Thursday, November 19, 2009

lawak petang: Dua orang kaya dan pemandunya

Suatu hari ada dua orang kaya sedang duduk di cafe, sambil menggosip pemandunya.

Orang kaya I : " Hei, kau tau tak, pemandu aku ini bodohnya setengah mampus ! Kalau kau tak percaya cuba lihat nie."

Terus dia panggil pemandunya si King Kong " King Kong, ini 10 ringgit, pergi ke kedai kereta, dan belikan aku Mercedez."

King Kong pun menjawab dengan sopan,
" Yes Sir !! Right A way !!" Dengan pantas terus ke kedai kereta.

Orang kaya I itu beritahu ke temannya,
" Nampak? Apa aku cakap....dia buat betul-betul"

Orang kaya II : " Haha....itu belum apa-apa, kau nak tengok, pemandu aku lagi teruk dari itu. Biar aku tunjukkan pada kau." Terus orang kaya II memanggil pemandunya Rambo. " Rambo, pergi ke rumah aku, cuba lihat sama ada aku ada kat rumah ke tidak ?"

Rambo: " Yes Sir !! Right A Way !!" dan dia terus cabut ke rumah tuannya.

Orang kaya II beritahu kepada temannya tadi, " Nampak apa yang aku cakapkan ? Dia tak ada otak untuk berfikir, mana boleh aku ada di dua tempat yang berbeza dalam satu masa.

Tdak berapa lama kemudian, kedua pemandu itu bertemu di jalan,
King Kong : " Ehh you know, my boss is very stupid laaaahhh. Dia kasih aku 10 ringgit dan suruh aku beli mercedez di kedai kereta, mana boleh ?? Kau kan tahu sekarang kan hari minggu. Semua kedai kereta tutup!!"

Rambo : " Kau fikir boss kau stupid ha ? boss aku lagi stupid!! Masa dia suruh aku balik rumah lihat, apakah dia ada di rumah.....Padahal dia kan boleh check sendiri telefon je la ke rumahnya!!"

note: bodoh betul rupenye... hehe

6 comments:

~@k1 is @utuMn!~ said...

hahahaha!!
intan, nice article~~
n yup...
aki luvrz purple so much!
nmpk cm kte sme je ske purple! =D

intan izani said...

aki,
hehe
lawak kan
intan suke purple jugak
tapi purple-pink sikit
mix gitu...
heheh

Mr PenyuBiru said...
This comment has been removed by the author.
BULLET said...

lawak2...ko membuatkan bullet cerie skit tatkale mate ni mintak ditutup kerane mengantuk dok depan pc seharian suntuk

intan izani said...

bullet,
hehe
ditambah pulak misi klik nuff yg berleluasa kan
meh gelak sama2.. ;)

sukiminna said...

heheh..masa aku baca separuh awal tu xla lawak sgt

tp smpi part yg driver 2 tu jupe lawak giler kau~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...