Monday, October 19, 2009

entah dari planet mana...

aku saje nak cerita
bukan tanda terkenang
atau rindu atau apa
sekadar nak cerita....
kene explain dulu
takut org buat spekulasi
sigh....

dulu,
aku pernah kenal sorg mamat ni
repeat, kenal bukan bercinta ok
kenal2 gitu je

tak lama pun kenal
entah dtg dari planet mana
die tibe2 muncul mengganggu hidupku

sepanjang kami kenal gitu2 tu
we used to communicate in english
dah dia asyik nak speaking je kan
kata dia, dia baru abis belajar oversea
so dia ingat org belajar local macam aku ni
tak pandai speaking ape
sometimes
die impress tgk aku punye english
ingatkan org study malaysia ni
english ntahapapa

die kata dia part time model
entahlah
aku tgk takdelah hensem sampai leh jadi model
baik bapak aku jadi model
eh, takdelah, tipu la tu
tapi aku layankan aje

pastu sikit2 cakap
'life i mmg urban sikit'
'i ni kiranya metrosexual la'
meluat.

mmg la urban sgt
die cakap sebab dah biasa study overseas
die balik malaysia pun jarang mandi
just set rambut tercacak2
meluat.

pastu cakap kat aku
masa birthday i
i nak jam tag heuer
pastu kawen nak beli kete mercedes...
die ingat aku ada kilang duit ke ape?
meluat.

time tu aku da pakai kancil
tu pun kete bapak aku belikankata study lagi
pastu die leh cakap
'kete kancil ni tak suke la i,
seksa betul nak bawak,
bukan power stereng'
meluat.

padahal die bawak waja je
tu pun nak berlagak..
takdelah kata bawak mercedes ke ape kan
bukan aku nak kata waja tu tak best
tapi nak menunjukkan keberlagakan die tu
mmg tak sesuai...

mcm2 la aku tgk perangai die yg tak semenggah
kdg2 menyampah betul
berangan nak ngurat aku
die ingat aku nak sangat org cam dia..
mati hidup semula pun taknak.

study mana2 pun sama
asalkan perangai tu molek
ni tak... konon2 urban sgt
hidup sampai tak ingat Allah...
sembahyang entah kemana.

dan akhirnya aku chow dari hidup die
sekadar nak berkawan
pun aku tak rela
kami bergaduh besar dalam sms
sebabnya
die asyikla nak pinjam duit aku
pelik kan?? kata kaya... tipu agaknya..
tak pun, duit ntah pi mana.

mule2 aku kasik
tp kalau da asyik nak pinjam
macam melampau la
dah la aku ni student
(perbelanjaan totally ayah aku sponsor)

sebelum gaduh
aku minta die setel semua hutang dia
nasib baik bayar
kalu tak, naya aku...

aku tinggalkan die
lagi satu sebab
die pernah terlanjur
(adakah aku sudah mengaibkan dia?)
takpelah, aku tak mention pun nama dia
and am pretty sure dia tak baca kan...

jujur aku cakap,
aku kalau dgr org pernah terlanjur
maaf kata la, tak rela aku
kalau perempuan tu
aku bolehlah berkawan

tapi aku tahu setiap manusia buat silap
tapi kalau ada kisah silam itu
lalu bertaubat nasuha

tak mengapalah....
tapi utk kawin
still a NO....

tp aku dah kawin pun
buat ape nak fikir2
haha lega....

itu aje nak kongsi
sekadar berkongsi pengalaman
hidup ini kerana Allah
tak perlulah materialistik sgt
bersyukur la dgn nikmat pemberianNya

saya tidak kata saya ni baik
mmg saya pun biase2 aje
tp jika nak cari pasangan
cari lah yg baik
hidup kan hanya sekali?

:)

9 comments:

mizz saifa said...

x suka lelaki yg berlagak.. eii rasai nak gaduh jer ngan org mcm tu..

Irtiyah said...

minta dijauhkan dari aku, keluarga aku, keturunan aku dan sekeliling aku dari perangai seperti itu dan orang yg berperangai seperti itu. Amin.

baca pun dah rimas. bukan rimas dengan blog ni.

mizzyN said...

slalunya yang cakap besar mcm tu penipu je lebeh. cuba ko google dia mana tau jumpa latar belakang dia kat dunia internet nie.

intan izani said...

saifa,
betul mmg benci

irtiyah,
mmg rimas kan?

mizzyn,
aku tahu die keje mana dan semua
sapelah dpt dia mmg naya

haslina said...

ish ish...manusia nie..geram aku...

Tart LovEr said...

ye saya juga terkena dgn lelaki seperti itu..and it was my ex...hehe

MamaCira said...

mmg meluat.. puiiii..

radhuhariah ramli said...

hehe..aku tahu siapa dia..wlaupun tak kenal muka..hmmm.....

intan izani said...

haslina, benci kan?

tartlover,
yeke.. alahai..

mamacira,
puiii

radhu,
hahahaha.. shhhhhhhhhsss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...