Thursday, September 3, 2009

menu buka puasa hari ke 12

semalam hari ke 12 puasa kan?

semalam aku tak masak pun utk buka
mula2 kol hubby tanya petang ni nak buka apa
hubby cakap
ikan tongkol msk lemak
aku dgr ikan tongkol ni, lemah sikit
bukan citarasa aku
tapi hubby suke la sgt

pastu tak lama aku kol balik
rasa cam teringin nak beli pulak arini
malas nak masak
hubby on je

so kul 6 merayau2 di bazar ramdhan
aku beli nasi ayam
hubby beli nasi dagang
hilanglah kempunan dia nak sgt mkn ikan tongkol



pastu, minum air longan yg dalam tin tu
just tambah air and few spoons gula
and ais
sgt sedap
itulah salah satu air yg sering jadi pilihan kami time bulan pose ni
yg penting kalau nak beli harus ada logo halal

then, beli kuih donat yg sgt lembut
and popia sambal
serta murtabak

murtabak tu spesel
sebabnye kulitnye bukan mcm roti canai
tapi dibuat dari roti jala
tapi serius sedap...

banyak betul makan
cam makan 3-4 org lak
padahal berdua jek...
hiks....

ends up, hubby kata tak lalu la beli makanan kat luar ms buka
nak aku masak jugak
walau simple selera sikit
and, aku pun setuju
setakat kuih ok la
tp beli nasi cam tak best
tak feel kot
ceh....

sebenarnya time bulan pose ni
teringin tul nak makan dominos pizza
tapi kat sini takde
susah nak dapat
lama tul tak pekena domino
pizza hut tak besh sgt...

takut nye tgk senandung si dayang tu ada ke org hitam gitu? so scary...

6 comments:

~wAniE~ said...

smlm wnaie buka pose 3 org je..mak, abah n wanie..n msk sungguh simple..plng simple sejak pose..hehe

intan izani said...

wanie,
as long as ada parents bersama,
yg simple pun tetap istimewa kan?

Mohd Hafizd said...

heheh..

saya last week dah mkn domino..hihi

dayang tuh legam betol kan?? ado ke sumpahan mcm tuh lg??

intan izani said...

hafizd: best la umah dekat ngan domios, sii tak tau mane ade
serius, ngidam... cehh

Mommy Wannabe said...

mcm sama je. setiap kali husband request for ikan tongkol, mmg kita ajak beli luar. tak ske makan menyebabkan tak rasa feel nak masak. ;p

Anonymous said...

ikan tongkol sedapla...
cuma kna tau cara nak masak yang betul...dan tau menikmati...
cam tu jugak tempe kan?
kalau tak kna cara masak...
payah nak telan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...