Sunday, November 29, 2009

drama taubat nasuha

jumaat aritu
pas tgk citer nur kasih last
aku tgk drama kat tv3
taubat nasuha


sape yg terus tgk tv3 pas nur kasih tu
mesti tgk gak drama taubat nasuha
pelakonnya sheila rusly, fauzi nawawi dan 3 org kanak2
besera jalaluddin hasan
semua pelakon dpt mmberi penghayatan masa lakonan
sehinggakan cerita tu sampai kepada penonton
syahdu syahdan tgk isteri dan anak2 kene tikam penyangak


cerita tu mmg penuh dgn penginsafan
aku emosi bila ujung part
isteri dan anak2 mati kene bunuh
baru si suami menyesal tak sudah

moral cerita tu
hargaila insan di sekeliling kita sementara masih ada..
kalau dah takde, baru rindu-rinduan
harap byk lagi drama berkualiti dan ada moral value macam tu

24 comments:

kampung blogger said...

hahah cite nie sy tagged tok jadi geng sharing nie kat forum...

♥ juhairah ♥ said...

sedih sgt part yg mase die bkk pintu tu, tgk ank2 isteri die bergelimpangan dgn darah. tambah lg die pasang zikir munajat. mmg terburai air mata jue. huuu..

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

betul sgt2. mmg sedih. saya pun nangis teresak2. bgn pg bengkak dan sembab mata. nasib baik cuti sek, kalaau tak malu nak gi sek.

LORD ZARA 札拉 said...

huhuhu~
best woo~
malas sungguh mau layan citer jiwang2 atau gedik~
citer camni baru syok~

IxoR@ said...

mmg best....sgt tragis bilamana dorang anak beranak kena tikam!

hari jumaat tu...lepas tengok nur kasih, citer ni pula....mmg terbaik!

:)

cik ian@aH Lian~ said...

tengok part last sambil
air mata menitik2...
sedih gila...

intan izani said...

kampung blogger,
oh yeke
best kan?

intan izani said...

juhairah,
haah mmg sedih sgt
dgn background lagu akhil hayy..

intan izani said...

hajah,
intan pun nangis
sampai hubby gelakkan

intan izani said...

zara,
betulla zara
citer camni ada moral
best sikit kan

intan izani said...

ixora,
haah
tak bleh lupe part family kene bunuh
adehh
sahdu sungguh

intan izani said...

cik ian,
haah
sungguh sedih
dgn lagu yg mendayu
rasa tak sanggup melihat

syaf said...

x tgok r...sowwy
heheh

Ram Z said...

(out of topic again...) anak dia dh dua dh...dia ade stay kat putrajaya...

~@k1 is @utuMn!~ said...

xsempat tgk~ =(

~simple~ said...

salam kak..
klau akak igt, akak ada foward emel kat sy (23/4/08)...tajuknya: kalau tak suka pulangkan.sy rs cite 'taubat nasuha' tu amik drp emel ni..even nama watak pun xtukar..bezanya ending dia je..

*klau tak jumpa, nanti sy foward kan balik..

intan izani said...

syaf,
rugi wooo tak tgk

intan izani said...

ramz,
nampaknye kene aktif fesbuk ni

intan izani said...

aki,
adehh sian nye
hehe

intan izani said...

simple/naf,
forward naf
akak nak bace balik
hehe

~simple~ said...

sy foward kt emel yahoo tau..

-aTie- said...

sokong ngan ~simple~ atie pun pernah terbace dlam cerpen on9...ending die je len..yg len sume same....memang ternanti2 org wat drama psl ni..and atlast ade... sedih sgt2...

www.khaizarien.com

Sarah95 said...

akak pun tgk cita ni...sampai merambu air mata kat ending tu.. akak pun pernah baca cerita ni dlm email tapi endingnya depa mati eksiden...tapi memang sedih sgt...harap para suami yg perangai baran cam tu berubah lepas tgk cerita tu..sayang suami akak tak tgk..

intan izani said...

kak sarah,
mmg sedey sgt kan
intan pun dah bace yg email tu
sedey bile tgk kene bunuh
sadis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...