Monday, November 23, 2009

salah orang atau .....


aku nak citer satu benda sebenarnye
bagi aku kejadian ni
agak pelik dalam hidupku

kejadian berlaku sebelum aku kawen lagi
ada satu kali masa aku
cuti sem
aku dpe panggilan tepon dari sorg budak laki
dia tepon nombor rumah aku time tu

budak: hello, boleh ckp dgn intan?
aku: intan mana? (kakak aku pun intan jugak)
budak: intan **** (nama aku)
aku: ye saya. sape ni?
budak: ingat tak saya? 
kita jumpa masa kursus aritu
aku: kursus mana satu?
budak: ala, kursus masa kat SSI, 
awk budak SETA kan?
(SSI n SETA dua sekolah kat jb)
aku: haah, mana awk dpt nom ni
budak: kan kita kenal haritu. sombong la awk ni!
aku: umur bape ni?
budak: sama lah, awk ni lupe pulak
aku: yela, tingkatan bape?
budak: tingkatan 5 la
aku: dek, akak dah kat u dah ni. silap org ni
budak: ha??? kat u dah ke? *gelak
ok la kak. sori

aku terpinga2
nama sama
nombor tepon sama
sekolah sama
takkan kebetulan

pelik jugak.
hantu ke?
mungkin ada org saja nak menyakat aku
tapi suara bebudak tu mmg suara budak2 sekolah
plus, mana ada org tahu nombor umah aku
masa kat sekolah jela pakai nombor umah
err,entahla...

saje nak share ngan korang.
;)

13 comments:

sukiminna said...

igt panggilan hangit tadi..hehe

cik ian@aH Lian~ said...

oke2, jom
kita terjah.
kot2 seekers ada penyelesaiannya...
tetibe jer seekers kan...?

Pocket said...

ada orang pekena dia la tu,
'wei hang amik nombor ni, minah ni lawa siut!! dia punya senyum, cair fuuuu'
'haa haaa. bak mai'
'budak skolah SETA, kalau dia tanya,
hang habaq ja kata jumpa masa kat kursus ari tu..:D'

dan budak tu pun try la..
kesian dia..
nasib lah kan..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

dia nak ajak gurau2 manje tu
hehhehe

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

hahah... bebudak~ ske sgt memain

Mohd Hafizd said...

saya sokong pocket~!!! hihi...

intan izani said...

suki,
kalau panggilan hangit tu
glemer gak den

intan izani said...

cik ian,
den dah tepon da seekers tu
tapi takde yg jawab
;)

intan izani said...

pocket,
rasenye la kot
siut je nak main sakat2 den
ingat den budak sekolah ke ape
hiks

intan izani said...

yanie,
manje kah?
heheh

intan izani said...

apiz,
yelah tu kan
nakal bebenau ni

~@k1 is @utuMn!~ said...

ni mmg mEsteri x hengat ni intan!
waa...cm ne 2???

intan izani said...

aki,
tulah pasal..
pelik tapi benar
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...