Wednesday, December 23, 2009

facebook vs friendster



friendster


facebook

sejak facebook dah popular
friendster dah semakin terabai skrg
kesian pulak aku kat friendster ni

baru-baru ni kat tv
tnjuk pengasas friendster
skrg tgh gigih mengembalikan zaman kegemilangan fs
dah ada game, dah tukar layout
macam2 la

kelebihan facebook ni
mcm kita mudah nak berkomunikasi
ngan fren2 kita
ada ruang chat plus
kita rasa bile kita letak apa2 status
kdg2  org respon
so mcm best lah

friendster pun sebenarnye cool jugak
colourful lagi, skrg ni dah ada game
fun jugak
tapi semakin ramai yg fs nye dah tak dibukak
maka, aku pun secara otomatik beralih ke facebook
tp facebook mmg lagi coool sebenarnye
tak perlu susah payah nak letak pasword nak add kawan kita
layout pun simple...
game pun best2..

tu je nak g tau..
facebook-ing mmg fun ;)
tapi jgnlah lupe jasa friendster yg telah menemukan
kita dgn kawan2 lama terlebih dahulu
cehhh.... 

18 comments:

zella said...

dua2 pun dh terabai sejak2 bz ngan blog ahhaha

zack zukhairi said...

sebab frenster tu colorful la aku malas nk bukak. macam budak-budak.

BULLET said...

huwaaaaaa, nape bukn bullet yang first komen...nanges jap la...huwaaaaaaaaa...cik intan add la bullet kat fb ye...huwaaaaaaa...pastu jadi jiran kat fv...huwaaaaaaaaa

ocha said...

1)blog
2)facebook
3)email

friendster=dikala dh xde bnda nk bukak dh..=D

rafaiz benitez said...

yeahh. da delete friendster.
haha

intan izani said...

zella,
blog mmg keutamaan kan..
hehe

intan izani said...

zack,
heheh
org laki tak suke
pempuan suke kalerful
;)

intan izani said...

bullet,
hehe
dah add pun
tak main la fv
penat sebab da bukak cafe
tak terjaga dua2
hehe

intan izani said...

ocha,
samalah kita
sebabnye sume kawan2 da lari ke fb

intan izani said...

rafaiz,
mak aih
siap dah delete lagi..

Farhana said...

Haah.. Saye pun dah lame tak bukak frenster.. Sbb kawan2 dh rmai brhijrah ke FB.. Huhu.. Tapi mmg frenster dh maju gak skang.. ;)

~ krane frenster laa mcm2 saye dpat, kawan lama, crush.. Haha..

Dak Wan said...

Yup, fs dgn facebook teman tetap pilih fs. Sebab facebook tu israel@yahudi@zionis punya.

sukiminna said...

@Dak Wan:
facebook aku xde.
FS boring jek..sbb ramai yang xkenal pun add aku..

@intan & sume2
bos, macik2 aku sume men fb.they said fb are for people searching for lost contact, friends..but fs is for searching new frens..haha..aku xtau nak komen ape..tp nmpk cam btul..

so korang rasa camne?

syaf said...

batul 2...setuju tapi disebabkan yg ade myspace n frenster 2 ade fb tu yg buatkan fs ngan ms terabai.....yg penting fb memang ok

intan izani said...

farhana,
wah siap dpt crush
awwww

intan izani said...

dak wan,
mmg betul
tapi apakan daya
sume sokong facebook

intan izani said...

suki,
betul2
fs aku pun ramai tak kenal
tapi ok jugak
dpt ramai kawan baru
sampai skrg rapat lagi

intan izani said...

syaf,
betul2
fb leh tgk ape kawan2 buat
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...