kwn aku?
'ke awk suke dok sorg?'

pastu, die ckp sebelum jumpe aku, die g borak2 ngan mak guard..
die siap kata, mak guard selalu masakkan die makanan..korg pelik tak?
tgk tv, astro, citer antu..
astro? antu? astro katne???
ke die nak ckp kat aku yg die antu???
tapi tgk pada orgnye cam tak logik la antu, nampak betul2 normal

so, ape korang pikir... adekah die sakit jiwa?????
atau antu sebenarnye????
masuk bilik org pada pukul 2.40pg sampai 3.40pg?????
dan blah tanpa sbrg ucapan..????

Citer hangat

Disebabkan kes harga minyak nak naik arini, malam tadi aku g lah isi minyak penuh. Actually mmg malas sebab aku dah teman si radhu isi minyak ptg tu, which actually took us about an hour to line up.. fuhh.. but then, mom said g lah isi penuh.. ok then..

Back to the story, pas balik isi minyk to, aku pun tido..penat la menunggu kononnye (wpun sebenornye dok dalam kete takde wat bende pun)..so aku ni plan nak tido kejap je, utk rest kan badan jap then nak bgn myg isyak. Tibe2 aku sedar2 dah kul 2.30.. aku pun bangun la, nak g toilet gosok gigi n ambik wudhu..kalau rajin leh la wat solat sunat sekali, lagipun tgh malam2 ni, lebih khusyuk n tenang..

Masa aku kuar bilik, aku Nampak la kelibat sorg minah ni..dalam hati aku, lega sikit ada org stay lagi, taklah takut nak g toilet.. tibe2, budak pempuan ni tegur aku,

‘u ade syiling tak?’

‘jap, sy check’… ‘sorilah, takde, byk satu sen je..’ (sambil tersenyum, hehe)

’20 sen pun takde ke?’ waktu ni minah ni dah masuk kat bilik aku tanpa diundang..

’20 sen ade lah, nah.. then, die tgk purse aku, .. ‘ada lagi tak?’

Then, die melilau2 ke seluruh bilik aku, pndg atas bawah kiri kanan, then, die stop pada kotak cd&dvdmovie aku yg bertimbun tu..

‘ade citer best tak?’ dalam hati aku, eh, pempuan ni, tak malu ke, dah lah tgh malam ni, tak reti tgk jam ke org nak tido.

Tapi aku ok lagi sambil menjawab ‘citer best, ada jelah, byk..’

Mule2 tu kami berkenalan, die tanya aku wat ape n umur aku bape.. die mulekan citer die gan tanya aku ade bilik kosong tak kat blok aku.. die ckp laptop die rosak n hp die rosak..ni ringkasan kpd perbualan kami semalam,check it out (masa mule2 tu sempat la aku pk yg die ni hantu ke manusia..yelah tgh2 malam buta dtg bilik aku wat muke selamba).. die bahasakan diri die sbg su.........

Su: laptop awk pernah rosak tak?

Aku: pernah.. sy dah byk kali format.. tempat cd pun pernah rosak

Su: kawan su ramai yg dah nak kawen … (nada sedih)

Aku: su? Belum kawen kan?

Su: belum lagi.. actually, belum ade steady pun..awk?

Aku: oh, sy bulan 10 ni kawen..

Dan si su ni memulakan kesah hidupnye ngan pakwe die yg dah break up.. tapi aku pening2 sikit kesah die ni, jap macam dah clash, jap macam berhubung lagi…

Su: pakwe su org maghribi mix eropah… baru je clash bulan 2 tahun lepas… masa tu su sakit… so aunty kat penang yg jaga, so su lama lah tak jumpe die

Aku: su sakit ape? (dalam hati aku ingat die sakit kronik, sebab tu cari kedamaian tgh2 malam)

Su: perut su bleeding, ade ulser, mmg patut pun sakit (aku pun tak paham ayat ni).. , (that maghribi guy) so die tanya su, 'when are u coming back to kl? Uve been there too long…' 'so, tak lama tu, rupenye die dah ade org lain..su try contact die gune hp kawan su, so die layan je..'

Aku: oh… Nampak sgt die teruk, tak payah la laki macam tu (aku ckp direct je)

Itu kesah lelaki pertama yg aku ringkaskan.. lelaki kedua pulak.

Su: skrg su berkawan ngan sorg budak ni.. tapi muda lah, 19 tahun…

Aku: keje ke belaja lagi?

Su: die keje sambil study(kat HELP institute)

Secara ringkasnya, budak tu nama idris, model catwalk, berkenalan kat myspace.. (kire sempat gak lah aku nengok gambar die kat hp minah sorg ni) , mmglah hensem..

