Friday, October 30, 2009

join catcheye



media pengiklanan yg baru dilancarkan
tapi dah ramai yg masuk
masing2 nak buat duit nampaknya

aku pun sama..heheh

nak join?
klik sini
siapa cepat dia dapat
hehe...

sakitnye..tak tahan

hari ni
takde mood nak wat apepun
sebabnye
gigi sakit
dah tak tahan sgt ni
dah sapu minyak angin
gune putik kapas tadi
kebas kejap hilang rasa sakit
ni denyut2 balik
nak kene cabut agaknye gigi aku ni

takutnyerrr
aku mmg fobia nak g klinik gigi
dah berkurun tak g
sebab tu gigi sakit agaknye
adehhh... tapi dari derita menahan sakit
aku nak g la
tapi kalau hilang sakit ni
aku fikir dulu la
kot2 sakit kejap je

ada ape2 petua tak nak menahan sakit ni?
aku betul2 tak tahan ni
mencengkam sampai ke otak pulak
kelaparan aku tak makan
sebab makan je sakit sangat
ya ALLAH, sakitnye...
;(

Thursday, October 29, 2009

teringat hobi masa sekolah

aku tibe2 teringat
hobi aku masa sekolah dulu
aku dok hostel dari form1 sampailah form 5
so kehidupan kat hostel
agak jauh beza ngan org dok umah

hobi aku dulu
suke kumpul gambar artis feveret aku
sape lagi
kumpulan bsb dgn britney spears
kalau ingat balik
kalakauu giler...

time tu zaman kegemilangan diorg ni
lagu2 selalu la mainkan kat radio
aku tak main la dgr era ke ape ke time tu
aku dgr radio singapore je time tu
sebab byk lagu omputeh sedap2
radio melayu mana ada sgt

aku sanggup abis duit puluhan ringgit
beli majalah import tu
kdg2 satu magazine je dah rm25 tau
fuiyoo
mmg giler
paling2 sengkek pun beli majalah lime
singapore punye rm5 je time tu...

 pastu tukar2 poster
aku time tu mmg sume artis barat la kenal
cakap je nama
sume tiptop dlm kepala
nsync la, A1 la, sumer2 la
tapi tak ingat la pulak skrg ni

mmg fanatik betul
album bsb ngan britney semua aku beli
siap aku letak gambar nick carter dalam almari aku
dalam frame pulak tu
haha, malu sendiri kalau ingat
;)

aku siap ada buku tebal
buku tu
aku tampal sume gambar bsb ngan britney yg aku kumpul
aku kirenye ada geng sekepala
tapi artis feveret diorg sume lain2
kawan aku si miza suke shane westlife, syu suke 98dgrees
ak plak bsb..
kire kitorg bertiga la yg mmmg dahsyat sikit
;)

buku tu aku dah buang la
skrg ni dah takde perasaan pun
dah lama aku tinggalkan dunia tu
aku pun dah tak tahu perkembangan diorg
yg aku tahu bsb dah tinggal 4 org
kevin dah kuar
tahu jugak lagu2 baru
tu pun gitu2 je
setakat layan lagu je la skrg ni

aku tahu jugak britney dah 'giler'
tapi dah waras balik
heh
mcm2 la

nasib baik aku dah tobat
kalau tak
buang duit je suke diorg
duit aku banyak kuar dulu
beli benda tak faedah

kelakar la kan
kalau ingat hobi zaman sekolah
tapi sweet pun ada
alahai....

moga anak2 aku nanti tak kena jangkitan aku tu
;)












note: miza, adakah kau masih ingat?....

Wednesday, October 28, 2009

seram


korang,
aku seram betul la
nak tau sebab ape
semalam tak boleh tido

nak tau sebab ape tak?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sebab aku jumpe blog budak ni
budak yg aku pernah ceritakan dulu
yg aku meluat tahap gaban tu

camne dia pun leh ada blog
ingatkan dah takkan jumpe die kat mana pun
tp aku takleh la letak link dia kat sini

harap2 dia tak jumpe blog aku
tak sanggup aku die baca blog aku
kalau die baca blog aku
aku tendang je keluar
heheh

tu je nak citer
aku bukan tak leh tido sebab dia
tapi sebab tak leh tido
malam tadi..so online jap
tu yg aku terjumpe blog dia

dahsyat
siap ada blog tu
meluat den....

die giler politik
byk citer pasal politik je kat blog dia
pastu takde awek lagi smpi skrg
haih
dah tua2 pun nak enjoy sakan...

jgn la die jumpe aku kat alam maya ni
bencikkk...
;)

note: tak baik benci2 eh, tapi nak wat cmne.. nak benci jugak...heheh

Tuesday, October 27, 2009

99 hari tanpa nasi


 sekadar gambar hiasan

99 hari tanpa nasi??
korang sanggup ke tak?
bunyi mcm dahsyat sgt..

