Thursday, September 24, 2009

anak tak guna..

hari ni raya ke 5
bahang raya untuk aku dah semakin kurang
tp itu tak bermakna kegembiraan berkurang
hanya kerana peningkatan usia
maka raya juga hanya terasa di hari pertama

petang ni
kami sekeluarga nak g berkelah
see, seperti ku katakan aku gembira disini
berkelah bagi memanfaat cuti pjg..
hubby memilih pantai irama, bachok
sekejap lagi aku nak beli juadah utk berpicnic
beli bahan2 utk buat
bihun goreng
sosej
sandwich...blablabla...

cmne ngan raya korang
had fun??

di pagi raya pertama
kami sekeluarga
ziarah beberapa rumah jiran (org tua)
yg berdekatan sambil membawa juadah raya

ada sebuah rumah tu
hanya ada sepasang suami isteri menghuni
bila sampai mmg rasa sedih juga tgk mereka
sang suami menunggu tetamu di luar rumah dengan berpakaian simple
si isteri terbaring di dalam (sakit)
anak2?
semua lupa diri
tiada sorg pun datang pulang beraya
dasar anak2 tak guna....
bila sampai
makcik tu menangis bercerita
aku seperti biasa, turut emo tak pasal2..

sian... tiada langsung suasana raya
apetah lagi perasaan nak beraya
iyelah, dah sakit
takde pulak org nak jaga...

moga kita dijauhkan dari jadi anak tak guna...

k lah guys,
nanti aku update kisah di pantai irama eh

;)

8 comments:

Mohd Hafizd said...

wah2..sadisnyer kan..mintak simpang lah dari orng2 yang camtu..hati manusia laen2..

raya kali ade ada melawat 3 orang tok & 1 orng tokwan yang dah tua2 n tak larat..

sumer mengalami kompilasi yang sama...sakit tua..masing2 terlantar kat tmpat tido jer..

sedih n hiba gak..tp alhamdulillah ada org yang menjaga derang lagik..

tuh lah..raya kali nih sgt meriah..kuzin2 yang penah datang/melawat pon datang umah~ hihi..alhamdulillah~

rasa cam malas je nk balik kL~

Mr PenyuBiru said...

Slmt Hr Ry Mf Zhr Btn ya

ninaNoreennoer said...

jahat betul anak dorg
sedih kalau jumpe org macam tu

intan izani said...

hafizd: semoga kita jd anak yg baik

penyubiru: sama2

nina: betul3 ;(

zai said...

salam intan izani..

sedihnya baca cite tntg orang tua2 tu..insyaAllah hidup didunia ini ibarat putaran roda...what u gives u will get back..Allah tu MAHA KAYA, MAHA ADIL dan MAHA MELIHAT..satu hari anak2nya pula akan merasa kesan perbuatan mereka...Sebenarnya kita masing2 harus bermuhasabah diri apabila ditimpa ujian sebegini..pasti ada kesilapan lalu yg tidak disedari dan inilah masanya kita kembali kepadaNYA dan bertaubat..

Semoga ceria dihari raya..

Framestone said...

xramai anakmuda yg ingt bersusah payah semata2 untuk kedua ibubapa nya

out of topic--> alhamdulillh raya seprti biasa... tidak sebest budak2 yg dtg beraya kerna duit raya he..23x

anyway thank coz sudi jejak ke teratak buruk hamba....

www.broframestone.com

~wAniE~ said...

sian nyer..sape la yg snggup wat mak bapak cm tu..mintak di sempang la...

Redbloodsnow said...

Zie plg benci lah ngan anak² yg lupe ngan org tua. sgttt sgttt benci. a'ah intan...semoga kte x jd anak yg x gune...mintak di jauhkan lah utk menyandang title anak derhaka.

cian kar makcik tuh kan :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...