Aku: dah bape lama kenal ngan die?

Su: setahun la

Aku: selalu jumpe?

Su: tak pernah pun..

Mule2 aku fhm, macam die ni dah couple or sdg mencari jalan utk bersama..tapi rupenye tak pernah jumpe.. tak lama tu, die ckp, diorg takde tukar no phone pun, and aku pun tanya lah, die rajin bagi comment kat myspace tak? Si su ni kata tak pernah pun, su je yg bagi.. so aku ni pun tertanya2, apesal die ckp dorg ni berkwn, pada hal aku rase, takde pape pun.. (aku rasa ni kes syok sendiri la ni)

Laki ketiga pulak, ade lah cinta die sebelum mamat salleh ni.. die ckp mix cina..so hensem la kot dalam fikiran aku.. tapi dah break lama dah..tapi asyik kacau so die terpaksa tukar no phone sampai ayah die marah asyik tukar nombor but then die kata mak die je yg paham sebab org kacau… mamat tu skrg dah ade org lain pun, tapi masih kaco si minah ni (sebelum tukar nom)..

Su: su sebenarnya tak tahan ngan perangai die ni..baran sgt. Die kalau tgk ade laki lain kat fs ke myspace su, die mengamuk, bagi kata2 kasar mcm jantan sial ke ape ke.. bagi kat su lak tu.. tak kesahlah die jeles tapi ckplah elok2 kan

Byk lagi lah cerita yg die cerita yg aku tal larat nak citer.. mule2 aku ade terfikir gak, die ni nak bunuh aku ke malam2 ni.. atau nak rompak aku..rupenye cari teman..

Kalau korg nak tahu, die ni pun pernah wat modeling la.. utk Marlboro… apeapentah lagi..macam2 la die citer yg aku tak paham bidang2 die ni..fesyen show la, ape lah.. aku pun mengangguk2 jela… die ade gak ckp masa fesyen show robinson (aku tulis je, actually tak tahu ape pun), die citer die g ngan mazni(member die la kot), then, su terkejut Nampak si idris ..masa ngah catwalk tu, sempat idris terkejut tgk su, siap gigit bibir lagi (sambil buat gaya).. so kalau korg nak tahu, spjg malam die tanya aku, ‘nape die gigit bibir tu ek?’

Aku mmg pening nak jawab…

Senang citer, aku rasa cam ade tak kene je minah ni… bile die kuar dari bilik aku, sikit pun tak ckp terima kasih sebab nak tumpang tgk citer kat bilik aku… dahlah aku bagi duit syiling .. die main blah je..

Dalam hati aku,tak berbudi bahasa betul la minah ni.

Pas ni, kalau die dtg lagi, aku wat bodo jelah… sebab semalam aku dah ckp, sy nak tido ni, esok keje.. die leh ckp lagi, ‘ok, su tgk sejam je’

Gilo apo, sejam ingat kejap ke.. (nasib baik cd tarzan & jane 2 yg die nak nengok tu, tak leh main)…lega aku.. senang citer, sekali lagi aku nampak die, aku lari..


p/s: peringatan, hati2 org zaman sekrg… tak tahu malu betul


penang

29hb mei (last week), aku n family g penang jumpe pakcikku (adik ibu ku) yg dah lama kami tak jumpe kat penang..tak jumpe bukan ape, jauh sgt la katakan.. so jarang sgt utk bertemu..sambil tu berjalan2 ke bukit bendera utk kali kedua buatku.. ni gambar utk tatapan korang..enjoy~



ayah & ibu atas feri

aku termenung , menghidu bau laut..

my lovely family..

pandangan dari cable car.. masa ni baru nak naik


ibu & ayah tercinta

dah sampai bukit bendera


si sofea yg snap, terpaksa la kami pandg ke bawah..

gunakan teropong, tgk view, tapi kabus tebal

atas bukit bendera

cik atan ku n familynya..anak ke 6 ada kat umah

kak yong n tasya (cousin)

