Wednesday, October 7, 2009

cinta pertama ke?



org selalu kata cinta pertama
adalah cinta yg paling tak bole dilupakan?
korang rasa..?

bagi aku personally,
emm emm
mana2 pun mmg la tak bole lupe
dah kita masih ada ingatan
kalau hilang ingatan tu, lainla citer
eh takdela...

sebelum aku jumpe hubby
aku adalah berkawan ngan few guys
tapi yg paling lama ngan sorg guy ni...

kire kami bertahan 2 tahun la
lama gak kan tu
aku tak pernah la bercinta
sampai 5-6 tahun
tapi akhirnya putus
paling lama pun
itulah, 2 tahun saje....

bercinta nak rak jugak
asyik2 dating
asyik2 dating
aku nak muntah tgk muke die
die pun nak muntah tgk muke aku
tapi dah cinte konon..

tapi kalu fikir skrg
ada gak cam rasa sia2
takpelah dah lepas kan...

setengah org
pas putus cinta
leh kawan jadi kawan baik la ape la

tapi kami
jgn lah harap
mamat ni macam psycho tak bleh lupe kat aku
tensen jugak

asyik2 ganggu
asyik2 ganggu
rimas.......
mule2 ok la
ada bibit2 sayang yg tinggal
tapi sampai aku nak kawen pun kacau
sape tak rimas kan...

hubungan kami takde sampai tahap kenal keluarga ke apa
tapi aku dah kenal part of his family
family die ok jugak
tapi sejak dari awal
aku dah rasa mcm tak bole adapt la...
naluri seorg perempuan..
ececeh.....

ok, ckp bab ganggu aku tu
pas putus
ade la gak keluar jumpe as friend
aku ok je time tu
die pun ok
masing2 takdelah merana guling2 .
mula2 mungkin la....
die la, aku tak... haha
lagipun time tu dua2 single lagi..

pastu aku kenal hubby
masa tu da malas la nak ingat ex aku ni
hubby pulak, syg terlebih kat aku
so mmg hubby protect aku
dari my ex tu.., hiks...

rupenye2 dalam diam
masa die sibuk masih kacau aku
die dah bertunang time tu
tu pun aku dpt tahu kat friendster
mestilah aku marah
bukan aku jeles
tp aku pelik
kenapa masih nak kacau aku
awek die bukan main cantik lagi....

samapi aku nak kawen
die asyik kacau la
bile dah tak dpt no hp
sebab aku da tukar
die pergi ke alam maya pulak
mule2 ym, pastu mcm2 la
tp aku sume tak layan la

sehinggalah akhirnye die da tak dpt contact aku lagi
dah takde cara dah...
dulu asyik tanya sorg kawan aku ni..
lama2 kawan aku tu pun da naik fedup agaknya
malas nak layan die..

sebenarnya die pun da kawen
sebulan after aku..
agaknye da jadi bapak budak dah...
walaupun die dah nak kawen time tu
masih nak menggatal ngan awek lama kan...
dasar lelaki...
tp aku tahu tak semua lelaki macam tu..
certain jela..

tapi sejujurnya,
aku da maafkan segala kesalahan die
aku juga manusia biasa...

aku doakan dia bahagia dgn pilihan hati dia...
aku yakin selepas berkahwin
die dah berubah
mudah2an....

moral of the story, kalau da putus tu, tak payahla nak kacau2 org lagi kan...
saje lah aku nak citer kisah kenangan cinta aku dulu... tak best pun
sekadar berkongsi cerita...
aku rasa ex aku tak baca blog aku ni..
kalau die baca pun takpe..
dah kenyataan....
jgn marah bro ;)

later guys....

11 comments:

Framestone said...

cinta pertama ek....

erm masa tadika... tp start mase darjah 5.. form 3 hilang seperti kabus

la nie selalu nmpk die lalu depan rumah nk g kerje..sedangkan ade byk jln...

erm nk story lebih pun susah... bace je la kat entry nie http://www.broframestone.com/2009/09/17/intan-payung/

intan izani said...

bro,
wah bukan main eh
masih taruh hati ka?

ninaNoreennoer said...

lama tak drop komen
nina bz sikit
sape laki tu intan?
entah-entah.....

~wAniE~ said...

wanie ade 1st love...
asyk igt die..
evnt couple ngn org laen die still kat hati..
ktorg putus sbb nk putus tp t'pksa putus..tu yg susah nk lupe kn die..dh 4 tahun dh tp x leh lupe..mybe 1 day wanie akn lupe kn die kalo wanie jumpe someone yg btl2 blh wat wanie lupe kn die...

Biela Jailani said...

betu tu

dah putus jangan kacau dah
haihh

sebab tu orang kata nak bertindak kena fikir dahulu

cinta memang indah
sebab first time kan
apa kita tahu masa tu
hehe

Mohd Hafizd said...

aahh..cinta pertama tak dpt lupa...seyess

intan izani said...

wah dahsyat eh korang..

nina,
adelah someone tu..

wanie,
sian nye wanie
jgn risau
sy pun dulu payah nak lupe die
tp bile dah ade pengganti
terus menyesal kenal die
haha

biela,
betul masa bercinta
mmg kemain lagi

hafizd,
wah mendalam maksud...

Bapak said...

pengalaman 'cinta' terdahulu mengajar kita tentang cara sebenar berkasih sayang dengan insan terpilih yang sebenar... wah ayat...heheh

NiSa said...

yup.. betul... 1st love mmg ssh nk lupa. nisa kapel ngan dia 4 thn n at the end...

skrg ni pon kkdg teringat kat dia. tp kne tabahkan hati.hope dpt jmp seseorg yg akan please nisa lupakan dia.

Framestone said...

kisah lame gitue he...23x

Mohd Hafizd said...

mmg pon..hihi..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...