Thursday, August 13, 2009

movie addict

aku skrg tgh giler tgk video si miley cyrus-the climb
jap2 aku tgk video tu kat youtube
tapi mmg ramai layan lagu ni
plus, lagu ni liriknye macam leh motivate kita la..
here part of the lyrics

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb
Keep on moving
Keep climbing
Keep the faith baby

lagu ni mmg sedap
cerita hannah montana tu pun best giler...

aku ni mmg suke tgk movie
dulu masa degree
boleh kata movie addict la
setiap minggu tgk wayang
kadang2 2-3 kali seminggu
tapi masa tu aku lum kenal laki aku ni

tapi skrg dah insaf
jarang2 je pas kawen ni
baru 2 kali tgk
last tgk harry potter the half-blood prince
bagi aku best jer citer harry potter tu
tapi hubby cakap takde bab klimaks
so bile tgk rasa cam feeling mendatar je

aku kalau bab movie ni
lebih suke movie yg genre seram, horror ni
baru syok
kalau bab cinta2 bleh jugak
tapi jarang movie romance ni yg sedap
kalau ade pun tak banyak
kalau nak bagi contoh romantik komedi yg sedap
macam.... license to wed, macam latest the proposal
tp aku lum tgk pun
aku agak je sedap
sebab sandra bullock berlakon kan


tapi kalau bab citer bunuh2 ni aku mmg layan
mungkin sebab aku ni tak penakut
aku kalau tgk citer
mmg takde jerit langsung
terkejut2 mmg takde

kawan2 aku selalu cakap
tgk ngan aku takde feel
sebabnye diorg sume pakat tutup muke
jerit2
tapi aku rileks je

bukan aku tak terkejut
tapi suara takleh kuar la pulak kalau terkejut
terkejut kat dalam hati je..

kalau org lain tak berani nak tgk jgn pandang belakang sorang2
aku dulu layan citer ni
sorang2 kat bilik
tgh malam pulak tu
mmg takde ape2 feel
sebab personally
citer tu mmg tak scary langsung
(no offense!) heheheheh

tapi kalau citer saw yang omputeh tu
aku kurang gemar
sebabnya macam ganas sgt2 pastu semua watak mati
rasenye macam sakit hati tambah extra ngeri

aku suke citer ala2 penyiasatan
contohnye
kalau latest2 ni
macam eagle eye, taken, bourne ultimatum
banyak lagi lah
sebab tu aku suke citer prison break
especially masa season 1&2
mmg adventure

citer ala epik dan fantasi pun aku suke

citer yang aku tak suke
sci-fi
macam star wars, alien
ala2 bukan kat bumi
itu mmg aku tak leh terima
lagi citer aku tak suke
yang menjadikan binatang sebagai watak utama
heronye anjing la ape la
tpai kalau kartun macam madagascar tu lain cerita
sebabnye dah semuanya binatang
aku leh accept


ade setengah org suke citer rileks macam mukhsin, sepet
yg arwah yasmin buat
aku suke jugak citer camtu
tapi disebabkan ada unsur2 islam yg aku tak sanggup tgk
maka aku tak suke citer macam tu

aku kalau dah suke tgk satu2 citer tu
sanggup je aku tgk berulang2 kali
contoh macam citer click yang adam sandler berlakon
setiap kali tgk aku nangis
yg part sedih tu la

siap hubby aku cakap
org tgk citer tu ketawa
die lak nangis

dah part sedih takkan aku nak gelak pulak
citer unfortunate events pun ade nak dekat 10 kali aku tgk
citer ni tak lah popular sgt
tapi aku suke sgt

kawan aku ckp
taste aku mmg pelik
sebabnya die takleh terima citer tu

entahla ek
mungkin taste aku mmg pelik kot
(pada movie jela)
taste kat org normal lagi
hehe.....

pendek kata, semua citer yg best aku layan
tapi ape2pun jgn kerana keseronokan dunia
kita lupa tanggungjawab sbg hambaNya~


sekian entree takde motive.
;D


6 comments:

Mohd Hafizd said...

jommmmm~

Anonymous said...

saya pun sukatgk citer seram
esp citer hantu thai & korea

~simple~ said...

salam k.intan...
igt x ms kte tgk cite antu xbape nk seram kt blk akak+k.fara (xigt la tajuk dia)...
kte 2org t'peranjat bkn sbb cite tu tp sbb k.fara +k.radhu jerit...(padahal cite tu xseram pn ;p)
dh la tgk dlm gelap...
haha..klaka bl igt blk..
~naf~

intan zura said...

mhafizd: ape yg di jom nye encik....

ano..: sy kurang suke citer thai, tak minat dgr bahasa die

naf: citer ape ek masa tu, akak tak ingat gak, tp kita tgk dalam gelap kan.. hehe, kak fara memang, penakut sangat, jerit je lebih sampai org lain terkejut... bestnye time2 tu kan? naf ade blog ke?

~simple~ said...

sy xde blog kak...
klau ada pn xtau nk tulis/share apa...
lgpn skg ni tgh xde kemajuan pape pn dlm idup..sm je
ada "~simple~" ni pn sbb ske bc blog org..jd follower..kdg2 bg komen..

ckp psl tgk movie dlm gelap..igt x dlu bleh kata kte slalu gk bkk pose dlm gelap sbb blok kte slalu blackout...
ni dh nk bln pose blk...

intan zura said...

naf, akak nak respon pada naf, tapi tak tahu dimana, mungkin disini lebih sesuai... ingat, rindu plak zaman degree..

takpe naf, mungkin skrg takde kemajuan, insyaAllah di tahun2 mendatang, banyak kemajuan...

akak pun takde kemajuan... life masih di takuk lama... cuma dah up jadi bini org...

takpe, yg penting kita makin dekat dgn Allah, mudah2an

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...