Tuesday, October 13, 2009

nak anak....

ahad lepas
aku n hubby
g beraya umah makcik aku kat tmn sri andalas, klang
pastu, singgah sekejap rumah
member kamceng masa kat uni dulu
dok kat ara situ jugak

kami sebaya
tapi member aku ni dalam geng aku
die kawen paling awal
masa habis study
terus kawen
skrg dah dua anak dah

anak pn dah besar
yg sulung 2 tahun
dpat sepsang lak tu

bile tgk kawan2
mcam perubahan da berlaku
tp kawan aku ni
walaupun da beranak dua
tp die tetap macam tu

sempoi sesgt
cam tak caye die tu mak budak
alahai kawan aku si suwaibah ni

walaupun ada anak
die sunyi jugak katanya
suami keje
dok pulak kat apartmen
so bahang kesunyian tu sgt terasa masa aku jelajah umah die
mungkin sebab takde bunyi langsung dari keliling

kalau org dah beranak dua pun sunyi
aku yg belum ada baby
apetah lagi kan?

tapi setakat ni
aku takdelah sunyi sgt2 je
mana taknya
hp aku tu asyik berdering
hubby selalu kol dari ofis
mengalahkan pengantin baru risaunye kat aku
heheh

tapi bile tgk anak2 kawan aku ni
makin tak sabar nak anak
berdoa dan terus berdoa

masa g uni jumpe supervisor aritu
bebudak ofis ni
dok sibuk cakap mcm2
diorg ingat aku ni tak cukup aktif berusaha nak anak
ada ke patut?
ada jugak yg ingat aku merancang taknak dulu
takde maknanya...
dulu mula2 rancnag la konon
skrg dah tentu nak anak...


tak lama lagi kot
doakan eh....
hehehe....
;)

20 comments:

Ram Z said...

insyaAllah...ade rezeki ko nanti...
banyak2 doa...aku pon x sabor nak jadi makcik nih...heheheh...

intan izani said...

ramziah,
lame dah tak dgr kabar mu
ceh
doakan ye cik ram!
muahsss

Mr PenyuBiru said...

insyaAllah.

berusaha dan bertawakkal.

pernah terbaca, salah satu sebab payah dpt anak,pasal kita terlalu stress pikir nak anak. so,jgn terlalu pikir sgt.buat cam biasa.biar perjalanan hormon badan kita bertindak secara neutral.

intan izani said...

pb,
terima kasih atas saranan
saya hargainya...
;)

Bapak said...

Intan,

Bapak setuju dgn Mr. Penyu, kalu kita terlalu stress pk pasal anak, memang payah nk jadi.

ia memerlukan suasana, emosi tenang, kecergasan fizikal & masa sesuai, ikut kitaran biologi.

intan jgn stress sgt, lagipun baru setahun kawin, insyaallah rezeki intan & hubby x lama lagi. Bapak doakan...

mizzyN said...

sabar.

ShalinzZ85 said...

insyallah...mesti tak lama lagi..jgn risau kay..take time and usaha setiap malam :P hiks

intan izani said...

bapak,
kata2 bapak mengharukan la
entah kenapa
cam nak nangis pulak
doakan eh...

mizzyN,
mmg sedang bersabar...

shalin,
pandai je die eh... ;)

NiSa said...

insyaallah, ada rezeki intan nanti

Framestone said...

pe lg..ajak hubby wat baby malam ne...hope ade rezeki la ek (pe bro merapu nie kan)

sebenarnye kehidupan beranak xkan sunyi jika xdi ajar anak untuk diam or tido 24jam...

ikut kajian anak menagis elok untuk perkembangan emosi dan kanak2 yg aktif bergerak baik untuk pembesaran mereka...

so jgn biarkan anak untuk tido sahaja.... xberkembnag nnt

out of topic--> hidup dipenuhi alasan, atau cari byk alasan untuk hidup he..23x

www.broframestone.com

Arjuna Qaseh said...

taman sri andalas?
no rumah berapa?
ahaks,
kite selalu gak turun situ..

Cik Wanie said...

Belum ada rezeki lagi tue,
apapun teruskan berusaha,
insya-ALLAH akn ada punya...
bersabarlah ok;)

Wanie pun tetiba nak jugak anak!!!
huk huk huk

intan izani said...

nisa,
doakan ye yang..

framestone,
anak kawan sy tu aktif, mungkin die sunyi tanpa kawan... bukan sbb anak diam je

aqaseh,
tak tahu pulak nom bape.. sederet ngan umah bini bapak liza hanim yg no 3.. haha (tak tipu)

wanie,
thanx..

Mohd Hafizd said...

semoga dikabulkan permintaan oleh NYA~ amin~

Boo-lah said...

k.intan pegi beraya dgn k.su? xde gambar ke? lama betul xdgr brta drng..!

intan izani said...

hafizd,
mekaseh ye..

bulah,
segan nak amik gambar
btw, minggu depan akak jumpe
drg lagi
nanti akak update k!

en_me said...

muger2 berjaya.. aminn

Arjuna Qaseh said...

haha..
boleh g cari..
dah tahu kat na?
agak2 dia bagi duit raya tak?

p/s:lalu depan rumah jela..
ngehnegh


ada anak t kite nak jadi mak angkat dia okay?

intan izani said...

en_me,
tq..

aqaseh,
alahai...
ayat last itu sungguh syahdu
boleh saja!

fareeNi said...

jangan putus berdoa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...