Wednesday, September 2, 2009

diari ramadhan aku



jumaat lepas balik umah parents aku
sampai la semalam
semalam sampai rawang around 10pm

sempat berbuka di rnr seremban
tak sangka begitu ramai org berbuka
sampai takde seat kosong
terpaksa mintak ngan uncle india
nak duduk pas die siap makan

mungkin kerana faham situasi
uncle2 itu terus bangun
satu malaysia katanya kan....

kami bawa bersama ben dan bunga
dua ekor kucing yg telah kami janji nak bela
hubby mmg sangat sayangkan kucing
aku, on aje
aku tak pernah bela kucing secara rasminya
tapi setakat bagi makan pada kucing2 yg datang bertandang
itu terlalu biasa..
sampai rumah ibu dah jadi hotel kucing

balik jb aritu
kononnya nak buat kad nikah
nak buat semalam
sebab tu hubby cuti
tapi akhirnya ditangguhkan ke raya haji
sebab malas yang melampau2
tambahan bulan pose

oh ye, adik aku dah ok
tapi kejadian tu memang tiada dlm kotak ingatan dia
totally blur pasal eksiden tu
takpelah... good for him

indah betul weekend yang lalu
berbuka dengan masakan yg ibu masak
walau bukan kegemaran, bila ibu masak
sume jadi sedap

sempat makan lontong, ikan merah berlada,
terubuk bakar,sup tulang...etc..
dan paling istimewa sempat makan mi kari yg ibu masak
sangatlah enak menjilat jari

tak cukup rasenya 3 hari berbuka kat umah parents
mcm nak buka tiap hari je

tapi apakan daya
nama pun dah jadi isteri org
takkan nak duduk bawah ketiak mak je kan...

miss u mommy...huk huk

note: thanx to sabrina & cher

11 comments:

Mr PenyuBiru said...

orang kata kalu ambik gambor kucing,nnt kucing tu pendek umur.orang kata aa.

~wAniE~ said...

mmng bes dpt buka pose kat umh..lg2 kalo mak msk..dulu 3 thun wanie x dpt buka pose kat umh..skrg ari2 wanie dpt buka pose ngn mak..wlpn simple tp bes sbb mak msk..hehe

intan izani said...

mr pb: iyeke.... mitos je tu

wanie: betul2!!

ninaNoreennoer said...

tomell betuii kucing tu!

Jard The Great said...

aku sokong pendapat penyu.. ehehe salam singgah.. ;p

puterikurekure said...

lontong...nakk!!!
:D

intan izani said...

nina: mmg sgt comel.. ;D

jard: takdelah wak, itu mitos semata2..

intan: sedap kan lontong, yummy!

Mohd Hafizd said...

tak dapat dinafikan kegembiraan berbuka bersama family tersayang~!!

hehe..kucing2 tuh chomel2 gak.hehe

ikan merah berlada tuh sound delicoussss~ nk recipe bley??

intan izani said...

hafiz: so senang, ikan digoreng.. pastu blend cili api ngan bawang merah, ikut pada tahap kepedasan dan saiz ikan, kalau tak kuat pedas, banyakkan bawang, tapi tak perlu blend sampai halus, blend kejap je, kalau rajin tumbuk lagi best... pastu tumis hasil blend tu, letak asam keping sekeping... tuang hasil tumisan atas ikan, siap!

Mommy Wannabe said...

orang kata; kalau bela kucing rezeki murah.


masakan mak always the best, kan?

Tart LovEr said...

akak...comelnyee...wani punye pun putih camtu gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...