actually, ada satu blogger ni
kak zel, dia buat cabaran
utk sesiap join bersama2 dia ni
utk puasa nasi selama 99 hari
ramai betul yg join

aku pun mcm nak join
berangan2 nak turun jadi 46kg balik

tapi bila fikir 99 hari tu
mampu ke aku?
9 hari pun aku tak larat aku rasa..
kalau aku dok sorang boleh jugak aku gagahkan diri
tapi disebabkan aku kene masak nasi n lauk
setiap hari utk hubby
mau nya aku xdapat mengawal nafsu aku

tapi kalau join syok nye
sure di hujugnye aku dah jadi 40 kg agaknye
heheh

kalau aku cakap kat hubby
sure die tak setuju
sebab dia tahu aku ni kuat makan
silap2 satu hari pun tak lepas

tp mcm tercabar jugak
walaupun aku skrg masih bmi yg ideal (cehhh)
tp disebabkan dulu
aku dah biasa dgn kekurusan
maka aku nak kembali ke pangkal jalan rasenye
lagipun bukan saje yg montel2 join
malahan yg tambah bberat bdn sikit pun join

kalau korang nak join
klik sini...
paling lewat daftar 5nov

kalau join dpt jadi kurus mcm si scha ni mmg berbaloi2...





aku patut join ke tak?
emmm.....

Monday, October 26, 2009

jumpe kawan-kawan lama....

semalam,ahad;
aku wat majlis sikit kat rumah
saje sempena cukup setahun perkahwinanku
jemput kawan2 uni makan
rasa best sgt2
ada yg dah 2 tahun aku tak jumpe
ish2, tak sangka diorg semua dtg

pagi2 pas subuh
aku dah bersilat kat dapur sorg
later, hubby tolong
nasib baik ada laki pandai masak
dah aku penat, hubby tolong
resepi tak la byk
memadai la utk jemputan aku
tak ramai pun, jemput geng2 sekepala je
ramai yg masih anak dara
dan ada gak mak dara
heheh

menu;
kari ayam
roti jala
bubur jagung
nasi
mi goreng
sambal ayam

walaupun penat jugak masak and then mengemas
tapi hati rasa gembira
jumpe kawan2 kesayangn
enjoy some of the pics...


 

harap dpt jumpe diorg lagi...
;)

Saturday, October 24, 2009

tadi awak cakap.....

semalam, (jumaat) pagi
sebelum hubby g ofis
around kul 7.15 pg
lalu sorg bangla depan umah
die membuat isyarat tgn
yg bermaksud
nak potong rumput atau tak


so hubby cakap 'dtg esok'
besok? sahut bangla itu lalu mengangguk
bagai org mengantuk disrorongkan bantal
kebetulan, sudah beberapa minggu
tak berkesempatan nak potong rumput
(eh, mcm nak buat karangan pulak... heheh)
sebab sibuk berjalan kesana kemari
musim raya katakan...

pagi tadi awal2 pagi around 7.30
bangla tu dtg
kebetulan masa tu aku tgh buat sarapan

so hubby tanya
'harga berapa?'
'suka hati'
'mana boleh suka hati pulak, biasa berapa'
'suka hati, bagi saja berapa'
so, bangla tu pun terus aktiviti memesin rumput umah aku

aku tanya hubby
'abg nak bayar berapa, 5 ringgit dah..'
'eh, sikit sgt tu, abg bayar rm10 la, ok tak?'
'ok la tu... umah cu pun rm5 jugk'
masa tu aku refer rumah makcik aku
rumah taman jugak kat ulu lanagt
pun rm5 je
so sebab area umah aku agak besar dari umah makcik aku
so aku rasa rm10 tu berbaloi2
siap tanya mak aku nak bayar bape
mak aku cakap rm10 tu dah untung sgt dia

so bile dah setel sume
hubby hulur rm10 kat bangla tu
bangla tu cakap
'rm50 la.. sy potong dalam2 ni..
hubby pun pelik, mahalnya!
eh melampau la ni
aku dari jauh angin je
tadi dia cakap suka hati
tibe2 demand pulak
'td awak yg kata suka hati...
'awak tak boleh la mcm ni, kalau sy tahu 50, taknak la saya
mahal sgt, bukan luas pun...'
'biasa org bayar 50/70.. '
'eh, takde2, nah 25'
awak ni nak tipu saya la ni'
tadi kata suka hati, pandai guna taktik kotor
bangla tu dok geleng2 kepala
'takpa2.. '
die boleh taknak amik duit tu selagi tak bayar 50
aku rasa macam nak naik je tgn kat muka dia
aku dok jauh time tu
dgr hubby runding harga je

'ni last sy bagi 30..awak g balik'
hubby pun terus tutup pintu
sakit hati

ape pendapat korang
patut kena lempang kan?
heh.

nasi lemak dan kfc dicampur nur kasih

tadi, aku masak nasi lemak je utk makan malam
sebab baki santan wat lauk semlam masih ada
so gune la buat nasi lemak
jimat... ;)

then, hubby kol masa otw nak balik dari ofis
'i have something special for u.. surprised....'
tibe2 nak surprise2 kan
rupe2nye hubby belikan kfc utk aku
saje katanya
sukee...
mcm dah lama tak makn


 


then, tadi layan nur kasih
kali ni
mmg geram tul tgk perangai si sarah
busuk betul hati dia
sanggup mengapi2kan org
melaga2kan org
sian aliya
aku geram je nengok

tadi jumpe sinopsis full citer nur kasih
tp mals la nak baca
tak surprise pulak
even dah tahu few ending nya

itu je nak citer
malam ni rasa sunyi sgt
semua blog pun cam sunyi je kan
mungkin sbb hubby dari tadi tido
pas smyg je tido
penat harini bz meeting
penat otak berfikir
;)

k la, gud nite semua...
errr.. gud morning kot..

