Friday, October 16, 2009

bawak bekal g ofis...

hari ni seperti hari-hari lain
rutin tetap sama je

pagi-pagi bangun solat
pastu gosok baju
pastu buat sarapan utk hubby
biasenya,
buat mi goreng atau bihun
atau nasi lemak atau roti telur
dll..

so harini buat roti telur je
semalam dah buat nasi lemak
biasenye hubby bawak bekal
kalau tak sempat makan kat umah
sebab kalau makan kat umah
agak kelam kabut
nanti perut pun sakit..
so sebelum pergi minum secawan air panas je
then, bawak g ofis makanannye
tapi tak lah selalu
in case tak sempat sarapan kat umah je

mesti korang rasa kelakar dgr hubby ku bwk bekal kan
takdelah bekal besar
bawak tupperware kecik je
so org pun tak nampak


pic: google

sebab hubby tak suke kuar time ofis waktu pagi
mengganggu waktu keje katanya
komited ngan keje la kan
tghari baru makan luar
so pagi2 biasanya sarapan dulu
kalau aku tak wat sarapan
alamatnya sakit perut la
nak tunggu kul 1

kdg2 hubby bagi sikit
kat kawan2
kalau macam bawak jemput2 ikan bilis..
so kawan2 die suke je nak pau..

aku tak tahu lah hubby mcm tak malu je bawak bekal
hahaha
macam budak sekolah ke?

tapi aku sebagai isteri
haruslah jaga keperluan laki aku kan
kalau aku dah keje nanti
kalau dah tak sempat
itu lain citerla
sementara aku sempat nak sedia sarapan ni
aku wat ape yg terbaik

hiks....
;)

note: gembira bile tgk org kesayangan kenyang dgn air tgn ku

14 comments:

Arjuna Qaseh said...

nak malu pe meh..
lelaki-lelaki dari kaum yang brmata sepet dan senagkatan rilex je bawak..
haila..
comel!
jimat pon jimat

intan izani said...

aqaseh,
hehe
betul tu jimat..

ZARA 札拉 said...

hehehe~

alahai kak~

ku selalu bawa bekal~

mak ku dah 23 tahun jadi cikgu, belum pernah gagal bawa bekal gi sekolah~ hehehe~ perutnya tak bleh terima lauk kantin~ hehehe~

Irtiyah said...

Berbekal amalan mulia. Hee...

intan izani said...

zara,
bagus mak awk eh

irtiyah,
kan kan kan...

fareeNi said...

makan air tangan isteri kenyangnye lain dari makan bungkus.. hehe.. nikmat berbeza.. kita gembira dia pun gembira..

~wAniE~ said...

ehhh ok la kalo husband bwk bekal kt tmpt keje..sgt comel ok..
nnti dh kawen pn wanie nk wat cm tu..hehehhe

intan izani said...

fareeni,
haah kan...

wanie,
bagus2 wanie....

Nur Syahirah Qahira Binti NOrdin said...

x sabar nak kawen,
nak masak utk suami..
muawahwawh..

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

Salam. gunalah barangan dari TUPPERWARE BRAND yang asli. Blh digunakan utk makanan panas maupun sejuk. Tanpa toksin dan bahan kimia yg blh menyebabkan kanser. Selamat mengguna...

intan izani said...

syira,
bagus niat mcm tu

hajah,
ada juga pakai... ;)

Bapak said...

Bapak pun ada bawak bekal kat opis. apa nak mahu, isteri sendirik yang masak. bangga aper..heheh

intan izani said...

bapak,
baguslah bapak ni
bangga eh...

Mohd Hafizd said...

bestnyer ada orng tlg prepare breakfast pg2..hihi

air tangan isteri tuh penting...=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...