Tuesday, October 27, 2009

99 hari tanpa nasi


 sekadar gambar hiasan

99 hari tanpa nasi??
korang sanggup ke tak?
bunyi mcm dahsyat sgt..

actually, ada satu blogger ni
kak zel, dia buat cabaran
utk sesiap join bersama2 dia ni
utk puasa nasi selama 99 hari
ramai betul yg join

aku pun mcm nak join
berangan2 nak turun jadi 46kg balik

tapi bila fikir 99 hari tu
mampu ke aku?
9 hari pun aku tak larat aku rasa..
kalau aku dok sorang boleh jugak aku gagahkan diri
tapi disebabkan aku kene masak nasi n lauk
setiap hari utk hubby
mau nya aku xdapat mengawal nafsu aku

tapi kalau join syok nye
sure di hujugnye aku dah jadi 40 kg agaknye
heheh

kalau aku cakap kat hubby
sure die tak setuju
sebab dia tahu aku ni kuat makan
silap2 satu hari pun tak lepas

tp mcm tercabar jugak
walaupun aku skrg masih bmi yg ideal (cehhh)
tp disebabkan dulu
aku dah biasa dgn kekurusan
maka aku nak kembali ke pangkal jalan rasenye
lagipun bukan saje yg montel2 join
malahan yg tambah bberat bdn sikit pun join

kalau korang nak join
klik sini...
paling lewat daftar 5nov

kalau join dpt jadi kurus mcm si scha ni mmg berbaloi2...





aku patut join ke tak?
emmm.....

13 comments:

POSH76 said...

joint sudah....hehe

Mr PenyuBiru said...

kalu kurus cam Scha tu,sian plak kat laki ko nnt.hihi...

intan izani said...

posh,
bagusnye smgt nakjoin eh

mrpenyu,
ke situ pulak ko eh.. hehe

Redbloodsnow said...

whoaaa!!! lame tueeeeeeee weh. Klo zie...x sanggup weh. kompom siang mlm termimpi nasik kang...hahaha

gud luck uols yg menyahut cabaran kak zel tuh :)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ sila2....heheheh....menten gojes n jelita nanti....pasti hubby lagi sayang....ahaks~~~ ++

Mohd Hafizd said...

hihi..makan sayur2 dah ler...ngn buah2...khamis n senin jer puasa...baru la ok~ tak menyiksa diri...

intan izani said...

zie,
sama la intan pun tak sanggup jugak
hehe

yanie,
takut jadi kurus kering semula je
haha

hafizd,
betul2
menyeksa diri kan?

Arjuna Qaseh said...

ish..ish..
buat pe la nk buang nikmat deria rasa tuh?
huhu..
kalo kite join,konpem2 tinggal tulang after this.
p/s:diet boleh tapi biar kena caranya

Scha said...

sebelum scha ni femes
'name scha' akak ni
memang sedari dulu lagi
dari kecik dipanggil scha gak
spelling pon same
kebetulan gitu hehehe
akak minat kat scha yg sempoi ni

intan izani said...

AQ,
betul2, seksa diri namanye tu kan
tp diorg yg join mungkin da besar sgt
no choice agaknye

kak scha,
kite pun minat
muke dia natural beauty gitu~

mizzyN said...

intan x nampak mcm gemuk pun.

intan izani said...

mizzyn,
mmgla tak gemuk
tapi nak kembali ke berat asal je
;)

sad said...

thomas sabo bracelet Some basic considerations can help a person to get the right par of shoes. Below are some of the important points that one may need to think about before getting the shoes. thomas sabo bracelets Style is not that important - majority of the people choose their tennis shoes considering only brand names and its looks. discount thomas sabo bracelet They don`t keep the importance of their feet up front most of the times. It can be a little hard to give up an awesome looking pair of shoes that matches your personality cheap thomas sabo bracelet But when it comes to the usage, they should be chosen based on their functionality. The tennis shoes that one is purchasing should be able to protect and support one`s feet ideally. thomas sabo bracelet clearance They are equally as good for keeping the water and weather away from your feet and both brands offer cheap golf shoes as well as their many expensive varieties. thomas sabo Shopping at FootJoy or Adidas can give you fashion, color, and a large line of shoes online and in stores.At any rate, be mindful of our golf game if you are a real competitor--know that shoes are the most vital part of your golfing attire. discount thomas sabo You need to shop around, compare prices. And get the most for your money. thomas sabo sale uk That doesn't mean you should opt for a pair of discount shoes that also have cheap quality. What would be the point of purchasing a shoe that is not comfortable to wear. thomas sabo jewellery If you care anything about your success in golfing, shop around. thomas sabo silver The Heel Box - it is an important part of the shoes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...