Tuesday, December 29, 2009

akhirnya handphone pilihan kami...................


di entri yg lalu masa aku minta pandangan readers aku
macam2 suggestion ada
ada yg cakap
blackberry tak best,
ada cakap nokia e72 tak best,
ada kata iphone susah nak gune
macam2 pandangan korang
lain orang tentulah lain cara penilaian
i appreciate all your opinions
thanx so much.



so finally
aku pilih nokia E72
sepakat aku ngan hubby
walau pada mulanye
aku beria nak blackberry
tapi next year aku nak jugak blackberry
berangan~

bila g kat kedai pun
sume sellers suggest nokia

aku personally takdelah in love sgt ngan nokia e72 ni
tapi mmg smart cume aku rasa terlalu nipis
susah nak pegang
tapi kalau dah pakai casing tu mmg smart
haritu aku try wifi
mmg laju berdesup
best jek
skrg kalau kuar leh wifi merata2
yelah kat mana2 pun mudah dpt wifi
tapi kene singgah la tempat makan tu ke ape ke
ada few je yg free2 leh connect

yg paling penting, kamera 5mp
bab tu aku mmg feeling happy abis
kebetulan kamera buat hal
so boleh la ganti kejap
bile masuk lappy pun pic mmmg best

garmin pun dah masuk
so senang
bile try gune mmg cun...
pasni tak sesat2 dah insyaAllah..

setakat ni aku rasa nokia e72 ni mmg dah tiptop
sound best, gambar best
aku tak tahu la cmne
tukang buat henset ni nak canggihkan lagi henset diorg
bagi aku nokia ni dah high tech betul
segalanya ada..
tapi ada gak hp nokia yg lebih murah
tak silap aku expressmusic
around RM1100
yg kameranya 8mp..
kamera lagi best
cume ada kekurangan sana sini sikit2

nokia e72 ni jauh lebih mahal of course
mungkin lebih kepada kepuasan
tepuk dada tanya selera
ituah huaraian tentang henset baru yg dibeli
kepada yg tgh berfikir2 nak beli nokia e72 ni
beli aje lah... berbaloi2... ~

thats it

35 comments:

CaTwOmEnS said...

harga E72 ni berapa awak?

zella said...

hp ni ade camera dpn x??

intan izani said...

catwomens,
yg AP around 1300++-1400++
yg ori set around 1400++ - 1600++

intan izani said...

zella,
ada... sebab ada 3g
;)

BULLET said...

hp ni ade pembancuh sirap x?

-| auM Chak |- said...

yehaaaaaaaaa....
gud gud.....

my choice for yu also...ekekekeke
guna elok2 jgn marah2 baling2 lak..
ekekekeke

ikiqzana said...

sy pun dh beli.. mmg best pki e72 ni.

Mr PenyuBiru said...

e71 pun dah best, inikan pula e72. berbaloi². :D

intan izani said...

bullet,
agak2 ada x?
;)

intan izani said...

eimy,
hehe
tq for the suggestion lalink

intan izani said...

ikiqzana,
best kan?
soundpun syiok

intan izani said...

pb,
ni mesti pakai e71 kan..
mmg berbaloi2

norash said...

best giler dapat nphone baru ek..kalo norash dapat la..mmg berbaloi2 la...

black_mel said...

knp tokey kedai suggest nokia?blackberry ader kelemahan ker?wifi dia laju?blackberry lak ok x?ader tokey kedai tu ckp kelemahan blackberry x?

~0~ said...

best best...

intan izani said...

norash,
mmg best norash
tapi duit yg kuar pun best jugak
hehe

sukiminna said...

huuu..ingat intan beli iphone..:(

intan izani said...

blackmel,
err
masa pegi tu hubby akak terus tny pasal nokia e72
pastu bile kami tanya pasal blackberry
die cakap baik angkat e72
kalau blackberry takde yg ori set melainkan kat celcom @maxis
sebab lain, bb takde 3g~
so rugi kat situ,takleh wat video call

intan izani said...

~o~,
best2...
;)

intan izani said...

suki,
org cakap iphone susah nak handle
org pandai main software sume2 tu mmg sesuai
kalau tak pandai mmg anta kedai mmg sume cas mahal
tak user friendly
tu yg mmmg tak nak amik...
xtahula kan..

noor afzan said...

aduh..kena hold..
x leh beli hset agi..

klik2 dell

sukiminna said...

xdelah..iphone mesra pengguna..byk apps..hehe..cam aku ade jek

fashah84 said...

mmg berbaloi2 ko beli hanset tu coz adik aku mmg pakai hanset yg sama E72..mmg skrg mcm2 hanset yg canggih tp jgn lupa..thanks to Alexander Graham Bell!!!!

syaf said...

yg fentin, aku x mampuu nk beli...sekian

intan izani said...

noor afzan
kenapa kene hold?
pakai ape yg ada je dulu
janji tak rosak
;)

intan izani said...

suki,
hehe
aku dah beli dah pun
kot ada rezeki lain
boleh try usha iphone~

intan izani said...

fazee,
oh adek ko pun pakai eh
leh geng~
hehe...

intan izani said...

syaf,
apa yg penting
kerjasama..
heheh... bukan penting pakai henset mahal utk student

ezzati said...

akk aku bru beli e71..murah sket dr e72...hee..mmg comel la..ske

intan izani said...

zati,
haah e71 pun best jugak
lebih kurg je e72~

lagenda said...

Salam Ziarah.....

Tahniah la dapat juga yang berkenan dihati....Apapun thank kerana sudi melawat blog saya

MiEzA said...

salam...
nice phone! cam lbh kurg yg aku punye jer... nokia 6220c... except aku punya xde wifi.. tp kamera dia 5mp n ada gps... aku pun ingat nk beli yg baru... tp maybe next year kot... yg nie pun br pki sthn.. ok lg... tp ingat nk cr yg touch skrin... so kenela kumpul duit dr skrg........

en_me said...

iphone lagikk mahal perghh.. ehehe

intan izani said...

mieza,
hehe
nice eh?
kalau hp ko dah lengkap
kenapa nak tukar lagi
simpan duit dulu ok...
tp nak ubah selera takpe lah..

intan izani said...

enme,
mmg lagi mahal
tapi lagi susah gune
xmo lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...