Monday, September 14, 2009

satu baju satu tudung.. ;)

setelah beberapa hari asyik buke kt luar
harini hubby suruh aku masak
rindu air tgn isteri katanya..
cehh....

aku pun da malas nak kuar berbuka lagi
walaupun hubby ada lagi invitation buke
this week

so, arini aku masak
nasi ayam (again) ;)
atas permintaan hubby yg teringin nak mkn
plus,hubby beli sate sikit
then, aku buat jus tembikai
yummy!






raya dah nak dekat
aku dah wat check list utk balik raya nanti
wajib ada check list
kalau tak, ada gak yg tertinggal
nak bawak itu ini
nak bawak butang baju melayu hubby
kamera..letak wax kat cermin kete...
bla bla bla...

siang tadi mak mertua aku bagi mms gambar
tudung yg makmertua aku belikan
utk raya nanti
bertuah badan dpt mak mertua sporting..
sila jeles eh korang....

so, tinggal lagi satu tudung nak cari
utk baju lagi satu...
mcm nilah pempuan,
dah ada baju, kene padankan dgn tudung plak
ayah aku selalu bebel pasal ni
'tak boleh ke pakai tudung yg sama, setiap kali beli baju, mesti beli tudung, macam2...'
hikss...
mestila, warna baju mcm2
ada yg merah slow, ada yg merah kuat
so walaupun warna merah, tetap tak bleh pakai tudung sama...
;)

mcm tak percaya hujung minggu ni raya..
yeay!
tak sabar..tak sabar...

later, guys...

13 comments:

en_me said...

sempat kerr.. hmmm, insyaAllah

{lumut} said...

wah!comelnye pasangan neh..hehe..

=)

intan izani said...

en_me: sempat lagi...

lumut: ape yg comelnye... malu i.. ;)

-| auM Chak |- said...

bertukar!!!!! kembali memunculkan diri mengomen semua entry2 intan....waaaaaaaaaaa
(tgh menjeleskan diri dgn bertuahnyaaa badan intan dpt mak mentua mcm tue)......

huhuhu eimy takde bakal mentua dah, abe anak yatim piatu :( . tak dpt rasa la mcm intan. tp TAKPE!!!! raya tetap raya kan kan kan....huhuhu

jus tembikai fav eimy ngan abe nie...bak skettttttttttttt!!!!

intan izani said...

eimy: lama betul tak tinggal jejak eh.. hubby intan pun takde ayah, so intan tak merasa gak ada ayah mertua..

nak eh.. nah!!

;)

Fadhlah said...

lawatan sementaraaaa

puterikurekure said...

kite jugak selai je baju raya tahun ni.
:(

sedih...
tak beraya dengan bersungguh sebab tunggu hari kan.

intan izani said...

fadhlah: sila2

puterikure2: kite ada 2-3 pasang baju... mestilah banyak, nak raya sakan .... first time wife ni.. ;)

Arjuna Qaseh said...

comelnya!
ahaks..
selamat hari raya!
=)

Princess Liyana said...

huhu...salam kenal kak :D

Wah, bestnye sporting mak mertua..huhu biasala P ni kan kak, smua nk padan..huhu bj merah, tudung merah...Yana pn slalo gitu..huhu

hehe tp kalau nk senang msk sume cream la..hehe :D

mizzyN said...

haha fes time dngar merah slow, tapi pernah merah pekat aje.

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

JUS TEMBIKAI....cedap nyeeeeeeeeeeeee

iza~de~bintang said...

Wah bestnya mertua sporting yer.. selamat balik kampung.. hati2 di jalan.

p/s: thanks sebab singgah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...