Wednesday, September 16, 2009

tudung bawal vs tudung ekin

dah petang rabu nih
ish... esok malam dah terbang ke kelate
terbang la sgt...

petang ni nak shopping last
takdelah shopping ape
nak g bazar sini
cari tudung
ada baju kurung yg lum ada tudung

nak pakai 2nd raya
itupun kalau g jalan umah org la
tapi nampak gayenye tahun ni
sibuk lah sikit
sume org dok ajak menantu che nah (MIL aku)
g beraya rumah dia
ala-ala femes la sikit
tak pun org dtg umah ma aku
haruslah aku pakai baju kurung kan..

aku nak cari tudung bawal aje
tak reti la nak pakai tudung ekin ke ape tu
suke jugak
tapi pakai kat luar umah je
time sidai baju
siram pokok
tgk kucing2 ku tu
time tu je pakai tudung ala-ala gitu
atau time kat kampung,
time abg ipar atau sepupu sepapat ade..
sebabnye hubby kata
tudung tu tak sesuai bawak jalan..
so, harus jadi isteri solehah okk...

serius malas nak masak ptg ni
harap2 hubby bagi tapau aje
jgnlah hubby teringin lak nak aku masak
keh3...

so, kornag dah prepare nak balik kmpung?
bagi yg balik jauh2 cam aku
kene lah start wat prep
at least, da ade check list
kalau barang penting tertinggal
tak ke naya....

dulu masa honeymoon
bole aku tertinggal kamera
sampai skrg ala ala trauma
tgk gambar honeymoon
macam nak mengamuk
terpaksa la pakai kamera hp
tapi da tentu la amik sikit kan..
kualiti pun kureng la...
takpe , next honeymoon nak tangkap gambar banyak2...
cehh.. entah bile...
hubby janji hujung tahun kalau cuaca okk... ;)

so, selamat menghabiskan bulan ramadhan korang
kalu terjaga tgh malam
mungkin bagi yg sering cuba dptkan malam lailatul Qadar
doa yg harus dibaca adalah
minta diampunkan segala dosa
itulah doa yg utama
then, boleh la doa yg lain
;)

later......

note: bg yg tak tahu, dgn abg ipar pun kene tutup aurat tau,
sama mcm org luar

8 comments:

ninaNoreennoer said...

iye ke?

mizz saifa said...

sama la kita.. tdg bawal tetap jd pilihan..

ekin, ariani, shawl semuanya x minat.. hehe

en_me said...

Salam Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin akak intan tewww

Mohd Hafizd said...

mlm neh lpas tarawikh dah bley start packing~ hehe..kene ade list

1) things to bring back KG
2) things to bring back KL

hihi

selamt hari raya~!!

tudung saji pon ok~ kehehekehe =P

intan izani said...

nina: apa yg ye ke?

saifa: betul3...

en_me: sama2 la kita

hafizd: tudong saji, utk ape? oh nak kirim la ni... kirim salam jela eh... ;)

Anak Pendang Sekeluarga said...

Sabda Rasulullah s.a.w:
Maksudnya: ” Bagi orang yang berpuasa ada dua kegembiraan. Pertama, kegembiraan ketika berbuka (atau hariraya) dan kedua, kegembiraan ketika bertemu dengan Tuhannya kelak”. Hadis riwayat Imam Bukhari dan Muslim.
Selamat menyambut hari raya Aidil Fitri dari saya,andai kata tersilap bahasa,maaf dipinta ye..hu3
Harap boleh tukar link…..lepas nie…(add la saya)

-| auM Chak |- said...

a'ah same tudung ekin tue pun eimy pakai kat umah2 ala g pasar2 jek atau aktiviti yg tak perlukan jln jauh jek...

selebeynya lebey senang tudung bawal & shawl jek....huhuhu

intan balik kelantan best nyerrrr...
leh shopping lagi tue...
jgn lupa akok...ekekeke

selamat hari raya aidilfitri intan & suami...
maaf la atas segala keterlanjuran kata selama kita kenal nie ek...
0-0 k....huhuhu

intan izani said...

anak pendang: benar, kegembiraan nak raya dah nak menjelma... hikss..

eimy: kite pun sama yang... 0-0 tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...