Sunday, November 22, 2009

Lawak petang ahad: fikir dulu sebelum cakap

ubah lawak, tadi post lawak yg tak bape sesuai (kata hubby)

* Sepasang suami isteri yg telah mempunyai 3 orang anak, sedang
berbual sambil menonton TV di dalam bilik mereka. Si isteri bertanya
kepada suami beberapa soalan.

* Isteri : Bang, kalau saya mati dulu, abang kahwin lagi tak?
* Suami : Abang rasa, abang mungkin kahwin lagi. Kerana,
anak-anak kita perlukan orang yang boleh beri perhatian. Makan minum abang
pun adalah orang yang sediakan.

* Isteri : Habis, kalau abang kahwin lagi, abang kasi ke dia
duduk rumah kita.
* Suami : Yelah. Sebab rumah ni mahal, takkan nak biar kosong
macam tu saja?

* Isteri : Abang kasi ke dia guna bilik, kita, toilet kita?
* Suami : Ya yang, sbb takkan abang nak buat bilik lain khas
untuk dia. Nanti bilik ni, membazir pulak.

* Isteri : Abang kasi ke dia pakai almari kita?
* Suami : Ye yang, almari kita ada 4 pintu takkan nak bagi org
lain pulak.

* Isteri : Abang kasi ke dia pakai katil kita?
* Suami : Terpaksalah yang. Sebab katil kita tu baru je beli
sebulan.

* Isteri : Baju tidur saya, pijama dan towel saya?
* Suami : Takkan itu abang n bagi kakak & adik awak. Jadi, drpd tak dipakai, lebih baik kalau abang kasi dia aja.

* Isteri : Handbag saya, kasut saya, golf set saya?
* Suami : Itu tak boleh, sebab dia suka handbag kaler maroon, kasut dia saiz kecil drpd awak, saiz 5, golf set tak boleh sebab dia kidal...

* Isteri: @#$%????!!!!!

9 comments:

sukiminna said...

huhu..yg kali ni ak igt ade pengajaran macam salu..tp xde lak..cis

ak xbape phm sgt pun lawak yg ni..hmmm ape lawak sbnr yg disampaikan ek..

noor afzan said...

ekekke~
kuang asem..

rupenya dah ada calon..

ezzati said...

haha..kantoi..

Mohd Hafizd said...

kuang kuang kuang~ siot jer siap blay hapal warna n kasut awek dia...hihi =p

intan izani said...

suki,
tak paham ke
hehe
ape lah ko ni
maksudnye suami die mmg dah ada calon
curang le maknenye
fhm tak?

intan izani said...

afzan,
tulah pasal
hiks

ezzati,
kantoiiii

intan izani said...

hafiz,
mmg siot laki cam tu

sukiminna said...

oooh..ok2..ahak2..paham2..sbb dia tau saiz kasut hek..shiut..lembab ar ak neh

intan izani said...

suki
hehe
lawak ar ko ni
tu pun tak fhm
jgn mare
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...