Monday, September 7, 2009

tahun ni raya kelantan...sob..sob..



menu buka semalam
mmg la banyak
semuanya kami masak
satu pun tak beli

sebabnya hubby masak mi tomyam
aku masak mi goreng
lauk simple je
dah masing2 teringin nak makan lain2
biasalah, nafsu bulan pose
teringin macam2
masak sendiri la jimat
kat kedai lum tentu bersih dan sedap..
tul tak?

tak ramai org update blog
ade lah 2-3 org
nama pun bulan pose
plus, ada yg cuti arini
tapi hubby walaupun di selangor
tetap tak cuti
sebabnya perodua bagi semua staff cuti seminggu time raya
hoho...

ye, maka nya raya ini kami seminggu enjoy2 di kg
di kampung itu bermakna di kelantan
tahun ni kami balik pasir mas
saya kan isteri solehah
haruslah ikut je cakap suami
ececeh....

ada sikit sedih sebab tak dpt sambut raya ngan family kat jb
tapi takpe
(aku juga yg nak sgt kawen org kelantan, sape suruh)
hikss.....
lagipun ini tahun pertama sambut sebagai suami isteri
mestilah sentimental sikit
berada di sisi lelaki yg amat aku sayangi.. cehh
baju raya pun mertua yg beli, yg jahit
;D
tudung pun mertua nak g belikan...
bagus tul bile mertua sayang menantu ni...
maklumlah, menantu pertama...
hehehe.....

tapi mertua aku mmg la baik
layan aku dah macam anak sendiri...
sayang ma...!!
muah2...

kat lappy aku ni takde lagu raya la
malas betul nak transfer dari pc...
teringin nak layan lagu aisyah pulanglah
baru feel raya sedih2 sikit
cehh.....
lagi nak sedih2 kan...

dah tibe mood raya ni
cmne ni?....

8 comments:

Tart LovEr said...

lazatnya mee tomyam...eh tiba2 ada nasik sepinggan tu...hehe

ninaNoreennoer said...

memang best layan lagu raya;
rasa nk nangis rindu kampung!!

Mohd Hafizd said...

sedap nye tomyamm..hihu


raya kat mana2 pon sama..asalkan dgn orang tersayang..betol tak??

lg satu, lagu 'duhai perantau-perantau di kota, pulanglah ke desa berhari rayaaaaa'

lgu tuh sedaaaappp~~

ShalinzZ85 said...

wah intan,kita leh geng la..sama sama dapat orang kelantan.huhuhu

intan izani said...

tartlover: nasi harus ada time buka utk suami..hikss..

nina: betul2, rindu family..

mhafizd: mmg banyak lagu raya bleh layan... besh2..

shaliz: iyeke, bakal laki kelate mana?

~wAniE~ said...

wahduh bes gile dpt mak mertua cm tu..hehe...

nsb baek wanie bujang..tiap2 raye msti raye ngn famly..hahahah..

intan izani said...

wanie: dah namanya bujang cik wanie, mmg la ngan family ye tak

mizzyN said...

tulekan ramai plak mcm koma time posa ni x update blog. eh awak, join le contest kite http://mizzyn.blogspot.com/2009/09/jomlah-join.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...