Friday, October 23, 2009

perasaan tak best



pernah tak korang rasa satu perasaan 'tak best'?
cmne nak cakap eh..
tapi korang akan rasa sunyi yg pelik..
walaupun sebenarnya tidaklah kita bersedih atau ape time tu
tapi tibe2 hati jadi macam tak sedap sgt
sedih+sunyi+pelik
macam tak best sgt

aku ada perasaan ni sejak kecik lagi
i mean, start masa sekolah
perasaan ni jarang2 dtg
dtg lebih kurg, sebulan sekali
dua bulan sekali
atau setahun sekali
it depends.... 
bila dtg pun ia hanya kejap
mungkin setengah jam
atau sejam
atau only few minutes...

bukan perasaan sedih atau sunyi yg biasa
tapi perasaan pelik, betul2 tak best
dulu masa kat hostel, ms sekolah menengah
aku ada tanya kat member aku
member aku sume cakap takde
kecuali sorg
die selalu cakap die pun ada
tapi jarang2

dulu ms kecik aku mcm takut kat batman
entah benci ke takut ke geli ke
so setiap kali perasaan tu dtg
aku rasa mcm ada batman
eh susah la nak citer

so kalau perasaan tu dtg
aku sebut 'batman....... batman lah..'
hahaha
serius, tak tipu

kalau kat hubby
aku cakap mcm tu la
'abg, batman la....'
nanti hubby pun cakap
'hati rasa tak best eh?'
''jom jalan2'

;)
 itu je nak citer
aku tertanya2
pernah ke org rasa mcm aku
heheh

mungkin korang pening bace entry aku ni
aku pun pening jugak..
haha....

Thursday, October 22, 2009

alahai cik semut...

rumah ku ini penuh dgn semut
sana sini semut
pantang letak cawan bekas minum air kat mana2
sure semut penuh


pic: google

kalau makanan bergoreng
macam ikan goreng
nasi goreng
semua2 tu pun
letak aje atas meja makan
sejam lagi tgk
penuh semut keliling pinggan
ikan bilis pun ada semut
terpaksa la sume tu letak dalam peti ais..

aritu dah beli serbuk utk halau semut
da abis dah pun tapi semut tak hilang jugak
mcm tu jugak
ridsect pun sampai dah abis aku kejekan

hubby asyik la cakap
ayg ada byk musuh

satu,semut
dua, lori kutip sampah

kalau lori kutip sampah tak dtg2
atau dtg lambat
tong sampah hitam tu da penuh
mulalah aku membebel
heheh

tapi agak buntu juga la
nak halau semut ni dari rumah
kalau makanan semua
kene letak atas dapur
itu jela satu tempat takde semut
termos air panas aku pun penuh semut keliling

tapi kata org
kalau semut banyak
murah rezeki
entahlah eh

alahai cik semut
pergila kat rumah lain...
nape rumah aku jugak ko bersarang...
;)

korang ada ke petua supaya semut lari?

Wednesday, October 21, 2009

hantu kicap

nak citer tentang aku dan kicap
ceh...

pic: google
aku kalau makan
wajib ada kicap
terutama untuk lauk ikan
ikan masak lemak ke, kari ke, sambal ikan ke
telur pun camtu gak
telur sambal ke, lemak ke
senang citer utk kebykan lauk
kicap adalah wajib
tapi, aku hanya makan kicap tamin atau jalen
sebenarnya aku prefer jalen
tapi jalen kuning kat sini susah dapat
kicap kipas udang aku surrender awal2
tak lalu tekak aku ...

kalau kami nak balik kg
mak mertua aku dah tahu dah
menantu dia sorg ni hantu kicap
so kene standby
ibu aku apetah lagi
kalau aku nak balik
sejak dulu lagi
siap beli jalen kuning botol besar
'ni ada hantu kicap nak balik'
hehehe

so kalau g umah makcik aku
sedara2 semua
time makan diorg sure bawak kuar kicap
haha..mcm budak2 aku ni

kalau masak lemak ikan
tak makan ngan kicap
aku mmg tak leh makan
entah la, mcm tak lengkap...
tapi hanya kicap lemak
kicap manis aku tak makan jugak
kicap manis ada juga kat umah
tapi just utk goreng mi atau buat lauk

itu lah aku
entah bile la nak insaf
dari ketagih kicap
;)

Tuesday, October 20, 2009

hubby yg comel

hubby ku yg tersayang sekarang..
comel je kan...
macho pun ada..
sweet pun ade..
hek eleh..

hiks..
sape lagi nak puji kalau bukan bini kesayangan die ni...



ni pulak gambar hubby dulu
masa study di utm
lain pulak aku nengok skrg
dah macam tak kenal pulak

*
*
*
*
*
*
*
*





masa hubby kat utm
di awal perkenalan kami
dulu hubby kurus sgt
dahla tinggi
my hubby tinggi 184cm tau...
sebab dulu aktif main bola..
tapi skrg sejak trauma patah tgn..
jgn kata main bola
pandang bola pun tknak
eh takdelah tu tipu
so hubby dah tak aktif sgt
tapi reason hubby semakin sihat
adalah sebab badan tu penuh kasih syg
dari isteri dia nih..
hiks..

semakin comel semakin la aku syg
dah nama pun suami
ye tak?
no matter how u looks
u still my prince charming
la syg...
;)

saya baru tahu, jd sy nak kongsi...