natasya yang comel..cayang die~


kak yong n abg long



Wednesday, June 4, 2008

kampung ku nan indah, selinsing, taiping, perak

last week, aku balik ke kampung moyang ku kat taiping

umah moyangku kg.selinsing, taiping

kami satu family mmg jarang balik sebab jauh and byk gune duit kalau nak balik
but, dapat penggilan tepon dari opah ku yg tersayang
kata tok nek ku (moyang lelaki) macam sakit dah teruk
usia pun dah lanjut, 89 tahun
so kire sakit tue lah
tak lalu makan..
macam malam2 nampak macam2
so, ibu n ayah plan nak balik kg,
takut tak dapat jumpe lagi pasni..
aku pun suke jelah..
mmg berada ngan family jelah mampu wat aku betul2 hepi!!
tapi alhamdulillah bile balik tok nek nampak cam sehat
kalau masa kami mule2 dtg tu
terbaring je
tapi bile kami tibe, tok nek leh duduk, rancak borak2 lagi
lega lah kami tgk
tok cik aku ckp, bile tok nek minum susu igg (susu awal lembu)
tok nek jadi sehat sikit
tapi mule2 tok nek taknak minum
tapi bile tok nek rasa sehat sikit, tok nek pun nak minum
alhamdulillah, kire nampak bertenaga jugak
tapi aku tak ambik lak gambar toknek sebab masa sakit tu
aku takut nak ambik, takut die marah
bile dah sehat, aku lupe nak ambik, rugi pulak kan?..

my fiance, sofea (cousin), adikku


ibuku yg kepenatan sdg berborak

adikku di atas titi ke umah nek

  • haikal
masa aku sampai tu, dua pupu aku ader lah kat umah tu, haikal, 5 tahun
die ni kalau bab ckp2, mmg nombor satu, petah sgt orgnye
masa kami sampai, dok salam menyalam, die ckp
'nape sume org taknak salam haikal?'
kami pun pakat gelak, yelah budak kecik, dikemudiankan.. bile dok tgh makan lak, kami sume ramai2 kata
'seleranya lauk pauk ni, jarang dapat makan sedap'
si haikal ni pun menyampuk
'biasalah, makanan kampung..'

dgr die ckp macam tu, kitorang sume gelak... petah betul si kecik ni lah yang aku tak tahan, sepanjang beberapa hari dok sana, si haikal ni asyik bagi kami teka teki... satu contoh teka teki die yg aku geli hati tu...
'cube teka ye, ikan ape, warna hitam, ada byk sayap, pastu die besar?'
kami ramai2 puas lah teka.. ikan keli, ikan jerung.. last2 kami pun surrender kami pun tanya si haikal..
'ape jawapan nye haikal?'
die pun ckp, 'jap ye, haikal tak tahu, haikal tanya tok cik jap'
kitorang pun gelak besar la, rupenye die main tibai je
tak lama tu die datang
'tok cik pun tak tahu la, takpe lah haikal bagi soalan lain'
dah lepas tu, kitorang pakat bagi jawapan ikan duyung pada die (sebab sume soalan pasal ikan).. and yg tak tahan tu, die ckp, 'betul!! cmne boleh tahu ni?
rupenye, die nak jawapan ikan duyung je kot, hehe
haikal2... kejap2 die bagi soalan transformers la..
soalan teka teki yg berupa fakta, mana lah aku layan transformers tu
macam2 la si kecik ni...

inilah muhammad haikal.....

haikal n me

haikal with my tunang


sofea , me and haikal

haikal n sofea snap macam2 gambar, ini antaranya..
  • Pekan Rabu
kat kampung moyang aku ni, terkenal ngan pekan Rabu, macam2 dijual kat sini..
kata ibu aku, ape saje nak, mesti ada
kat sini, ada telur ikan..kat tempat lain mana ader jual telur ikan, kuih2 muih pun macam2 jenis kat sini..
kitorang pun ramai2, g situ n dapat beli macam2
kueh mueh, nasi lemak..
nasi lemak die mmg sedap sgt.. mmg tak leh banding tempat lain
kire nasik lemak kat serdang ni kalah la
sedap hingga menjilat jari.. (serius mmg sedap)

ni antara gambar2 kat pekan rabu utk tatapan sekalian..
enjoy~

tak sempat senyum la, berkerut dahi

him again

my adik

p/s: teringin makan nasik lemak pekan rabu tu lagi... huhu


matrix pilah

awal bulan 5 aritu
aku n family tunangku g anta suria daftar kat matrik pilah
and aku la pemandu berhemah nye
suria is actually adik tunangku, adik bongsu
and there are only 3 of them and he is the 2nd one


jalan mmg berliku2
risau jugak drive kat area bukit tu
ape nama bukit tu ek
bukit putus tu kot kan?
so aku yg tak biasa lalu kawasan tu terpaksa la memandu ngan slow
sebab org kat sebelah aku asyik sound
'bawak slow2,hati2!'
selang 5 minit die sound lagi
'brek..brek!'
so untuk tidak merisaukan semua org, aku pun pandu perlahan
hehe, tunangku ini.. mmg bikin gelabah tul la

anyway, baguslah at least aku lebih berwaspada kan..
nyawa bukan utk dipertaruhkan..
am i rite?
dan suria pun selamat masuk matrix



teringat pulak kenangan masa kat matrix melaka dulu
masa tu rasa cam budak2 lagi
skrg.. dah tua dah rasanya..

