Monday, November 9, 2009

what always stay in my handbag

haritu one of my blogger fren; mizzyn,
tagged aku suh buat pasal ni
apa barang yg selalu ada dalam handbag
so this is it~

benda2 yg memang sentiasa aku bawa
tapi mula2 ni gambar handbag aku
(ingat tak kisah handbag aku yg membingungkan tu, nilah dia..)




this is what insides,


1. purse body glove ni yg aku dah gune dari awal tahun ni

 
2. tisu yg selalu ada dalam beg, useful~



3. make up kit, takdelah makeup sgt pun,
normally,gune after singgah solat katmana2


4. perfume,dah biasa gune avon sebab yakin leh bawak solat
actually ada berjenis2 perfume avon aku gune..



5. pil postan @ pain killer @ubat tahan sakit
selalu je bawa, takut tibe2 hubby sakit kepala ke ape ke
kalau hubby tak tahan selalu telan ni je
(aku susah nak telan ubat, jgn harap aku makan selagi aku leh tahan)



6. kamera cikai, camera ni aku gune since awal2 kenal ngan hubby dulu
simple je, aku tak la addict ambik gambar sgt, cume suke jugak
pakai yg cikai ni pun rasa dah ok.. ;)
tapi kalu dapat dslr, mmg syiok!


itulah ape yg ada dalam beg tgn aku
sebab tu berat
selalu bahu lenguh
sebab macam2 ada
belum benda2 rahsia lagi
selalu paksa hubby bawak kalau lenguh
;)

11 comments:

syaf said...

perghh beg mak datin dah nie

intan izani said...

syaf,
banyak la ko nye mak datin
;)

sukiminna said...

dslr nnt xmuat dalam hand bag cik intan...susoh lak nnt.

Ram Z said...

besar handbagnye...patut r banyak barang...cube beli handbag kecik...yg comel2 jek...mesti x lenguh bahu ko intan...hehehe...

intan izani said...

sukiminna,
tul jugak eh
hehe

ram,
kecik beso
sume saiz aku ada
tapi aku suke henbeg besau
kalau bole sume aku nak sumbat
senang hati
siap kalu travel aku buh bateri laptop sekali~

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor said...

samalah kita. suka guna yg besar. tambah lg dgn marker 2 atau 3 btg, pen semua warna. bila suruh murid ambilkan, mrk akan ckp, beratnya deg cikgu... ada emas ke dlm ni...

starcuz said...

wow..mmg banyak barang2 pompuan ni rpenye..kih3.. Cuz ade tulis entri pasal ni sila2 la bce yer..mungkin ade yg nk ditokok tambah..tp in english..ni link die..huhu
http://socialguides.info/must-have-items-in-a-womans-purse.html

mizzyN said...

woah, apa yang rahsia2 tu? hhahah.

thanks layan tag nie.

Mohd Hafizd said...

ooooo..ada brg nig upenyer..hihi..pepper takdo ke>>>??

intan izani said...

hajah,
hehe, samalah kita

starcuz,
k, nanti i check out

mizzyn,
rahsia tu.. er paham2 jela

hafiz,
tak perlu pepper sebab ada bodyguard
;)

NiSa said...

mcm complete je kan kalo leh bawa beg besar yg ada brg mcm2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...