Saturday, November 21, 2009

toll gate girl


ingat tak drama amy mastura dulu2 tu
eh, bukan,..bukan nak cakap pasal citer tu

tadi, around 9.30malm
kat toll

tol RM1
hubby bagi RM5
balance RM4
(macam ajar add math plak)

tapi minah tol tu bagi balance 3 note singgit
lagi singgit bagi dalam bentuk syiling

hubby tak perasan ada syiling
bila hubby amik
bertabur duit atas jalan

hubby: eh... ada syiling ke?
aku: takpe, abg kutip jap
minah tol: lain kali saya bagi elok2 ambik la elok2!
aku: (aikkk??)
hubby: jangan kurang ajar sgt.
minah tol: (terkedu sambil bagi note singgit yg lain)


susah sgt ke nak berbudi bahasa
penat mcm mana pun kerja
hormati org lain
jangan suka2 marah orang yg tak bersalah
mmg aku geram je minah tu tadi
mungkin die tgh ade problem
tension ke sakit ke ape ke
but, who cares??

plus, sape yg bagi syiling kat tol untuk nilai singgit kan?
aku tak marah cume upset je ngan perangai org mcm tu
sigh.

9 comments:

Pocket said...

dia hangin laki dia jual rumah dia pasal tak mampu nak jaga anak anak yg bertiga tu, n celah celah tu, dia pregnant plak... lagi kna pikir pasal wit, sekarang ni pun dah tak larat nak jaga makan minum,
ikan goreng pun kena catu...
'sorang sekor jer yer!!'
berempat nanti camanaaaaa la nak wat nih,

so excuse her will ya, i know u are better then her in every way :D

tp kalau hubby anda kata ...
'jangan kurang ajar sangat!'
tu dibalasnya balik,
'aku yg kurang hajar? ko tu yg bangang sangat amik wit pun bleh berterabur... bla bla.. loqlaq...'

sila bakar toll booth tu ok..:D
better yet gi culik anak anak dia yg tak kenang dek untung tu dan bakar mereka idup idup dalam booth tu with her standing out side pleading for their life, crying and begging for sympathy.

kernaa mulut badan binasa wooo..

(Kebelakangan ni comment pocket makin 'jahat' la ,, kenapa ya?)

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

adeh~
yg bace ni pon rase terkilan.
padahal iklan budi bhase kemain lagi duk siar.
xphm2 jugek manusia2 zman batu nih. xtgok tv agknye.. hoho

intan izani said...

pocket,
haha
nasib baik die diam je pas hubby cakap mcm tu

tapi mmg small matter la
mungkin kita tak tahu masalah dia or whatsoever
tapi saling menghormati kan tuntutan islam
tul tak pocket? ;)

silent,
betul. susah sgt ke nak berbudi?

~@k1 is @utuMn!~ said...

kn2~~
org kte budi bhsa budaya kita...
isk2~~
nsb ur hubby da sound cm 2..
terdiam dia~
huhuh

intan izani said...

aki,
tulah tak pasal2 je nak sound org
at least g tau la ada syiling
mana kita pasan kan

Mohd Hafizd said...

minah tol tuh bley jer mention awal2, "ade syiling nih, carefull yer, nnti terabur atas jalan"

kan bagus cmtuh~ huhu

intan izani said...

hafizd,
itulah perkara yg sy pk
'nape die tak mention ada cents?'

Husna_Nainy said...

aah mmg cam2..kadang2 kita pun skt ht gak..ceh kata budi bahasa budaya kita..tapi apa jadi ngan rakyat kita skang??

Boo-lah said...

kes sy terbalik pulak..

saya yg selalu bg syiling.. kadang2 seposen suma.. ha baru dia tau nak kelam kabut nak kire.. kehkeh..

ada skali tu berterabur jugak mcm kes k.intan ni.. nak je sy sound 'lain kali sy bagi elok2 ambik la elok2..' hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...