 

antara semua yg tahu, pasti ada yg belum tahu.....
Michael Jackson {MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi. Walaupun dah berbuat pelbagai kebaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorang budak yang terperangkap di dalam badan seorang lelaki. Impiannya adalah untuk menjadi budak kecil selama-lamanya. Impian ini ditambah pula dengan sejarahnya didera semasa kecil menyebabkan dia membina Neverland, tempat untuk seluruh kanak-kanak di dunia bermain dan gembira di situ.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk membaca tentang konspirasi pembunuhan Michael Jackson.

Namun MJ telah membuat satu keputusan yang bakal memberikan impak yang sangat besar di dalam hidupnya. Melihat kehidupan dan ketenangan yang dimiliki oleh abangnya (Jermaine) setelah memeluk Islam, MJ telah membuat satu kenyataan gempar di satu press conference pada tahun 1989.
Saya telah melihat Islam di dalam abang saya, saya telah membaca buku tentang Islam dan suatu hari nanti saya mahu rasakan ketenangan dan keamanan Islam itu“.
Sejak kenyataan itu hidup MJ tidak sama seperti dahulu lagi. Dituduh berasmara dengan kanak-kanak, ditambah dengan pandangan-pandangan negatif daripada media Amerika Syarikat, membuatkan MJ berada di tahap tertekan. Semua ini dilakukan agar peminat-peminat MJ melihatnya sebagai satu ikon yang gagal seterusnya membuatkan influence MJ berkurangan.
Melarikan diri daripada tekanan pihak Media USA, MJ telah tinggal di England selama beberapa tahun. Di  England, MJ berkawan rapat dengan Yusof Islam, Dari Yusof Islam, MJ belajar serba sedikit tentang Islam. Malah semasa di England, MJ telah berkawan rapat dengan seorang pencipta lagu, Zain Bhika yang telah menciptakan lagu “Give Thanks To Allah” khas untuk dinyanyikan oleh MJ bila-bila masa dia bersedia.
Semasa kes asmaranya dengan kanak-kanak dijalankan, MJ telah melarikan diri dan menetap di Bahrain. Di sana dia menjadi tetamu khas kepada anak Sultan Bahrain. Di sinilah MJ mula mendalami Islam. MJ belajar sembahyang, baca Al-Quran dan macam-macam lagi selama 3 tahun.
Akhirnya pada November 2008, MJ pulang ke Los Angeles dan membuat majlis memeluk Islam secara rasmi di rumah kawan karibnya. Pada December 2008, MJ telah pun pergi menunaikan haji bersama Sultan Bahrain dan anaknya.
Untuk konsert terakhirnya, MJ mempunyai agenda yang tersendiri. Dia memaklumkan yang ini adalah konsert terakhirnya dan berhasrat untuk mengumumkan yang dia adalah seorang Muslim. Malah MJ juga mahu menyanyikan lagu Give Thanks to Allah pada konsertnya tersebut bersama Yusof Islam. Sebab itulah MJ memilih London sebagai tempat konsert terakhirnya bukannya di USA kerana takutkan pihak berkuasa USA.
Pada 12.30 25 June, MJ memeluk managernya dan mengucapkan selamat malam. MJ berkata ” Selepas berlatih selama 2 bulan akhirnya saya dah bersedia untuk konsert ini”. Selepas melambaikan tangan dan mengucapkan selamat malam, MJ pun pulang ke hotel. Tapi kira-kira jam 2.26 pagi, MJ didapat telah meninggal dunia.

Semasa 911 dihubungi, banyak soalan yang ditanya seolah-olah mereka tak tahu siapa itu MJ dan di mana MJ berada. Nampaknya ada pihak yang cuba melengahkan masa bantuan tiba. Tambah pelik bila pihak hospital mengatakan hasil autopsy hanya boleh diperolehi selepas 2 bulan sedangkan teknologi sekarang dah bertambah canggih.

Oleh kerana itu, keluarga MJ telah pun mengupah private doktor untuk membuat autopsy kepada MJ. Keputusannya dikeluarkan hanya selepas 4 hari. Ternyata MJ mati kerana terlalu banyak dos anaethestic, satu ubat yang mampu membuatkan jantung berhenti berdenyuti jika diambil secara berlebihan.
Satu keputusan yang tidak diwar-warkan di media ialah perut MJ tidak mempunyai langsung ubat ini. Tapi darahnya dipenuhi dengan ubat tersebut. Malah badan MJ dipenuhi dengan kesan suntikan seolah-olah ada orang secara paksa menyuntik ubat tersebut ke dalam badan MJ.
Dalam CNN semasa diinterview, Presiden Amerika Syarikat Barrack Obama telah mengeluarkan satu kenyataan yang agak pelik.

