Friday, August 21, 2009

nasi lemak. gadis melayu.

breakfast last sebelum ramadhan
ada sape pose ganti arini?
arini takbleh puasa dah tau

pagi tadi breakfast nasi lemak
hubby's all time favourite
selera hubby makan
seronok i... hiks...





semalam aku sempat tertengok rancangan gadis melayu kat tv9
aku tak tahu apa motif rancangan realiti tu diadakan

ok, mungkin niat producer tu baik
nak tunjuk adat dan budaya org melayu
yg dibawa oleh seorg gadis
tapi bukankah yg namanya melayu itu membawa nilai islam...

dalam peserta tu
hanya few pakai tudung
ok takpelah tu still ok
tapi bukankah lebih elok
kalau masa benda ni bersiaran
semua kene pakai macam gadis melayu
at least jgnlah pakai skirt

seriously, mmg tak leh accept
host pun dah macam omputeh
rambut perang
gadis melayu ker tu....

aku bukan nak downkan org yang free hair, rambut kaler dan sbgnya
itu mmg hak masing2
and i dont really care what others did
tapi ini bercakap tentang satu realiti show tentang gadis melayu
mujur lah last season winner tu org yang boleh kata sesuai la sbg gadis melayu

no offense
ini hanya pandangan peribadi
sejujurnya, aku sgt sensitif isu macam ni
bukanlah nak kata aku ni bagus ke ape
sure tidak
aku pun mmg hambanya yg sering alpa dan leka
tp entahlah..
aku hanya berdoa agar sinar islam menyinari seluruh umat muhammad
me either..

esok puasa
selamat bersahur pada semua
jgn tinggal puasa lak
bersahur pun boleh pahala
apa salahnya bangun
walau hanya untuk sebiji kurma atau segelas air

dah seminggu aku asyik fikir nak sahur ape
hubby jenis makan nasi time sahur
this is very important to me coz
this going to be our first sahur together
first time ever
and im not going to spoil it by not waking up
need to tell ibu to wake me up for first day ni
yelah, kang tak bangun
sian lak kat hubby
aku lain, tak sahur pun ok je....

dan guys,
yg penting sekali
kalau rajin g la terawih
kalau malas ke masjid
buat sendiri pun takpe
banyakkan baca Alquran
mungkin boleh khatam sekali lagi sepanjang bulan ni

selamat beramal dear readers............

;D

9 comments:

puterikurekure said...

:)
selamat berpuasa ye intan!

faz said...

selamat berpuasa dari saya

Mohd Hafizd said...

saya sokong!hos pon tak mcm gadis melayu..camno la budak2 hingusssaan tuh nk ikot~ takdo example..tp expect lebey2~~~ haih haihhhhh

slmt berposa~

norash said...

selamat berpuasa...

:)

intan zura said...

selamat berpose semua!!!

miezi said...

hey hey hey...
selamat berpuasa juga!! :)

MiEzA said...

salam...
selamat berpose gak...
can kenal la teko lam gmbo tue...
cam yg aku bg ms kahwin jer...
(agaknye la.. huhuhu)...
aku dh tgk gak My Bloody Valentine...
tp xsyokla yg jht tue heronye...(Dean Winchester aka Jensen Ackles)

intan zura said...

miezi: selamat berpuasa

mieza: tapi aku dah agak dah dari mula, si hero tu yg jahat... anyway, mmg teko itu hadiah darimu cik mieza... hehehehehe

Redbloodsnow said...

Adoiii..terluir zie nengok juadah tuh wehh...dh lah lapo gilos neh..hehehehe


cobaannn :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...