Wednesday, August 12, 2009

hubby ku mmg istimewa

malam tadi tibe2 rase sedih sgt
masa nak tido tu tibe2 rase sedih menyelubungi diri
emo tak pasal2

tibe2 rasa macam diri ni loser
kadang2 rasa takde ape2 kelebihan pun dlm hidup
takde ape2 kemajuan..
nothing to be proud of...

pastu i try to motivate myself...
pandang hubby yg tgh tido nyenyak kat tepi
rasa makin sedih

entah, adakah aku isteri yang suami aku idamkan...
rugikah suami aku kahwini aku?
aku ni isteri yang degil...

petang tu ckp kat hubby
aku: abg, ayg izinkan abg kawen lain la
kalau abg nak..

hubby :ish apelah cakap macam tu (sambil peluk bahu aku)
ayg tu janji, jangan tinggalkan abg samapi akhir hayat tau

aku mengangguk... pandang wajah hubby...

apelah pada aku yang boleh buat hubby sayang
entahlah....

sebab2 perkara tu
jadi rasa sedih sgt
rasa nak msg kawan2 lama malam tadi
tibe2 rase rindu..
pada fazi, wawa, said...
tapi sejak abis degree, dah tak bape rapat
hanya sekali dua jumpa
sms kadang2
rindu kat diorg..


nak luah perasaan
dah nak sms
siap dah tulis
tapi tak tersend...

aku: abg, boleh ke ayg bagi abg anak?

abg: boleh insyaAllah, tak payah pikir pasal anak, itu kerja Allah, kita hanya berusaha.. ingat, Allah tahu ape yg terbaik buat kita ok sayang...

aku: kenapa dalam ramai2 manusia, ayg yang diuji dengan pelbagai dugaan?

abg: dalam Al Quran ada cakap, Allah akan bagi ujian pada hambanya yang mampu menanggungnya... sebab Allah sayang kat ayg la banyak ujian ayg dapat...Allah tahu ayg mampu tanggung semua yang Allah uji pada ayg...

aku: Allah ajar ayg tentang erti sabar kan bang?

abg: pandai pun... sabar itu balasannya syurga sayang.....

aku: abg tgk ayg macamane, tenang ke

abg: (hubby angguk) tgk ayg tenang je... abg bangga, ayg penyabar.... walaupun ayg sedih, tapi ayg cuba gembira... lagipun, kita bahagia sgt sekrang ni, itu yang penting kan? kita lalui sama2 sume dugaan ok...

dalam aku menangis teresak2, hubby peluk aku..
sebab hubby, aku masih kuat....

satu yg sgt istimewa tentang suamiku
die macam boleh tahu bile aku sedih
nanti hubby akan datang bile tgk aku diam
die akan datang kat aku and peluk aku
tepuk2 bahu aku....

"sabar ye sayang...redha ye sayang"


sejujurnya, lepas kahwin mmg banyak dugaan aku dapat...
akuhilang barang2 kesayangan
aku hilang insan tersayang...
aku hilang opah tersayang...
banyak lagi...

mungkin benar, Allah sgt sayangkan aku... maka aku harus lebih mendekatiNya....



hubby, i just love u more than words can say....

9 comments:

Anonymous said...

em,bertuah dpt suami mcm tu, sekarang awak di uji, mungkin di masa depan awak la yg paling bertuah dan bahagia.

puterikurekure said...

yang!
takmo sedih2.
kalau sedih2, lagi susah tau.

happy2 je ok.
dan please jangan fikirkan sangat pasal baby.
insyaAllah, bila kite tak fikir sangat tu, tetiba je rezeki datang.
:)

orang kata, jangan berharap sangat. macam kite pon, memula dulu memang agak berharap. tapi takde. lepas tu, buat macam biasa je, tetiba rezeki Allah turunkan. insyaAllah, ada je rezeki tu yang. ok?

takmo pikir pasal kawen lain ke apa. korang tu baru je setahun jagung kawen.

janji ok!

-| auM Chak |- said...

adus......
tersentuh hati nie baca entry nie
mau jth air mata eimy kat ofis nie

intan,
bertuah memiliki suami sebegitu
jgn sesekali persoalkan soalan mcm tue lagi ye
cukup la sekali hubby intan melihat intan bersedih kerana perasaan sebegitu

sekali dia memilik intan sebagai isteri dia.......dia adalah jodoh intan yg telah ditentukan Dia...
tabah dan sabar harungi rumahtangga.......

insylh nanti Allah mesti hadiahkan 'lebih sinar' bahagia yg intan dan hubby impikn...

Mohd Hafizd said...

seram sejuk baca entry nih..

bnyk2 bersabar.

saya doakan smga cepat dapat baby n happ selalu..amin

love is forever said...

salam intan....ni emo nak ada baby ni...take care.

intan zura said...

ano..: thanx for the advice

puterikure2:janji2.. ;D

aum chak: sedih pulak bace komen awak ni

mhafizd: amin2 ya rabbal alamin

lovE: yelah tu kot.. selalu je emo2 pk pasal anak

ninaNoreennoer said...

sy rasa sedih baca entri awak ni
sy rasa faham perasaan awak
awak jgn risau
pasal anak
nanti ada rezaki Allah akan bagi

tabah okeyyyy!
suami awak baik, itu yg penting

intan zura said...

nina: really appreciate ur comment

Mrs. Wifey said...

intan,
thanks for the comment yg u tinggal dlm blog i.

saya pernah rasa mcm ni. 7 bulan menunggu pun dah rasa sangat lama. sometime stress bila org tanya bila..bila. sbb risau jugaklah saya jumpa gynea utk sahkan yg saya ni tak bermasalah.

psikologi mainkan peranan penting, dear. bila u tak terlalu stress fikir psl ni, Insya-Allah dia akan dtg dgn sendiri. sbb semua tu saya lalui.

so, gud luck!.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...