Tuesday, November 3, 2009

ini kisah beg tangan yg membingungkan~

aku ada satu beg tangan
yg hubby hadiahkan sempena raya
so currently aku pakai beg tangan tu la g mana2

selama ni beg tgn aku ok je
tapi satu hari tu
aku g midvalley
so jalan2 masuk kedai pets
masa kuar dari kedai tu
tibe2 tempat scan tu berbunyi2
semua org dok pandang aku n hubby
tapi pekerja kat situ buat isyarat tgn
tanda suh pegi takda apa2
mungkin sebab itu kedai pets
so apelah sgt nak dicuri
(tapi kalau curi kucing gemuk tu, best jugak)
tipu jerr...

kejadian kedua,
masa g mines aritu
aku masuk giant nak cari roti
masa masuk tu tiang scan tu bunyi2
tapi sebab time masuk takde hal la kan

bile kuar bunyi lagi
pastu minah guard tu tahan la kitorg
tadi kat atas bunyi tak?
bunyi, hubby jawab

oh, takpelah macam tu
nanti sy report jela

tapi hubby suh jugak minah tu check
so die pun check la beg aku
supaya taknak la ada yg melihat time tu bersangka buruk

adalah 5-6 org dok menyaksikan kami
mungkin ada yg lalu je time tu n terus blah
mesti fikir
apalah minah ni curi, muke nampak baik
(perasan)

tapi serius,
sejak tu rasa neves giler nak lalu tempat scan tu
nasib baik aritu masuk ca4,parkson alamanda tak bunyi

padahal dalam tu ada apa je
kamera dan brg2 asas lain
aku ingat benda tu cume detect bar code yg tak clear

aku: ayg rasa ada kuasa la beg ayag ni
        nanti ayg nak check out la..

abg: mulela tu nak merepek.. ;)

aku: hehe

agak2 korang kenapa eh
naik phobia gak aku
jatuh reputasi aku sbg muslimah sejati
:)

8 comments:

Mohd Hafizd said...

wah,,cowak gak tuh...ade special material kot manufacturer gune..hoho.

or memang betol beg tuh berkuasa~ hihi

btw, dah ok ke tanah runtuh kt jalan gi rawang tuh?

NiSa said...

ada spell ape2 kot kat beg tu.. hehe...

kat watson's pon selalu gak berbunyi. mmg bikin malu yg teramat. hihu

farah said...

cuba letak gambar beg tu,

nak tgk.

hehe.

:p

mizzyN said...

ada kes yang budak tu lalu kat tiang scanner shopping center mesti bunyi. budak tu siap boleh kawal lagi nak bagi bunyi ke tak, kalau dia kata bunyi maka bunyilah. Tapi kalau dia kata tak bunyi tak bunyi pulak.

intan izani said...

mhafizd,
dah lama tak lalu situ
sejak ada perumahan baru atas bukit
serius ngeri
dah nampak dah tanda2 tanah nak runtuh

nisa,
malu kan?

farah,
nanti intan rajin intan snap eh..

mizzyn,
dahsyatnyer...;)

QQQ said...

beg tu guna kulit alien kot!

mizzyN said...

anyway, i tag uuu.

http://mizzyn.blogspot.com/2009/11/intipati-beg-aku.html

Pakcik Mamau said...

uii..ganaz gak beg ko tu ye..jual kat pakcik leh??hehehehe..mlmpau sungguh kn??hahahah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...