Thursday, December 24, 2009

iphone @ blackberry?




hubby plan nak grab one
purpose utama-nak gps
takmo sesat lagi pasni
iyee... kami masih takde gps
kesian....
selalu sesat cari umah sedara...sigh~
sebab lain-handphone aku dah naik gile
so nak tukar jela...

plus, because i suke blogging, facebook-ing
suke blogwalking
had fun surf internet
internet freak gaknye..
so nak cari hp yg boleh online 24 hours
:)

so, sape2 ada suggestion
gune iphone @ blackberry
@ nokia e72?
leh share experience tak..

which one?
kalau blackberry
model mana yang the best eh...?

update: i still need kalian punye opinion... 
tapi the question now is nokiaE72 or blackberry? 

53 comments:

sukiminna said...

wohaa..blackbery storm..
iphone pun best gak..
tapi dua2 aku xmampu beli.haha

intan izani said...

suki,
bb storm best
tapi storm pun byk model
tak tau mana satu the best
mmg skrg tak mampu
ko kan study lagi... :)

PutRi Amani said...

pu3 suggest bb storm...berbaloi2

LORD ZARA 札拉 said...

iphone~

sangat compatible~

Gieyana said...

woww..blackberry canggih tue!

intan izani said...

pu3,
berbaloi2 eh..

intan izani said...

zara,
tgh survey iphone jugak ni...

[z@ck] said...

blackberry!

intan izani said...

gieyana,
boleh cek blog dimana2
ceh...

intan izani said...

zack,
eh?
mmg tgh berat ke arah blackberry ni
cume tgh cari best model

Pocket said...

Perlu sampai ke I phone ker hanya utk nak berGPS?
katanya banyak handphone dah buleh GPS skrg sebab buleh tahu dimana anda berada and buleh tag gambar yg anda amik tu actually dimana,

cuma tak der navigator software tu jer,
so katanya kalau buleh download navigator soft tu, memang buleh jer jd navigator henpon anda...

tp leceh kan..
so i vote for I phone!!
pasal blackberry ada perasaan office use:D

intan izani said...

pocket,
takdelah
gps itu hanya satu alasan yg tak kukuh rite...
saje nak tukar hp actually....
kalau betul mahu gps, boleh beli gps saje pun ada kan..
anyway thanx..

wan2911 said...

wow..kaye raye akak..hehe
i think..iphone 3Gs la paling superb, laju bedesup..hehe
rege pun kencang jugak la. tapi ketakbesan iphone ni, bluetooth die cume boleh pakai kat accesories apple je. pastu kene rajin blaja la macam mne nak install software2 dlm tu, kalau suh kedai watkan beratus kene cas nnti. bb xtaw lagi, lom penah godek2...kalau akak nak detail pasal handphone2 ni sy sugest akak usha http://www.mobile88.com/ kat blog ni tmpat orang bincang, komen, hentam sume jenis phone yang ade.

wan2911 said...

macam sy pkai n79 pon da lengkap sumenye, kamera power, gps ade, pastu install garmin lagi makin best la nak bawak jalan2..hehe
skrg pon hrge da makin murah kot, kalau beli iphone 3Gs da boleh dapt 4 bijik n79..kui3

intan izani said...

wan, thanx for the info...
akak memang ngah survey..
hubby suggest beli E72..
so skrg ngah pk nak blackberry ke E72 ke atau mana2 yg ok~
thanx again
akak nak g check website tu..

hawanasir said...

hehe. sorry lambat tinggal komen. and first time tinggal komen pun. so, salam :)

kalau nak pilih antara iphone ngan blackberry, pilih blackberry. sebab pengguna iphone selalu je tukar balik blackberry. tapi pernah dengar pengguna blackberry tukar iphone? hehehe. senang cerita paling reliable bb.