“Saya suka MJ. Saya membesar mendengar lagunya. Ia satu kehilangan yang besar tapi saya jamin tiada konspirasi dalam kematiannya”.
Pelikkan kenapa seorang Presiden beria-beria cakap tiada konspirasi dalam kematian MJ sebelum keputusan rasmi autopsy MJ dikeluarkan? Kalau betullah MJ nak bunuh diri, buat apa dia beria-beria nak berlatih selama 2 bulan untuk konsert dia nie? Tak gitu?
Keluarga MJ inginkan MJ dikebumikan secara Islam. Tapi CIA telah muncul dan memberi ugutan jika pengebumian secara Islam dilakukan secara awan (dalam TV). Ugutannya ialah Katherine, mak  MJ tidak akan mendapat hak penjagaan anak-anak MJ sebaliknya Debbie Rowe yang akan dapat.
Akhirnya mereka bersetuju untuk MJ dikebumikan secara Islam di Neverland. Tapi dengan syarat satu pengebumian olok-olok secara Kristian mesti diadakan. Itulah yang anda semua tengok di Tv. Sebab itulah keranda MJ ditutup dan tak dibukak. Sebab mayatnya tak pernah ada dalam tue. Ini semua dilakukan semata-mata nak bagitau dunia yang kononnya MJ bukan seorang Islam.

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin of Bahrain

Wallahuallam~

note: org yahudi takut, pengaruh MJ boleh tarik ribuan rakyat london masuk islam, selepas yusof islam buat konsert di us dulu, 5000 dr mereka peluk islam... alahai... 

kredit: sumber

Monday, October 19, 2009

walaupun da lama, masih nak ulas....

walaupun dah lambat
aku masih ingin membicarakan tentang
episod nur kasih tempoh hari

kehadiran semula katrina
dalam hidup adam,
bagi aku
mengindahkan lagi jalan cerita..

aku singgah beberapa blog
dan ada yg tidak suka katrina pulang ke pangkuan adam
tapi aku, sebaliknya
masa adam nak buat keputusan
aku berharap benar
nur dan adam terima katrina

dan aku rasa betul2 sebak tatkala adam memberitahu
katrina keputusan mereka
lalu kat berlari mencari nur
dan memeluknya
sungguh, aku sebak
sampai mengalir air mata ku
dahsyat sungguh

entah kenapa aku suke sgt cerita ni
hehehe
jalan cerita mmg menarik
walaupun aku hanya mengikuti kisah ini
di pertengahan tayangan

masa awal2 episod dulu
waktu tayangan itu
aku menemani suami menonton
ceplos...alahai...

rumusan dari cerita nur kasih itu
mmg sukar utk menerima hakikat hidup bermadu
moga rumahtangga ku tdak diuji dgn ujian2 sebegitu...
;)

entah dari planet mana...

aku saje nak cerita
bukan tanda terkenang
atau rindu atau apa
sekadar nak cerita....
kene explain dulu
takut org buat spekulasi
sigh....

dulu,
aku pernah kenal sorg mamat ni
repeat, kenal bukan bercinta ok
kenal2 gitu je

tak lama pun kenal
entah dtg dari planet mana
die tibe2 muncul mengganggu hidupku

sepanjang kami kenal gitu2 tu
we used to communicate in english
dah dia asyik nak speaking je kan
kata dia, dia baru abis belajar oversea
so dia ingat org belajar local macam aku ni
tak pandai speaking ape
sometimes
die impress tgk aku punye english
ingatkan org study malaysia ni
english ntahapapa

die kata dia part time model
entahlah
aku tgk takdelah hensem sampai leh jadi model
baik bapak aku jadi model
eh, takdelah, tipu la tu
tapi aku layankan aje

pastu sikit2 cakap
'life i mmg urban sikit'
'i ni kiranya metrosexual la'
meluat.

mmg la urban sgt
die cakap sebab dah biasa study overseas
die balik malaysia pun jarang mandi
just set rambut tercacak2
meluat.

pastu cakap kat aku
masa birthday i
i nak jam tag heuer
pastu kawen nak beli kete mercedes...
die ingat aku ada kilang duit ke ape?
meluat.

time tu aku da pakai kancil
tu pun kete bapak aku belikankata study lagi
pastu die leh cakap
'kete kancil ni tak suke la i,
seksa betul nak bawak,
bukan power stereng'
meluat.

padahal die bawak waja je
tu pun nak berlagak..
takdelah kata bawak mercedes ke ape kan
bukan aku nak kata waja tu tak best
tapi nak menunjukkan keberlagakan die tu
mmg tak sesuai...

mcm2 la aku tgk perangai die yg tak semenggah
kdg2 menyampah betul
berangan nak ngurat aku
die ingat aku nak sangat org cam dia..
mati hidup semula pun taknak.

study mana2 pun sama
asalkan perangai tu molek
ni tak... konon2 urban sgt
hidup sampai tak ingat Allah...
sembahyang entah kemana.

