Wednesday, December 9, 2009

barang fake?


haritu masa jalan2 kat kl
g masjid india
tgk macam2 la org jual
aku nak cari tudung je
dpt la rembat 2
hehe



byknye barang fake
even LV fake pun ada
sape lah yg nak pakai ek?
mungkin satu kepuasan bg certain org kot
puas bile dpt bawak brand tu
tapi bagi aku
original atau tak
itu lebih penting
mmg beg LV, coach,bonia skrg yg tak ori bersepah
kalau tgk sekali imbas
dah macam ori jek
kalau aku baik bawak handbag yg tkde brand je
lagi ok kot

well, LV will definitely
something yg ramai org tak leh afford
aku tak pasti harga produk LV yg termurah
tapi i heard, paling mahal
boleh cecah harga sebijik banglo

fuiyooo.. mmg tak dapek la den nak menolong
byk lagi cabang duit nak guna
kalau menyimpan semata2 nak pakai LV
tak guno namanya..
i never dream of an LV
di masa depan, kaya raya lak
tak tau la kan

other story, aritu masa g masjid india
dorang leh jual berus gigi oral B
seringgitt...

mak aii..
berus gigi adalah satu elemen penting utk kita
beli sekali bole tahan few months
kalu beli yg singgit
alamat berdarah la gusi
lagi nak gune nama oral B
macam2 org skrg
sape la yg nak beli
benda macam tu kita tak patut sokong
utk apa ada barang fake
tapi kualiti jauh beza??
tapi setakat tshirt adidas/nike fake
aku berlambak je
haha....

(hubby, bile nak belikan handbag coach?hehehe)

26 comments:

sukiminna said...

ntah bawak fake branded kehulur - kehilir peragut nampak ingat orang kaya pastu kena ragut tak pasal-pasal

Shahrin said...

bagi sesetengah orang... jenama adalah penting bg mereka.... tp bg saye klu brg mcm baju ker beg ker tak kisah.. janji senang pakai.... tp klu barang elektronik.. cam kamera ngan komputer... mesti kena ngan brand sbb jaminan dia tu yg penting.. hehe...

intan izani said...

suki,
jauh betul pandangan ko
hehe
bagus2

intan izani said...

shahrin,
agreed~
tapi pempuan mesti lah nak handbag branded
beli yg mampu jelah
carlorino, sembonia.. dll
:)

QieFLy si Dolce said...

yes....saya sngt stuju coz...skang ni walaupun kita beli yang ori branded orang tetap akan pertikaikan qualitynyer....tu yang mcm susah skit

Aidi-Safuan said...

hahaha...i prefer barang tak de jenama gak.takde orang nak kutok~

Mr PenyuBiru said...

mahal betul LV ori ek. tak tau plak aku semahal tu.seb baik wife aku tak mtk LV.hehe

black_mel said...

LV tu nama panjang dia aper?biar betul harga sebijik banglo?salut emas ker?

intan izani said...

Qiefly,
kdg2 brand dia tu wat mahal
produk tak berbaloi

intan izani said...

aidi safuan,
haah betol2

Mohd Hafizd said...

beg jenama fendi taknak ke? hehe

intan izani said...

pb,
kalau wife ko mintak
ko g mogok makan 100 hari tau
hehe

intan izani said...

black mel,
LV-louis vuitton
mahal kenapa
entahlah
mungkin sebab pure leather kot
atau mungkin sebab pakai kulit dinosour
kan susah nak dpt
;)

intan izani said...

hafizd,
brand fendi susah sikit nak dpt kat sini kan...
tak tau katne butik die

chah~ said...

i lbey suka guna barang yg x nmpak brand nya. yg brand nya xde laa tpampang besar kt lua.. haha. skang ni kalo guna yg ori pun, orang ttp kate kite punya tu fake.. sbb da blambak brg fake yg sbijik cm ori skang ni.. hihue.. ;)

~0~ said...

memasing punye pendirian...

Zat said...

Barang fake, tapi murah bagi yang tak mampu beli mahal2.huhu

:(

ezany said...

beli tudung guna duit nuff ker.. hehehe..

mmg byk pun barang fake skang ni.. dlm shopping complex besar2 pun dah ade..

sukiminna said...

belilah acer..panas dan bateri tak tahan lama.

acer ada handbag tak..kalau ada handbag, handbag dia pun panas seh

intan izani said...

chah,
beli ikut kemampuan saje
brand itu belakang kire

intan izani said...

~o~,
ye betul
ini just my very own opinion

intan izani said...

zat,
kalau tak mampu
rasennye baik beli jenama yg lain
kenapa perlu pakai LV fake?
anyway... terpulang

intan izani said...

ezany,
taklah
pakai duit suami lah
heheh

intan izani said...

suki,
aku pakai lappy acer
bateri mmg dah tak bole gune pun

Redbloodsnow said...

same lah kte intan. z pun never dream of LV. rasenyer harge LV yg termurah 5K above if im not mistaken. kosa mak nak beli noks..hehehe

beli jek mane brand yg mampu kte beli kan intan kan. Zie x support sgt fake item...sekali 2 kali pakai, dah rabak bagai. waste of money je kan :)

intan izani said...

zie,
haah betul2
macam segan pun ada
better pakai brand lain2
sebab kalau pakai LV org mmg tak caya itu ori

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...