tapi bb storm, walaupun bergaya, bukan pilihan terbaik. kuat makan bateri. serious. blackberry bold 9700 is a better choice. cantik sgt! 3g lagi tu (kalau mampu dah beli dah T_T)

okay tu je. hehehe. bye.

intan izani said...

hawanasir,
TQ2..
siang tadi macam nak beli e72
malam ni rase nak pakai bb balik
baca komen ni
lagi nak pakai bb
mmg taknak amik storm pun
katanya bateri tahan setengah hari je
kalau asyik ym, emel sume~

sukiminna said...

hoho..nape nokia x temasuk ek? nokia pun ada navigator jugak kot..few models

intan izani said...

suki,
E72 tu nokia la..
:)

hawanasir said...

oh tidak tidak. i tried e72, it felt like something's missing. i don't know what, tapi definitely something's missing. lagipun nokia ni emmm kurang reliable sikit.

sorry to say, tapi assembling cost untuk nokia sebenarnya sangat rendah berbanding dengan price yang ditawarkan, and thus nokia jadi tak berbaloi untuk dibeli dengan harga mahal. rasa macam ditipu. and senang rosak for that. tapi tu la, maintenance murah. kalau bb, maintenance mahal, tapi memang susah rosak pun, so.... hehehe.

and and, have i told you? I am IN LOVE with semua blackberry yang ada trackpad! cool sangat! :D

intan izani said...

hawanasir,
oh really?
sebab ada my fren cakap bb sucks
and die suggest e72
but then ada sorg member lain ckp
pakai e72 feeling sama mcm henset biase
tapi pakai blackberry feel lain....

Roslan said...

vote for iphone..kalo black berry plzzz la tolak tepi...setakat bergaya fucntion kureng..tp now sy pki nokia 5800 xm jauh lebih baik dr blackanggur tuh.. e72 jauh lebih baik dari blacktelor tuh..s plg tak suke black berry dan kelebihan hanya push up email dan basic internet... pnh gune iphone n97 e72 n5800xm ...4 tu mmg terbaik..blackberry? tolak tepi plzzzz...tlg tolak tepi..totally usless...

mizzyN said...

uuuu new phone

en_me said...

me pakey iphone 3g jerrr.. ehehe

black_mel said...

nak cuba blackberry...sy nak beli jugak kak tapi tak tau bila...hope bole beli pkai duit nuff nie..hehe...nokia x minat sangat sebab dah lama pakai nokia..lagipun function nokia bnyk yang sama jer...

intan izani said...

roslan,
iye ke?
adehhh
bingung ni
hubby pun tanya ofismate ckp baik amik e72
kalu facebook, blogspot sume kire ok lah ngan e72?

intan izani said...

mizzyn,
saje.. leh update blog dimana saje

ezzati said...

iphone comel..
blackberry menawann..waaa..dua2 cantek..(x membantu langsung kan..huhu)

intan izani said...

enme,
hp daku takde skrg takde 3g pun
nokia 3230 tapi ok je gune
cume skrg byk problem

intan izani said...

blackmel
tulah pasal
akak kalau bole malas nak nokia
tapi hubby da kata amik nokia pulak
sebab kawan ofis da hasut
adehhhh

intan izani said...

ezzati,
huhu
tu la masalahnye
tapi skrg iphone da tolak tepi
org ckp iphone software kene beli
ntah ape la
tp kire tak user frenly...