dan akhirnya aku chow dari hidup die
sekadar nak berkawan
pun aku tak rela
kami bergaduh besar dalam sms
sebabnya
die asyikla nak pinjam duit aku
pelik kan?? kata kaya... tipu agaknya..
tak pun, duit ntah pi mana.

mule2 aku kasik
tp kalau da asyik nak pinjam
macam melampau la
dah la aku ni student
(perbelanjaan totally ayah aku sponsor)

sebelum gaduh
aku minta die setel semua hutang dia
nasib baik bayar
kalu tak, naya aku...

aku tinggalkan die
lagi satu sebab
die pernah terlanjur
(adakah aku sudah mengaibkan dia?)
takpelah, aku tak mention pun nama dia
and am pretty sure dia tak baca kan...

jujur aku cakap,
aku kalau dgr org pernah terlanjur
maaf kata la, tak rela aku
kalau perempuan tu
aku bolehlah berkawan

tapi aku tahu setiap manusia buat silap
tapi kalau ada kisah silam itu
lalu bertaubat nasuha

tak mengapalah....
tapi utk kawin
still a NO....

tp aku dah kawin pun
buat ape nak fikir2
haha lega....

itu aje nak kongsi
sekadar berkongsi pengalaman
hidup ini kerana Allah
tak perlulah materialistik sgt
bersyukur la dgn nikmat pemberianNya

saya tidak kata saya ni baik
mmg saya pun biase2 aje
tp jika nak cari pasangan
cari lah yg baik
hidup kan hanya sekali?

:)

Sunday, October 18, 2009

date first anniversary @midvalley

semalam g date ngan hubby kat midvalley
aim nye satu je
nak mkan dominos

dah lama tak makan
so sambut wedding anni kat situ pun ok jugak

kat rawang sure la takde
pizza hut adelah
tp dominos tetap menjadi pujaan hatiku

rasa macam dah tobat nak g midv
nak parking susah
nak jalan susah
semua susah
org ramai
so... sgt rimas

tapi lama jugak kami kat sana
sempat sambar few baju utk hubby
sebab byk brg branded buat sale
quite big sale...sampai 70% lagi...
metrojaya kat exhibition lagi la big sale...

so this is some of our pics yesterday
enjoice....
makan sampai licin lagi
heheh....















thats all for now..
muahsss.....

Saturday, October 17, 2009

1st wedding anniversary


17 oktober 2009
genap setahun pernikahan intan & izani
moga semakin bahagia
menempuh hidup berumahtangga
moga ada penyeri yg bakal hadir dalam hidup kami
terima kasih Tuhan
di atas nikmat
bahagia disisi yg tersayang ini
setahun ini merupakan antara
tahun terindah yg pernah kami
perolehi dalam hidup


selamat ulang tahun perkahwinan
yg pertama buatku dan suami


loves,
intan&izani

Friday, October 16, 2009

bila si dia muncul semula.....


 pic: google
malam ni
sambungan katrina muncul
dgn imej berbeza

walau sehari aku tak makan nasi
sebab plan nak makan luar malam ni
aku rela tunggu kul 10 baru nak kuar
semata2 nak tengok citer nur kasih

mmg dahsyat sungguh
penangan citer ni
pada org2 macam aku
hiks...

jom layan malam ni..
siri nur kasih
kul 9...tv3
ceh, promo lagi...

bawak bekal g ofis...

hari ni seperti hari-hari lain
rutin tetap sama je

pagi-pagi bangun solat
pastu gosok baju
pastu buat sarapan utk hubby
biasenya,
buat mi goreng atau bihun
atau nasi lemak atau roti telur
dll..

so harini buat roti telur je
semalam dah buat nasi lemak
biasenye hubby bawak bekal
kalau tak sempat makan kat umah
sebab kalau makan kat umah
agak kelam kabut
nanti perut pun sakit..
so sebelum pergi minum secawan air panas je
then, bawak g ofis makanannye
tapi tak lah selalu
in case tak sempat sarapan kat umah je

mesti korang rasa kelakar dgr hubby ku bwk bekal kan
takdelah bekal besar
bawak tupperware kecik je
so org pun tak nampak


pic: google

sebab hubby tak suke kuar time ofis waktu pagi
mengganggu waktu keje katanya
komited ngan keje la kan
tghari baru makan luar
so pagi2 biasanya sarapan dulu
kalau aku tak wat sarapan
alamatnya sakit perut la
nak tunggu kul 1

kdg2 hubby bagi sikit
kat kawan2
kalau macam bawak jemput2 ikan bilis..
so kawan2 die suke je nak pau..

aku tak tahu lah hubby mcm tak malu je bawak bekal
hahaha
macam budak sekolah ke?

tapi aku sebagai isteri
haruslah jaga keperluan laki aku kan
kalau aku dah keje nanti
kalau dah tak sempat
itu lain citerla
sementara aku sempat nak sedia sarapan ni
aku wat ape yg terbaik

hiks....
;)

note: gembira bile tgk org kesayangan kenyang dgn air tgn ku

Thursday, October 15, 2009

alahai henfon ku...

henfon aku ni
naik geram aku dibuatnye
gune 10 minit
bateri kong
tak boleh gayut lama sikit
terus kong
ni masalah bateri sebenarnye
haritu dah tukar dah bateri
rm60
tapi agaknye sebab tak cas 8jam
tu yg rosak balik

hubby asyik cakap
buang jelah henfon tu
beli baru
kalau beli henfon pakai rambut
aku rela je
ni pakai duit
bazir je aku rasa..
takpelah, cari bateri baru la nampak gayanye pasni

dan..
tadi, aku tgk citer orphan
best!
tapi sepanjang citer byk part sakit hati jela
tapi jalan cerita bleh tahan..
hanya 18+ je...
sebab ada unsur ganas sikit2...
so bagi yg tertanya2 best ke tak
aku syorkan tgk la..


