Wednesday, July 30, 2008

puasa

semalam petang, sebelum g buka
aku teman tunangku g gunting rambut
gunting kat kedai biase2 aje
RM8 je~
kemaslah sikit bile sudah dipotong rambut
lagipun, tunang aku ni pantang rambut panjang sikit
mule lah sakit kepala
so kene lah potong selalu..




pastu tunangku teringin sgt nak makan kfc waktu buka
org puasa la katakan
teman jelah
dapat jugak lepaskan rindu pada float strawberi kegemaranku
sedap!!
nyum3..





ini pula menu kami bersahur malam tadi
sahur itu waktunya pukul 11, ok la tu kan?




oh ye saje lah nak upload gambar sorg mamat ni
ade ke patut masa tgh isi minyak kete
die leh gune hp gayut kat situ
sekejap takpelah, lama lak tu
dahlah tempat minyak die terbuka
ish, bahaya tul
kalau kene sambar api
jgn salahkan org lain
bukankah sudah besar2 di tampal notis bahwa henset dilarang digunakan?



emm.. tepuk dada tanya selera kan?

Dark Knight

sekadar ingin bercerita dan berkongsi pendapat.......





saya telah pun tonton citer Dark Knight yg begitu popular itu
itu pun 2 3 hari yg lepas
secara peribadi, cerita itu tidak lah sehebat mana
mungkin bagi saya durasi filem itu yg terlalu panjang sedikit membosankan
ada beberapa bahagian dalam cerita itu yg sepatutnya diringkaskan
dan menjadi lebih menarik
tapi sebetulnya, watak Joker yang dilakonkan Heath Ledger (yg sudah mati itu)
sgt berkesan, dan watak si Joker itulah yg menghidupkan cerita
ye, sy sgt suke watak itu!!! (lebih suke si Joker dari Batman, aisehhhh)
betul sy tak sangka, Heath Ledger mampu membawakan watak itu dgn begitu menjadi..
tapi sayangnya, dia sudah mati di saat nama dia semakin meningkatkan selepas filem ini
apakan daya, sedih jugak lah kan?.......
dan sy sebenarnya sedikit hairan, kenapa perempuan itu yg dipilih menjadi heroin;
bukankah biasenya filem2 hebat begini menampilkan heroin baru yg cantik tidakpun muda dan kdg2 heroin yg sudah ada nama?...
tapi dalam filem ini, perempuan itu (walaupun manis) tetapi sudah sedikit tua dan tidaklah berapa cantik (teruk betul kah komen ku ini?)
tapi walaupun begitu lakonan beliau masih menjadi, itu lah yg penting..

dalam citer ni, ada lah byk gak bab2 yg menyentuh hati dan perasaan
salah satunya bab dua feri itu
saya sedikit tersentuh dgn bab ini
terutama ketika banduan itu membuang remote itu
sy sangke die nak letupkan feri lagi satu rupenye die buang
terharu kan???

oh ya, bagi sy untuk filem tahun ini
sy lebih suke citer Wanted lakonan Angelina Jolie yg kurus dan seksi itu (cehh!)
mungkin kerana jalan cerita yg padat dan setiap saat saya menontonnya penuh dgn debaran dan rasa teruja
tapi tepuk dada tanya selera, lain org lain citarasa bukan?

oh ya, di next entri saya citer tentang apa yg saya buat semalam
hari ni isra mikraj jd sy puasa
nasib baik ibu ingatkan saya
(kalau tidak habislah sy terlepas hari yg indah ini)
tentu anda juga bukan?
selamat berpuasa!

Tuesday, July 29, 2008

buat bodoh je kan?

pagi ni aku cam tak puas hati sgt ngan bos aku
entahlah
kalau diingat, mmg nak naik angin
aku dah la tak bape sehat ni
die pulak nak menyakitkan hati org je
semalam, sorg pegawai aku kene tengking ngan die
terkejut aku
harini die buat aku cam kuli lak
sabar2
aku sejak dua menjak ni dah pandai sikit lawan die
tunang aku cakap, org macam die, kalau kita tunduk diam je
lagi die naik kepala
entahlah, kalau ikut hati nak quit je
tapi tunang aku kata keje je, and buat bodoh
mmg nak wat bosoh
tapi kalau hati sakit jugak, cmne ek?


k lah, lupekan pasal benda tu,
aku lagi banyak perkara yg menggembirakan yg boleh aku fikir
kan kan kan?
lagipun dah nak kawen ni,
baik aku tenangkan hati dan fikiran
layan blog sendiri and blog org lain
syok jugak ek
hee

oh ye, malam tadi aku teman tunang aku sahur
harini die puasa nazar
Alhamdulillah
so ini gambar malam tadi
sahur simple je
tapi sedap tau!
heee ;p

enjoice!





Monday, July 28, 2008

hari ini hari saya bermula dgn sarapan

pagi2 lagi sudah keluar sarapan
kenyang2..
mana taknya makan byk walhal sarapan je tu
sekaligus terus ke petang
tghari takyah makan kan?
heee...









saya sering berusaha utk diet
tetapi sering lupa tentang diet saya pabila nampak makanan
huh!
camne la sy nak naik pelamin ni dgn badan montel sy ni?
heee ;p

Sunday, July 27, 2008

tak dapat tgk..

takde bende nak cerita sebenarnya
tapi nak jugak mengupdate blog
ececeh
siang tadi aku n tunang g jenjalan
kat mines
konon nak g layan citer dark knight
tapi seat best penuh, malas nak duk seat depan
sakit kepala tgk screen
so tak jadi la tgk
nampaknye kene la tgk dvd
sebab ramai kata citer ni best sgt
so mmg rase nak tgk sgt
emmm
kalau dapat download free dari internet
best jugak ek
heee.. nak free aje ;p