Roslan said...

haha blackberry useless...tu jer..e72..garmin gps pun leh pki..free je..tutorial ade kat blog saya..kalo iphone mmg bagus..tlg la jgn amik blackberry..sekadar bergaye lebih je..function tarak manyak

e72 5mp tu..memory dlm pun besar leh support memori luar besar gak..plus more speed up on internet surfer..better then black berry..n5800 speed pun better dr blackberry...BLACKBERRY USELESS! TUJE

intan izani said...

roslan,
tulah tgk kamera e72 tu 5mp
tu yg rasa cam nak amik yg tu gak...
n5800?
leh survey jap..

syaf said...

aku pakai nset murah + buruk jerk...sesat??? aku redha sajor...hahah

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

kalau saya diberi piluhan antara iphone 3gs ngn black beery saya saya sebat je iphone...function dia banyak dan memamng berbaloi...

shahdiana said...

wah..banyak btoi komen..so..intan dah buat decision nak beli yang mana satu ke???sebenarnya orang2 kita ni penuh dengan ilmu kan..bila diorang kuarkan ilmu tu takut membacanya..bab2 phone ni yana memang tak pandai pun...

intan izani said...

syaf,
ko mude lagi
lum keje kan
tak payah mengada pakai hp mahal
;)

intan izani said...

arif,
tapi org kata iphone utk yg terror software,teror install mcm2
i bute it la..heheh

intan izani said...

yana,
tak tahu lagi
mcm nak amik blackberry curve
tp member hubby suh amik e72
oh tidak... tak tau la...

shahdiana said...

adik yana pun amik e72..bagus kot phone tu..sebab adik yang expert sket sal phone amik makna kata phone tu memang ada kualiti la...

shahdiana said...

yana tengah exited nak tunggu entry intan tentang phone baru tu ek...

intan izani said...

yana,
hehe
nanti hujung minggu ni intan nak cari
next week intan update citer hp tu eh
hehe.. yana tunggu tau... hiks...

Mr PenyuBiru said...

nokia e71 pun ok gak.seme ciri² ade.lagi murah dari e72.

wan2911 said...

nokia kalau nak web surfing x best sangat la kak, sy suggest akak amek htc droid...hehe :p

intan izani said...

pb,
oh da tgk da e71
member pakai...
boleh jela, tapi baik amik e72 kot
update sikit kan..
tapi hargapun update jugak

intan izani said...

wan,
tulah pasal
nokia macam tak best nak surf kan
tapi kamera 5mp tu
tu yg rase cam nak beli
sebab kamera best
htc tu da nengok jugak
tapi tak tau la nak ckp
hehehe

Shikhin Ishak said...

intan,
lawatan balas ;p
kalau BB,better ambik bold kot.
iphone rasanya banyak problem lagi lah.apa2 pun i pakai e72 so far best gak.

sukiminna said...

eh awal post ni ritu ade ke nokia tu..aku mula2 cam nampak iphone vs blackberry jek..

klu nokia vs iphone.aku sure amek iphone punyek..hehe..

sukiminna said...

adeh silap tgk lagi...

ko decide nokia72 vs blackbery pulak..adeh..

e72 bos aku pki setakat ni ade problem suke reset..maybe phone dia jek kot malfunction.
blackberry xpenah lagi jupe member aku pki.so xley nak komen

intan izani said...

shikhin,
i macam nak amik e72
becoz of the kamera
tapi bila fikir nak surf tenet
bb much better
so tak tau la...

intan izani said...

suki,
dari awal lagi aku dah letak e72 tu
skrg mmg nak amik between e72 @bb
tapi entahlah
kalau amik bb kene amik pakej celcom sekali baru best
kalau tak baik gune wifi je
beli e72 sudah...

-| auM Chak |- said...

i just rembat samsung JET pas pening nk rembat iPhone atau Aino sony...huhuhu

kalo intan nk ok better SATIO sony
kalo blackberry lupakan jek intan
sbb eimy der tya pro hp nie kat ofis ms nk beli
which one the best
dia kata kalo nokia ambik E72
the best......compare than blackberry --> lupakan jek
sbb blackberry mmg cool but connection poor

if nk touch screen sepenuhnya
samsung JET best...huhuhu i do!!
sbb sedang gunanya...perghh sempoi..
yg penting cari yg tak payah heng intan...

my choice for yu frenz = Nokia E72

intan izani said...

eimy...
thank u lalink
mcm best je samsung jet tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...