Friday, October 2, 2009

mujurlah tak kawen dgn dio

malam2 begini
tibe2 rase macam nak tulis blog

harini selesai sehari puasa
ada lagi 5 hari utk mencukupkan puasa sunat
sekali setelkan dgn yg patut diqada
iyela,puasa of course la tak cukupkan
da namanya pempuan..
so buat 2 in 1
ada yg kata tak boleh..
pernah juga keluar artikel malahan puluhan emel
yg kata puasa sunat dan qada tak boleh
mmg ada banyak pendapat ulama berbeza
tapi percayalah, sebenarnya bole
apetah lagi, baru2 ni kat tv3
ustaz zahazan yg femes itu cakap bole
so, lebih meyakinkan....

oh ye harini berbuka sup tulang
rindu nak makan
sejak kul 3 petang suda start merebus
tapi time buka mana la boleh nak menelan byk2
tunggulah sahur nanti baru makan lagi..

tapi tibe2 teringin nak g kedai mamak
pekena teh tarik
(cmnelah nak kurus cmtu)

kat tempat aku ni
mmg takde la kopitiam ke ape ke
ade gak tapi mcm chinese nye

so kedai mamak la jadi pilihan
aku tahu ade setengah org
ade tak suke makan kedai mamak
tapi aku layan je
tgk bersih je, aku on
lagipun masuk kedai mamak ni
tak sempat duduk dah nak amik order
mmg syok
pastu belum sempat angkat tgn
dah dtg nak mintak ape2 senang
hehe, melampau la tu

hubby on je
lagipun leh g beli sikit bahan dapur

sebenarnya nak citer satu perkara ni
tibe2 teringat
haritu masa kat umah mertua
kami dok cerita pasal awek lama hubby
sambil2 bercerita
mak mertua aku cakap
'mujurlah tak kawen dgn dio, kalau tak, lupo la ma ni..'

dan tibe2 aku rasa cam bangga je
itu bermakna aku ni menantu yg ingat kat mertua
alhamdulillah....

tak tahu apesal nak citer,haha

k lah, later k..

;)

4 comments:

en_me said...

jodoh ajal maut rejeki sumer Allah tentukannn.. kannns

Framestone said...

he...23x selamat mu kawan dgn die ek he...23x nie dah mengembang la nie ek...

pe kes dgn ex die ek??

out 1--> he...23x xterase ek gegarannya...xpe la.. mahu terkaku seketika if tertibe terase suasana sekeliling bergegar huhuhuu

out 2--> he...23x instinct suami tue la yg penting sekali ek... leh rase si isteri kat rumah menghadapi kesukaran huhuu ular besar mane ek yg masuk rumah he...23x

pB said...

hi hi hi

raya baru ni baru tau yang hubby dulu ada hati dengan sepupu member baik ....

intan izani said...

en_me: yeee betuii

framestone: ex die ok je, mak die kureng

pb: iye? tp takpe, tu dulu kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...