Wednesday, August 5, 2009

favourite

aku konon2 semangat nak update blog
tapi tak tahu lak nak tulis ape

k, bercerita pasal aku demam last week
tinggi betul suhu badan aku
sampai 39'c
memang masa tu tak larat nak bangun
berjalan ke toilet pun tak larat
sampai hubby aku terpaksa amik cuti nak jaga bini die sorg ni
sembahyang pun terpaksa duduk
tu pun pening kepala sangat

ingatkan kene h1n1
risau jugak
tgk dah 12 org mati kalau tak silap
tp paling ramai mangsa budak kecik

2 kali g klinik
alhamdulillah pas makan ubat
sehat dah...

lama tak bukak blog org lain
dah macam2 bertukar
aku jugak yang macam ni
takde ape2 update dalam hidup aku ni

bukanlah nak mengeluh
mungkin Allah bagi aku mensyukuri nikmat hidup ni
sekaligus buat persediaan untuk akhirat

tak perlulah aku terlalu mngejar duniawi
banyak lagi perkara asas sebagai mukmin yang patut aku sempurnakan

secara personal
aku ade beberapa blog yang memang jadi bacaan aku

mungkin kerana kata2 yang cukup menyenangkan hati membaca
salah satu dari blog itu adalah blog yin dan yang

sejujurnya, aku sama sekali tidak mengenali blogger ini
cume kebetulan termasuk ke dalam blog beliau
jika aku mencari sesuatu yang tenang utk di baca
aku senang ke situ

blog2 lain juga menarik
sebetulnya, memang banyak blog utk dibaca
rasenye tak perlulah aku promote semua
yang penting, aku sering bace blog2 yang aku telah linkkan di blog aku

tv series favouriteku
one tree hill kembali di 8tv
kali ni si hero dan heroin kembali bercinta
setelah lama ku nantikan...

bercerita pasal series..
prison break memang dah tamat ke?
aku rasa ending nya tidak cukup sempurna..
tp tak mengapalah
rasenye tak sanggup lagi nak tgk season baru
cukuplah setakat itu

bulan puasa dah nak tiba
macam tak percaya kan?....

tahun ni insyaAllah aku puasa bersama suami..
syukur pada Allah.....

3 comments:

Mr PenyuBiru said...

yup.prison break dah habis.michael mati.hehe

nina said...

yessss
you are back!!!!

;D

puterikurekure said...

:)
tak tgk prison break ngan 1 tree hill. so, tak tau perkembangan.
tapi kalau tanya pasal ugly betty ngan desperate housewives, memang season dah abis skang ni.
:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...