Saturday, January 31, 2009

johor vs kelantan

sorry la aku teremosional kat entri bawah ni

aku mmg panas hati dari dulu lagi pada lecturer aku tu
bukan sebab die tak bijak
tapi sebab die tak bijak tapi buat2 bijak

oh ye
aku baru balik dari kelate ni
baru buat kenduri belah laki
lambat sikit buat
bagi laluan pada musim tengkujuh

banyak pengalaman baru jadi warga kelate ni
nanti aku cerita kat next entri

tapi satu pengalaman yang tak leh lupe
ramai family aku
tak lalu makan sebab makanan kat sini
terasa gula dalam masakan
tak lah manis sangat
tapi bagi kami yang masak tak letak gula
rasa tak lalu

apetah lagi makan bihun goreng yang suppose to be pedas
tapi turn to be manis

faham-faham jelah
anyway
g kelate ni
best la nak jalan-jalan cari barang rumah
barang dapur
kain baju...

nak layan blues kat pantai cahaya bulan pun sedap gak..
nanti aku upload gambar familyku kat kelate
first time tu...
nama je satu malaysia
singapore dah sampai
tapi kelate baru je sampai
hehe.....

Thursday, January 22, 2009

bodoh

aku baru pas gaduh ngan pensyarah aku

die suruh aku buat lain
bile aku datang
die mintak bende lain

plus, die nak bincang tentang cara masuk dalam spss
giler aperr??

nak tahu kenapa aku sakit hati sangat
because
benda tu sangat simple and sangat senang pada aku
bahkan aku tahu aku punyer ilumu tentang spss jauh lebih hebat dari die
dan die suruh aku bentang benda bodoh tu????

aku tak faham kenapa die boleh jadi lecture...
aku amik kelas SPSS dari pakar spss
and aku dapat excellent result

bodohnye die nak suruh aku tunjuk basic step tu
bodoh giler
and now i had to go

die tinggikan suara
and so do i...

aku tak tahan!!!!

sabar...

nak update ape ek???

bleh tak nak cerita pasal perasaan tgk juara lagu aritu?
dah basi ke??

tak kire, nak jugak citer..hehehe

actually aku sangat puas hati dengan keputusan juri tahun ni
sebab faizal tahir mmg layak menang
dan MUH pun layak bergelar juara lagu
nyanyi semangat gilerr
sampai meremang bulu roma tgk..
tul tak?

actually mule2 sebelum tgk
aku mmg harap estranged menang
tapi sebab malam tu diorang nyanyi cam tak semangat
so mmg patut tak menang
oopps..

bab etnik kreatif tu
aku no komen
bagi aku semua tak best..

ok another story
pas kawen ni rasa banyak betul dugaan melanda
entah kenapa

bukan dari segi hubungan dengan suami
aku mmg happy ada suami tersayang
tapi aku banyak diuji dengan dugaan lain

mungkin Allah sedang mengajar aku erti sabar
aku redha...
jikalau apa yang berlaku mampu menjadikan aku lebih dekat denganNya
aku redha...

macam ape lak kan?
takde ape2 actually
cume aku hilang beberapa barang kesayangan aku
sangat sangat sangat aku sayang
sejujurnya 3 barang dalam masa 3 bulan
dan please dont ask me what is that

aku tak nak bagitahu sesiapa sebab
it hurts me alot

anyway
nanti aku update lain

pray for my success
abis study ni
nak kerja kuat2
nak kumpul duit
beli semula apa yang aku hilang

tapi yang pasti
kejadian ini
lebih mengajar aku erti kesabaran...
yang diuji pasti disayangi........

insyaAllah.............

Wednesday, January 7, 2009

i wish......

bile bukak blog ni
rasa macam boring je kan
i know my blog dah jadi boring
jarang update
cerite pun tak best
kan?

ni nak tulis ape pun tak tau
jadi blur
org lain cerita macam2
bile kita jarang bercerita
once nak wat new post
tak tau mana nak start
mana yg perlu dicerita atau sebaliknya

skrg dah masuk tahun 2009
a year older

tahun 2008
banyak kenangan terindah buat aku
tahun yang menyatukan aku dan suamiku secara sah
itu antara kenangan yang amat manis

yang pahit
tentu ada
tak perlu diceritakan...
what past is past
ambik sbg pengajaran...
itu asam garam kehidupan
mahu tak mahu
kene lalui
kan??

tahun 2009 ni
aku berazam jadi isteri yang baik
taat pada suami
dan berdoa dapat membina sebuah keluarga bahagia

aman, damai
dan paling penting
lebih mendekatkan diri kepada Allah

makin hari makin sayang kat suami
tak sangka
perasaan sayang pada suami ni
sesuatu yang luarbiasa rupanya...

indah buat yang tahu menghargai....

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...