(harap maaf, pic di atas tiada kaitan dgn movie dark knight.. heee ;p)

Friday, July 25, 2008

masih milik aku.......

al kesah...
tadi aku g masjid
amik tunang aku after solat jumaat
then, sebab jalan penuh kete, sesak
so, kami decide tunggu jap kawasan masjid
bagi lengang sikit
baru kuar
then, dok la tepi toilet (eeeee)
makan rambutan yg didermakan oleh kawan baik aku

so, bile dah agak lengang, kitorg pun bangun
nak g makan tengahari
dah sampai kedai makan
aku tanya tunang aku
'mana hp ayang?'
dia cakap tak tahu
aku ni gelabah la
tpai masa tu ingat tunang aku main2 je, kot die sorok
sebab kitorang selalu main sembunyi2 barang
'tipu lah..'
'sumpah tak tipu..'
kitorang pun gelabah, dipendekkan cerite
kitorang pun rempit la g masjid semula
siap bonggol2 aku langgar
da tak kira ape
sampai masjid aku nengok hp aku ada lagi
ya Allah , lega aku
rase cam tak caya
ade org tak perasan hp aku
mungkin sebab hp aku tersorok dalam beg pink aku yg cute tu
lega sgt!!!

sudah tertulis hp itu masih rezeki aku..
Alhamdulillah
untuk makluman aku pakai hp Nokia 3230
canggih jugak tau..
ececeh...

konvo stuff

semalam aku & tunang g jalan2
cari blazer dia utk konvo tunangku 17/8 nanti
utk konvo mestilah nak yg baru2 and cantik
bahkan aku yg tak naik pentas pun
dah tempah baju kurung baru,
sandal pun baru
itupun tunang aku belanja
beli kat butik carlo rino aritu
ececeh
new arrival lagi, cehhh
nak tunjuk la betapa pentingnya konvo dia utk aku
cewah...
padahal duit dah byk abis utk hantaran.. emm..
dah tu semalam pas jalan2 g singgah restoran citarasa timur kat sksyen 15
bangi
emm.. makan kue tiaw gorang
tapi cam kurang sedap la pulak
itu je nak citer
tak lah menarik utk dikongsi kan
tapi sekadar mengupdate blog ku ini
hee.. enjoy the pics..







mekaceh utk semua yang sudi membace dan memberi komen
sgt appreciate
luv you guys~

kenapa ek?

aku nak buat entry baru
nak upload gambar
tapi masalahnye takde lak icon pic kat sini
takde icon pape pun
even labels pun jadik takde
kosong
kenapa ek
pernah ke terjadi kat korang
ke komputer kat ofis aku ni problem?
emm....

mood: tensen ngan bos. ;-(

Wednesday, July 23, 2008

kasut hantaran

ni pic tunangku masa beli kasut hantaran haritu
jenuh gak nak cari yg kene dgn taste die
dari midvalley ke jusco ke alamanda ke mines
akhirnya jumpa pun kasut kulit yg cantik dan ada sale lagi
kualiti pun bagus, brand pun diyakini





durian lagi...

saje nak upload gambar kami makan durian last weekend
hehe
aku, kakak ku syg and tunang yang macho.. lalalala






cmne nak diet kalau asyik mkn durian kan kan kan?

Tuesday, July 22, 2008

dilema, apa pendapat korang?

aku sedang bingung utk membuat keputusan yang agak besar dalam hidup aku ni
tak tahu lah
dilema untuk berhenti kerja atau tidak
bukan untuk selamanya tapi sehingga aku dapat keje yg lebih baik..
sekarang aku bekerja dgn pensyarah merangkap supervisor master aku
gaji ok
suasana kerja pun ok
yg tak ok cume sikap bos aku tu yang kadang2 buat aku tensen
tensen giler
rasa cam nak berhenti bulan 11 ni
after aku kawen, leh dok ngan laki aku kat rawang
leh jaga makan pakai dia
kalau aku keje sini (serdang), nampak gayanya hujung minggu jelah jumpe
nak ulang alik setiap hari, jauh tu!
macam tak daya lak aku, even ada sorg makcik kat tempat aku ni
dok rawang & ulang alik setiap hari
tapi aku tak daya!
penat dah tentu..
banyak yg aku fikir
kalau aku dok sini, dahla jauh dari suami ku (yg kini masih lagi seorg tunang)
pastu hari-hari tensen la
dah memg keje ni bosan dan tensen (bukanlah setiap hari)
plak tu pengantin baru terpaksa jauh ngan suami
cume, cam rugi plak hidup takde gaji
aku pening pulak ni
entahlah
tunang aku kata berhenti jela
mungkin sebab die sian tgk aku yg selalu membebel tensen
haruskah aku berhenti korang??
dan bergantung pada gaji dia seketika sehingga aku selesai abiskan master aku
then aku cari keje?
haruskah?
aku ingat nak berhenti la
tak tahu la ape pandangan ibu ayah aku dgn dilema ini...
Ya ALLAH, kau bagi lah aku jawapan yang terbaik...

Monday, July 21, 2008

hantaran

tadaaa...............


sebahagian dari hantaran yang di beli semalam
gembira sebab dah selesai keje aku
lega sikit
boleh fikir benda lain pulak~

rebut durian.. ;p

sempat posing, sebelum buah durian tiba..





"manalah truck yang bawak buah durian ni?"




ketibaan buah durian di bukit ekspo upm




dapat pun, puas!







beli dulu, makan kemudian...
pas berebut durian tu,
kitorang (aku, kak yong and tunang) g midvalley pulak
cari barang hantaran
yeay!

saki baki.. nasib baik kami turun awal!


thanx for your time readers!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...