Friday, October 30, 2009

sakitnye..tak tahan

hari ni
takde mood nak wat apepun
sebabnye
gigi sakit
dah tak tahan sgt ni
dah sapu minyak angin
gune putik kapas tadi
kebas kejap hilang rasa sakit
ni denyut2 balik
nak kene cabut agaknye gigi aku ni

takutnyerrr
aku mmg fobia nak g klinik gigi
dah berkurun tak g
sebab tu gigi sakit agaknye
adehhh... tapi dari derita menahan sakit
aku nak g la
tapi kalau hilang sakit ni
aku fikir dulu la
kot2 sakit kejap je

ada ape2 petua tak nak menahan sakit ni?
aku betul2 tak tahan ni
mencengkam sampai ke otak pulak
kelaparan aku tak makan
sebab makan je sakit sangat
ya ALLAH, sakitnye...
;(

10 comments:

Cik Wanie said...

Samalah mcm wanie,
mmg takut nak g klinik,
x kiralah klinik gigi ke,
klinik apa ker,
apa lagik,
LARIKKKKKkkkkk

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

aduh, siannya. Ingat kesah saya sakit gigi sgt2. Memjawab ptk masa bulan puasa br2 ni. Apa lg blk umah terus buka puasa utk makan ubat tahan sakit je... punya sakitnya.

Bakal mummy. said...

pegila klinik gigi. ms sakit ni dokto takkan buat apa2. dia bg ubat je untuk redakan sakit. pastu dh baik bru dtg balik utk buat apa yg patut. jgn takut la dear...;p


time mcm ni la patut start jumpa dok cek gg. kang dah ada isi, sakit gigi takleh nk buat apa. paling2 tidak pun jumpa doktor n cek sikit2. nk makan ubat takleh. time tu Tuhan aje la yg tau mcm mana...

MamaCira said...

betul bakal mummy tu kate.. kalau preggy x bleh buat apa tuh.. kena tahan je. nak letak ubat kat gigi pun x bleh, apatah lagi makan ubat.

aku 2 malam lepas sakit gak gigi.. sakit gila² punya sakit.. sebabnya hari tu aku asyik makan coklat malam lak aku hantam puding.. ya Allah.. sakitnyaaa.. bedenyut2~!

Nur Syahirah Qahira Binti NOrdin said...

salam..
kak, sy ada beberapa petua..
dulu abg pernah buat mujarab..
tp kena tengok gigi kronik x..

1)letakkan garam kasar kat gigi y sakit tue, kalau gg berlubang,masukkan dalam lubang.

2) berkumur dengan air garam ( garam campur ayaq suam)

3)guna bunga cengkih@bunga lawang @ buah pelaga...letakkan tempat gigi yang sakit tue..

4)cari tanah yang dibuat oleh abah-abah...biasanya banyak kat atap2 rumah..kacau dgn air..dan lumur dekat pipi..di bahagian gg yang sakit tue..

5)ulikan bawang putih dekat ibu jari kaki..kalau sakit gg tue bahagian kanan, letak diibu kaki kir..tapi kena baca surah..(surah lupa lah panjang sangat,mak pun baca buka alquran-nak tanya mak, mak dah takder, tp inilah y selalu mak buat kalau anak-anak dia nangis sakit gigi)

jk semua cara diatas tidak berkesan,,maka akak tahu tempat sewajarnya di mana kan???semoga sakit gigi akak cepat sembuh..

intan izani said...

syira,
thnx
jap g sy try wat lah

NiSa said...

sabar ek.try kumur ngan air garam dulu kalo takut g klinik. sy penah cuba n kurang la sakit tu.

tp better g klinik jgk. takut kejap je. bila DR dah start wat keja dia, ok la.

Mohd Hafizd said...

kene readykan pain killer kat umah~ kalo dah toooo muuccchhh, telan jer..n tido~

ade ubat specific untuk ubat tahan sakit khas untuk sakit gigi~ i used to try it last time sebab gigi berlubang..

so dah cabut already..

norash said...

salam intan..yg norash tau..ltak bunga cengkih..

jiangjiu said...

You must also make sure that it signifies the bond between thomas sabo bracelet you and your partner, who have come from different ethnicity, discount thomas sabo bracelet background and of course have different personalities and way of thinking. And if you are looking for perfect ring then you must also make sure that the ring which have selected for cheap thomas sabo bracelet your bride must fulfil all her requirements in terms of style, design and metal. thomas sabo bracelet clearance You can find host of choices in wedding rings ranging from traditional to modern designs. You can also engrave some personal messages on your ring as a reminder and expression of your lifetime commitment. But no matter whether you are buying wedding rings that are already available in the market or you are designing your thomas sabo charm bracelet own ring it is good to allow your lady to select the ring for herself. This will help in you in your selection and you will be also satisfied that your lady will love the ring. Your lady will wear thomas sabo bracelets uk the ring everyday for her rest of the life. Hence you must make sure that you are selecting the best ring for her. thomas sabo charms bracelet And today you can find that thomas sabo sale uk there are many online jewellery stores offering wide variety of rings for affordable prices and has made the selection thomas sabo jewellery much easier for you. Celtic jewelry designs have a very thomas sabo silver ancient heritage. The history of Celtic Art is fascinating, rich with myth, folklore and mystery.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...