Thursday, October 29, 2009

teringat hobi masa sekolah

aku tibe2 teringat
hobi aku masa sekolah dulu
aku dok hostel dari form1 sampailah form 5
so kehidupan kat hostel
agak jauh beza ngan org dok umah

hobi aku dulu
suke kumpul gambar artis feveret aku
sape lagi
kumpulan bsb dgn britney spears
kalau ingat balik
kalakauu giler...

time tu zaman kegemilangan diorg ni
lagu2 selalu la mainkan kat radio
aku tak main la dgr era ke ape ke time tu
aku dgr radio singapore je time tu
sebab byk lagu omputeh sedap2
radio melayu mana ada sgt

aku sanggup abis duit puluhan ringgit
beli majalah import tu
kdg2 satu magazine je dah rm25 tau
fuiyoo
mmg giler
paling2 sengkek pun beli majalah lime
singapore punye rm5 je time tu...

 pastu tukar2 poster
aku time tu mmg sume artis barat la kenal
cakap je nama
sume tiptop dlm kepala
nsync la, A1 la, sumer2 la
tapi tak ingat la pulak skrg ni

mmg fanatik betul
album bsb ngan britney semua aku beli
siap aku letak gambar nick carter dalam almari aku
dalam frame pulak tu
haha, malu sendiri kalau ingat
;)

aku siap ada buku tebal
buku tu
aku tampal sume gambar bsb ngan britney yg aku kumpul
aku kirenye ada geng sekepala
tapi artis feveret diorg sume lain2
kawan aku si miza suke shane westlife, syu suke 98dgrees
ak plak bsb..
kire kitorg bertiga la yg mmmg dahsyat sikit
;)

buku tu aku dah buang la
skrg ni dah takde perasaan pun
dah lama aku tinggalkan dunia tu
aku pun dah tak tahu perkembangan diorg
yg aku tahu bsb dah tinggal 4 org
kevin dah kuar
tahu jugak lagu2 baru
tu pun gitu2 je
setakat layan lagu je la skrg ni

aku tahu jugak britney dah 'giler'
tapi dah waras balik
heh
mcm2 la

nasib baik aku dah tobat
kalau tak
buang duit je suke diorg
duit aku banyak kuar dulu
beli benda tak faedah

kelakar la kan
kalau ingat hobi zaman sekolah
tapi sweet pun ada
alahai....

moga anak2 aku nanti tak kena jangkitan aku tu
;)












note: miza, adakah kau masih ingat?....

7 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ kalau bawak fail pi sekolah....fail tu siap balut dengan poster BSB..NSYNC...hahhahah....sangat2 sweet kenangan itu....kekkekekke ++

Cik Wanie said...

samalah mcm wanie,
dulu suka kumpul gambar2 artis,
sampai kena marah ngn mama lah:)

hik hik hi

intan izani said...

yanie,
hehe
intan pun sama
mmg dahsyat

cikwanie,
mak intan pun marah
buang duit je

Bakal mummy. said...

ohhh..BSB!!. aku lah fan paling setia suatu ms dulu. warghhhh!!!...

Mohd Hafizd said...

OMG~!!! hoho

sumpah dolu2 mse zaman sekolah menengah form 1-5..artis2 boyband n girband mmg top!!!

spice girls~ bsb, nsync, 98degree, 911, atomic kitten, WESTLIFE, a teen, LFO and my favorite dolu2.. BRITNEY SPEARS!!

beliau sangat cute masa nyanyi lagu "SOmetimes" ...sgt2 suka...

hoho..alamak..sgt obvious la plak..

itu dolu2 lah..

magazine lime, galaxie and print dari internet pon ade~!! hihi

ok stop~

intan izani said...

mummy,
haha
saya pun
bile dgr lagu shape of my heart
siap peluk pic nick
gilerrrr

afiz,
sah kita serupa!
cakap je lagu ape
band ape
sume tahu
eh, tibe2 rase kenangan tu sweet...

hidayah said...

ingat!

super junior!!

lagu2x dorang pon sweet
dance pon best gila!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...