;)
itu aje nak cerita
later2 k...

baby sihat?

aku jarang2 on ym
kalau on pun
biasenye invisible

tapi dua tiga hari ni
rasa mcm nak borak ngan org
tu yg aku on harini

bile aku on je
ramai pulak nak berbual ngan aku
ceh, budget bagus..
takdelah, sume kawan2 lama aku
ada juga kawan2 yg biasa borak

ada sorg kawan aku ni
die mulekan ym di dgn ayat ni
intan..just nk bgtau ko, aku suker giler baca blog ko..
walaupun ada yg x suka, tp aku lah  yg akn 
mulakan hari aku kt opis ni dgn membaca blog ko..hehe
if aku x baca blog ko sehari, rasa mcm ada x kene..hahaha

sumpah aku terharu
eh tak baik main sumpah
tapi mmg syahdu jugak
ada yg sudi baca blog intan izani ni
setiap hari...
mekaseh marina....

lagi satu kawan aku
die mulekan ym macamni
hai intan
baby sihat?

aku pun macam
eh, budak ni
tetibe je intro mcm tu

takpela kan
aku pun jwb
lum ada baby
oh yeke, saya dah bersalin


alahai
apelah salahnya tanya khabar aku dulu
tanyalah dah ada ke belum
padahal dulu aku dah cakap aku lum peknen

tapi sebenarnye aku ok je
no hard feeling lah kan...
tapi aku cume rasa tak elok la die tegur aku mcm tu
bagilah salam dulu
baru leh masuk rumah org
ye tak??

tepuk dada tanya selera

aku tgk
banyak blog wat review citer papadom
bile tgk gambar2 adegan dari filem itu pun
wat rasa nak tgk pulak

bace blog afdlin shauki pun
rasenye cerita ini mmg menarik
ramai bagi komen positif...
lagipun citer2 afdlin sebelum2 ni
boleh tahan lawaknya..
lawak educated org kate....



anyway,mmg worth ditonton ke?
bukan ape, kdg2 indah khabar dari rupa
aku dah tgk citer talentime
aku ingatbest citer tu
rupenye, a bit boring la...
itu personal opinion aku
kecuali part dalam family
itu mmg menarik
jgn mare eh....

dan malam tadi
amik masa terjah blog ke blog
rupenya banyak bloggers yg pernah dihentam readers eh
emm.... rupenye jadi bloggers ni pun ada dugaan
cehh....

takpela, setiap blog ada identiti tersendiri
readers boleh pilih mana blog nak bace
kalau tak suke, tak perlu baca
senang kan?
tak perlu paksa diri bace blog org sambil menyumpah...

tepuk dada tanya selera....

Wednesday, October 14, 2009

thanx followers...readers....commentors....



saya sekadar menulis kerana minat
terasa terisi ruang kekosongan dgn adanya blog
boleh kata mcm hobi juge...

jgnlah memberi kata2 negatif ke atas penulisan saye
kalau hendak memberi komen
saya alukan
untuk membina
seperti irtiyah
memberi komen membina melalui emel
takut saya terasa jika dipamerkan di ruangan komen
saya suke begitu
tak perlu takut2 lalu menyamar sbg org lain

tak perlu menhentam dalam cbox saya
tidak letak link pula
kemudian gune nama berbeza2
sedangkan cbox saya ada ip address
alahai...
ternyata org yg sama
jgnlah menghukum saya hanya kerana penulisan
blog ini adalah jiwa dan dunia saya
apa yg terlintas, brlaku di sekeliling
mahupun melibatkan sesiapa sahaja
yg sy ingin kongsi, sy kongsi
blog ini adala cetusan idea penulisan saya
kalau ada pun perasaaan sy yg tidak patut
maka biarlah, kalau mahu dinasihati
silakan....just mind the limit...

jika tak suke
berundur la dari blog ini....
saya minta dgn cara baik...

kepada followers
walau tak ramai,
sayang kalian!
juga pada yg tak jemu2 membuka blog
dan especially pada yg suke beri komen
setakat ini semua komen sgt membina
;)

note: terpaksa off komen dari anonymous... sory nina syg... nina komen dalam cbox je eh

guruh. surprise.


