Wednesday, August 26, 2009

macam2 ragam manusia

salam semua
harini dah masuk hari ke 4 puasa

pagi tadi aku sahur nasi goreng
kul 4.20 bangun masak
berpagian menumbuk ikan bilis
dan memperangat ayam percik yg hubby masak masa buka

masa balik kerja semalam
semangat hubby nak masak ayam percik
siap tepon MIL aku minta resepi
senang je resepi dia
hubby buat kuah
aku lak bakar ayam
sekali sekala suami masa seronok jugak

oh ye, korang dah baca pasal pengakuan fasha sandha tu
terkezut gak aku
boleh pulak die mengaku sejujur tu

aku bukan apa
masa die cakap ally iskandar pernah lamar die few years ago
tak sangka lak aku
tak sangke yg ally ngan fasha ni mmg pernah ada something dulu
ingat gosip je
dan paling tak sangka
nape lah si ally punye taste tu si fasha

tapi aku mmg suke je tgk si fassha berlakon
even die punye attitude tu agak teruk
tapi time berlakon mmg die nampak cun
walau macamana pun wataknya

klik sini kalau nak baca tntag tu
ceh.. aku pagi2 puasa ni nak bergosip lak
kalau korang takut dosa nak mengutuk
jgn lah baca eh

saje je
dah takde modal nak diceritakan

kat paper ada cerita tntang pasangan yg ditangkap berzina waktu puasa ni kan
siap sorok bf dalam almari plastik
sudahlah tak puasa
bersama suami di siang hari pun tak boleh
inikan pulak tergamak buat ngan bf
giler ape.....

mcm2 pe'el manusia akhir zaman ni...
siang2 di ramadhan yg mulia ni
tapau makanan pun tak malu
kalaupun tak leh puasa
gastrik ke ape ke
tak leh ke masak je sendiri kat umah

takpelah, biarkan mereka
yg penting kita puasa
beramal
ingat Allah
moga iman di hati semakin teguh...

respect pada kartika yg nak kena sebat dan taknak buat rayuan
“Saya juga tidak mahu undang-undang yang termaktub dalam Islam dipandang serong dan diperkotak-katikkan”
Alhamdulillah....


1 comment:

puterikurekure said...

tolonggg!!
kite tak suka fasha sendat tu. huhuhu.
kalau tgk dia berlakon pon, kite macam nak tgk sebelah mata pon tak nak. camno?
hehehe~

ntahla. maybe air muka dia kot. macam ada yang tak kena. cantek memang la cantek. tapi ntahla...huhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...