tapi aku suke kenangan matrix dulu..
rapat sgt ngan budak2 depan bilik.. and satu wing.. even just setahun..
lagipun struktur matrix ni sebijik macam kmm dulu
bilik die pun sama..huhu

back to the story... dalam kul 4, kami pun balik meninggalkan suria ngan dunia baru nya
'kat matrix ni, kene rajin study, tak boleh main2'
itu nasihat aku pada si suria
lucu pulak dalam hati,
aku nak nasihat org konon

aku punyelah malas dulu
heheh
takpe, malas2 pun macam berjaya jugak skrg
(macam jelah..heheh)

at least, aku rasa makin rapat ngan keluarga tunangku

bile aku dah bersama2 menemani suria masuk matrix

so ini antara gambar2 nye untuk tatapan semua

enjoy~

posing dalam kete

menunggu suria ambil kunci bilik


memenuhkan perut yg kosong di kfc

penat menunggu

p/s: rindu pada kawan2 matrix...



interview

last week, isnin, 26hb 5, aku teman tunangku g interview kat tebrau, JB
well... masa tu hanya dua org je di panggil
so, mmg betul2 shortlisted la aku rasa
so, result nye minggu ni, but still lum ader any phone call..
dapat atau tidak aku just berserah jelah, hopefully dapat la keje tu



sebab syarikat pun syarikat besar dari jepun,
so kalau dpat mmg kami bersyukur sgt
mudahan2..
moga korang sume doakan jugak ek..

p/s: baru pas makan nuget ofismate bawak, sedap gak... makan pelam cicah colek pulak tu.. sedap tul....

Tuesday, June 3, 2008

setahun lebih??

jangka masa perhubungan bukanlah begitu lama..
boleh dikatakan cukup sekejap untuk buat kami mesra.. namun aku yakin dgn ketentuan dan takdirnya yang menemukan aku dgn lelaki yang ku kenali sebagai tunangku sekarang...
kami mula menjalinkan hubungan 1 februari 2007..
jika dikira dari segi masa dan waktu, kini baru setahun 4 bulan kami berkenalan
namun dalam jangka masa ini aku cukup bahagia di sisinya...
Alhamdulillah, boleh aku katakan hubungan kami sentiasa lancar..
setakat gaduh2 kecik tu biasa lah... (kdg2 besau jugak, heheh)

hes the one who loves to smile a lot
  • dia yang ku kenal
tunangku ni penyayang orangnya.. dia terlalu ambil berat tentang aku sehingga kan kadang2 aku naik lemas ngan sikap dia.. hehe
but then, itu dulu... the longer we knew each other, the better i feel... dia seorg yng cepat risau kalau ada pape menimpaku... kalau dulu kdg2 kami bergaduh ( actually, bukan kadang2) sebab aku geram die tak bagi aku buat itu ini, tapi skrg.. bile die tak ambik berat aku rasa risau n serba tak kena..
die yg ku kenal, pada awal perkenalan, mmg tak banyak ckp sgt.. agak pendiam, kalau bercakap pun tak lah buat lawak.. but then, makin lama die makin kelakar even pandai pulak buat lawak..
tapi bile aku suh buat sesuatu contoh nye cam suh nyanyi, sure die malu.. tapi kalau aku tak suh, suke pulak die menyanyi lagu ntah ape2.. (hehe, jgn mare darling)
aku bersyukur sgt sebab parents aku pun macam dah terima n makin syg kat die.. ayah aku lah yg paling rapat ngan die.. even adik aku pun, sebab mungkin diorg hampir sebaya, plus belajar di tempat yang sama.. and course yg sama lagi tu..(mmg kebetulan yang tak disangka)...
ayah aku pun kalau borak ngan die mcm excited je aku tgk..macam2 topik yg dibualkan.. sampaikan kdg2 bile aku nak interrupt..diorg ckp..

"g sana tolong ibu, kitorang nak berbual ni" (sambil gelak2)

so i guess.. diorg mmg leh ngam lah, sampai halau anak sendiri.. hehe, just joking..
seriously, mmg aku bersyukur..

ok, till then, story telling will be continue..

p/s: sedapnye kalau dapat makan pizza waktu2 petang2 ni... dominos pizza, pleeeeaassseee....!
aloha chicken, okay?

Monday, June 2, 2008

menghitung hari


our engagement (7/12/07)

moga keputusan ini merupakan keputusan terbaik dalam hidupku... berjauhan ketika dan saat ini, membuatkan aku makin rindu padanya..

Ya Allah, moga dia terbaik buatku~



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...