pic: google
malam tadi,
kul 3 aku terbangun
mungkin kerana tidak mahu terlepas sahur lagi
sudah 2 hari aku tidak terbangun
akibatnya terpaksa menangguh dulu
mahu menyelesaikan puasa 6 ku
yg belum selesai2 lagi
mudah2an esok sudah boleh raya
org lain dah lama beraya
aku masih terkedek kedek

sedang aku cube tidur semula
tibe2 bunyi guruh yg sangatlah kuat
tak tahu cmne nak describe bunyi itu
tapi sgt kuat
sgt menakutkan
aku dan hubby terbangun dan saling berpandangan
takut..
lalu kami tidur dekat2 sambil pgg tgn
aku sebenarnya mahu salam dan cium tgn hubby
mana tahu apa2 terjadi tak sempat minta maaf
masa tu juga aku teringat peristiwa kat padang, indon
tapi nanti ape kata hubby
tgh2 malam aku berdrama pulak
berdebar2 jantung
guruh datang bertalu2
takut betul
hujan dan angin sgt kuat
raining cats and dogs kata omputeh


pic: google

tempat korang hujan lebat tak,guruh?
 mungkin area aku je kot
sini memang selalu hujan
mungkin sebab area gunung ganang sikit
yela, dekat ngan genting kan
agaknyelah (aku tak amik geografi masa spm)

enough pasal tu
malam tadi kami dinner kat luar
g merayau cari restoran yg cantik2 sikit
akhirnya jumpe

bincang pasal nk celeb anniversary katne
akhirnya dah capai kata sepakat
makan2 utk kawan2 kesayangan tetap ada
dan makan berdua wajib
tapi makan kat tempat yg tidaklah terlalu istimewa
tapi kami jarang2 oegi
so, kami anggap istimewa

tunggu nanti ye
ceh, konon2 nak wat surprise
padahal takde ape pun
heheh...

itu aje dua cerita aku
guruh dan surprise
;)

Tuesday, October 13, 2009

nak anak....

ahad lepas
aku n hubby
g beraya umah makcik aku kat tmn sri andalas, klang
pastu, singgah sekejap rumah
member kamceng masa kat uni dulu
dok kat ara situ jugak

kami sebaya
tapi member aku ni dalam geng aku
die kawen paling awal
masa habis study
terus kawen
skrg dah dua anak dah

anak pn dah besar
yg sulung 2 tahun
dpat sepsang lak tu

bile tgk kawan2
mcam perubahan da berlaku
tp kawan aku ni
walaupun da beranak dua
tp die tetap macam tu

sempoi sesgt
cam tak caye die tu mak budak
alahai kawan aku si suwaibah ni

walaupun ada anak
die sunyi jugak katanya
suami keje
dok pulak kat apartmen
so bahang kesunyian tu sgt terasa masa aku jelajah umah die
mungkin sebab takde bunyi langsung dari keliling

kalau org dah beranak dua pun sunyi
aku yg belum ada baby
apetah lagi kan?

tapi setakat ni
aku takdelah sunyi sgt2 je
mana taknya
hp aku tu asyik berdering
hubby selalu kol dari ofis
mengalahkan pengantin baru risaunye kat aku
heheh

tapi bile tgk anak2 kawan aku ni
makin tak sabar nak anak
berdoa dan terus berdoa

masa g uni jumpe supervisor aritu
bebudak ofis ni
dok sibuk cakap mcm2
diorg ingat aku ni tak cukup aktif berusaha nak anak
ada ke patut?
ada jugak yg ingat aku merancang taknak dulu
takde maknanya...
dulu mula2 rancnag la konon
skrg dah tentu nak anak...


tak lama lagi kot
doakan eh....
hehehe....
;)

Monday, October 12, 2009

nak sambut anniversary katne eh?

tak lama lagi
wedding anniversary kami
yg pertama

tapi masih takde idea nak celeb katne
actually, plan nak wat makan2
nak ajak kawan2 lama aku
geng masa kat uni

tapi ada few cannot attend
so macam tak syok
kalu leh nak jumpe satu geng sekaligus
huhu...

so masih terfikir2 nak makan katne
nak simple2 je
nak yg simple tapi meaningful
masak sendiri ke?
makan di luar ke?

korang ada cadangan?

nasi goreng kampung aje...

hujung minggu yg sudah ni
mmg agak sibuk
ke sana kemari beraya

tidaklah pegi open house pun
sekadar pergi ke rumah sedara mara

bile bermalam kat umah makcik aku kat ulu langat tu
sepupu aku ni
setiap kali aku sembahyang
die mesti nak join
umur baru 4 tahun
aku rukuk die rukuk
aku sujud die sujud..
jap2 pandang muke aku
alahai, sayang nye kat si natasya ni...



sempat gak g ronda-ronda kat area upm
teringat zaman cintan cintun dulu
cari kedai makan kat serdang
setakat ni takde pun kedai makan yg betul2 best

so try la kedai makan my house ni
dok serdang bukan main lama
tak pernah sekali pun try makan sini

kalau kat bangi
aku suke restoran sharifah
western food die sedap...

aku seperti biase
order nasi goreng kampung taknak kangkung
tak reti2 nak order menu lain
tak tahu la apesal
bukannya suka sgt kat nasi goreng kampung
kebykan kedai tak reti nak wat sedap2..
tapi kalau order laju je cakap tu
ada masalah ape aku ni..
haha...




boleh la tahan
tapi masih tak dapat menandingi aku yg sendiri yg masak
heheh
puji diri sendiri...

k, nak wat keje jap, muahss... ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...