Monday, September 28, 2009

balik lalu cameron highland

sabtu lepas
ku n hubby balik kl
via cameron punye jalan

before ni, kitorg akan lalu gua musang-klipis-raub-bentong
tapi kali ni dari guamusang-cameron-simpangpulai
seriously,mmg berbaloi-baloi lalu jalan cameron ni

dulu mmg tahu
tapi tak berani nak cube jalan ni
selama balik dok asyik lalu bentong-k.lipis jela
punyelah jauh
sometimes a bit scary and kdg2 jem
tapi tak pernah sangkut dalam jem teruk lagi

so, cousin hubby yg advice lalu jalan cameron highland ni
tapi kalau time siang la
malam mungkin danger sikit
sebab tak banyak kenderaan
nisbah 1kereta: 10minit

mmg best sebab sampai2 je terus kat perak
tak perlu sampai kat gombak yg banyak kenderaan tu
sampai perak tentulah syok
negeri kelahiranku!!

kebetulan family aku kat perak time tu
so berjumpe lah kami
sempat singgah umah tok wan makan durian yg melambak2
sampai aku naik nak demam ni
keje balun durian

sebab dah banyak sgt
semalam aku wat kuah durian
favourite aku tu
yummy!

pasni bolehlah lalu area cameron tu lagi
bleh singgah honeymoon ngan hubby
sempat lagi tu

sepanjang lalu jalan tu
kiri kanan semua penempatan org asli
ada juga few kedai jual sayuran dan bunga2 hasil tanaman kat sana
so boleh singgah nak beli kaktus comel
yg penuh kat rumah ibu aku

bagi yg tak pernah lalu jalan ni
aku rasa better korang try
aku rasa mmg tak ramai lalu sini
sebab kereta mmg kurang banding laluan sana nun

try na...
;)

few pics while&after tnggu family aku kat masjid slim river,enjoice!

8 comments:

en_me said...

jauh berjalan luas pandangannn kanns..

ninaNoreennoer said...

selamat hari raya intan
dh balik cuti ke?

~wAniE~ said...

wahh cm bes..wanie blm lalu situ lg..blh timur mmng x nah g kecuali klntan...sgt kesian kn???huhu

Redbloodsnow said...

x pnah lg gi cameron :( tgk kat mag, rss cam nk masok dlm mag tuh lak..hehe

:P

mizzyN said...

selamat kembali ke dunia selepas raya. hari ni saya dah start keje tapi bos cuti lagi rupanya.

Mohd Hafizd said...

plan lepas raya nk g cameron~ tp ikot simpang pulai kot~ huhu

haslina said...

seronoknyer jalan2...
selamat hari raya...

Arjuna Qaseh said...

oloh2..
comeynye..
selamat bergembira
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...