Thursday, October 22, 2009

alahai cik semut...

rumah ku ini penuh dgn semut
sana sini semut
pantang letak cawan bekas minum air kat mana2
sure semut penuh


pic: google

kalau makanan bergoreng
macam ikan goreng
nasi goreng
semua2 tu pun
letak aje atas meja makan
sejam lagi tgk
penuh semut keliling pinggan
ikan bilis pun ada semut
terpaksa la sume tu letak dalam peti ais..

aritu dah beli serbuk utk halau semut
da abis dah pun tapi semut tak hilang jugak
mcm tu jugak
ridsect pun sampai dah abis aku kejekan

hubby asyik la cakap
ayg ada byk musuh

satu,semut
dua, lori kutip sampah

kalau lori kutip sampah tak dtg2
atau dtg lambat
tong sampah hitam tu da penuh
mulalah aku membebel
heheh

tapi agak buntu juga la
nak halau semut ni dari rumah
kalau makanan semua
kene letak atas dapur
itu jela satu tempat takde semut
termos air panas aku pun penuh semut keliling

tapi kata org
kalau semut banyak
murah rezeki
entahlah eh

alahai cik semut
pergila kat rumah lain...
nape rumah aku jugak ko bersarang...
;)

korang ada ke petua supaya semut lari?

15 comments:

hidayah said...

eh yeke murah rezeki kak?

rumah ya ada gak dlu but then dah bubuh ubat smut yang serbuk tu. skrang da takde. selamat tinggal !

intan izani said...

dayah,
sy tak berkesan pun
mati la sikit
tapi sedara mara yg lain byk lagi
;(

ZARA 札拉 said...

alahai kak~
rumah Zara pun banyak~
even air masak pon semut hurung~

YuRa said...

helloo...akak dulu umah saya pun ada byk semut.. pastu saya pun guna ubat serbuk tu.. teruss takde.. cam tak caya je. ubat tu makcik n kazen yang rekomen. umah dorang pun takde semut.. saya da rekomenkan kat semua org pasal ubat semut tu.. nama dia oat ant killer ke benda..beli kat pudu. 50 sen satu bungkus. saya pakai satu je terus takde lepas 2 hari ke 3 hari. kesian la pulak.. huhuhu.

miss jane said...

ye ke semut tuh????
seram sejak lak badan aku kak..

takotttttt

intan izani said...

zara,
nasib kita serupa...

yura,
sy beli pun cmtu gak
tapi mmg ada yg mati
tapi yg lain byk lagi
mungkin kene beli lagi kot kan?

jane,
itu gambar je tu
animated je tu
ko nih.... ;)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kamoo manis sangat kot puan intan?

hahhahhah

=D

Mohd Hafizd said...

isk2...skng musim semut kot?..

hmm...ade ubat laen kot~ hihi..

try la google...

~wAniE~ said...

hahhahahha..
semut dh menjadi kwn karib akk..hahhahahahhahahahah

farah said...

banyak semut murah rezeki ye?

alhamdulillah.

:)

intan izani said...

yanie,
takde maknenye yanie...;)

hafizd,
tulah, tgh mencari petua ni

wanie,
err.. musuh la... ;)

farah,
alhamdulillah....

Arjuna Qaseh said...

kalo melayu amik resam semut.
mesti dah berlonggok jutawan mawan kan?
ngeee..
semut unik!
ikan pon unik!
cubalah perhati gerak lake dorang lelama..
ahah.

MamaCira said...

yg peliknya air biasa pun semut ada gak kan... semut skrg x kira manis ke x.. janji tekak basah.. ekekeke..

hxztrade said...

ugg boots online

cheap watches

buy ugg boots



Mini Ugg Boots
Bailey Button UGG
Cardy Ugg Boots
Infant Erin Ugg
Nightfall Ugg Boots
Short Metallic Ugg
Short Ugg Boots
Sundance II Ugg
Tall Metallic Ugg
Tall Ugg Boots
Ugg Amelie Suede Sandals
UGG Fluff Flip Flop
Ugg Tasmina Braid Sandals
Ugg Tasmina Sandals
Ultra Short Ugg
Ultra Tall Ugg

intan izani said...

AQ,
hehe, rajin tgk gelagat semut ke
akak dulu rajin dulu
abih tu dah setiap hari menengok
mau tak jemu
hiks..

mamacira,
haah la kan

hxztrade,
no spam!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...